hiçbir şey bilmeyenler toplanmış, java veya c++ en kolay dil denmiş mesela, python öğrenmeye ayırdığın mesainin 15 katiyla belki java veya c++ öğrenemezsin. insanlar sanirim temel seviye kodlamayi dilin tamamini yazmak zannediyorlar. öncelikle temel algoritmaları öğrenmelisin, program yazdığın kodu nasıl algılıyor, yazdığım kodu bilgisayar nasıl anlıyor vb. şeyler yani. daha sonrasında da genel kavramlara hakim olmalısın, syntax nedir vb. bla bla, en sonda ise modern ve basit bir dili modern bir ide ile yazarak temel seviyeden başlamalısın. mesela jetbrains ideleri ve python dili başlangıçta mantığı anlamak için idealdir diye düşünüyorum. vscode veya vs ile yazmak zorunda değilsin, vscode ide bile değil, editör. sana önerim pycharm + python. idle falan derdim ancak yeni başlayan için çok kolaylık sağladığını düşünmüyorum. ekstra olarak, ben de çok bir yazılımcı-programlamacı değilim, 8-10 aydır öğreniyorum ve ortalama seviye java ve dart, temel seviye js biliyorum sadece. yukarıdaki arkadaşlar pek bir şeyler bilmiyorlar yani
- python gibi anlaması kolay bir dil
- işlerini kolaylaştıracak bir ide
- udemy olsun youtube olsun temel seviyeden anlatabilen eğitmen
- istikrar (düzenli çalışman gerekir yani)
- biraz da kafa yormak lazım, öğrendiğin şeyi biraz kurcalamak, ya şöyle olsaydı senaryoları oluşturup yeni şeyler denemek falan.
bunlardan sonra yeni bir dil öğrenmeye başladığında kavramlar aynı veya benzer olduğu için öğrenme aşaması ilk dile göre çok daha kolay oluyor. başarılar dilerim şimdiden. ++ html, css falan programlama değil işaretleme dilleridir, yukarıdaki önerileri ne kadar ciddiye alman gerektiğini anlaman için yazıyorum.