12 ayın üstündeki sözleşmelerde cayma bedeli ödememek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
5 HİZMET YILI
Özellikle telekom ve teknoloji sektöründe uygulanan 24 ve 36 ay vadelerdeki taahhütlü satışlarda tüketicilerin mağdur edildiği ortaya çıktı.
Bunun üzerine tüketiciyi koruma kanununun 52. madde 4. fıkrası gereği 1 yılın üzerindeki sözleşmelerde tüketici herhangi bir cayma bedeli ödemeden iptal işlemi gerçekleştirebilecek

52.madde 4. fıkra: Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir. Süresi bir yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmesinde satıcı veya sağlayıcı tarafından sözleşme koşullarında değişiklik yapılması hâlinde de tüketici sözleşmeyi feshedebilir. Fesih bildiriminin kâğıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, abonelik sözleşmesinin feshi için sözleşmenin tesis edilmesini sağlayan yöntemden daha ağır koşullar içeren bir yöntem belirleyemez.

baya açıklayıcı olmuş mükemmel

Üye
5 HİZMET YILI
cayma hakkını tanımazlarsa tüketici hakem heyetine başvuru yap gerçekse mükemmel bi olay

Üye
5 HİZMET YILI
cayma hakkını ilk defa duyuyorum eger dogruysa güzelmiş

Onaylı Üye
Ödüller
4
9 HİZMET YILI
1 yıl yine çok fazla bir süre bence. 6 Ay a kadar düşürmeleri gerekir. Bu benim düşüncem tabi..
Paylaşım ve bilgilendirme güzel olmuş, Teşekkürler.

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
bu gercek mı yada geldı mı bılmyıorum ama ben ıptal etmeyı dusunuyordum arayıp sordugumda oyle bırsey olmadıgını soyledıler belkı haberlerı yoktur yada daha yayımlanmamıstır

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Bilgi İçin Teşekkürler ama Her firma için geçerli olmuyor :D

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
24 ve 36 aylık sozlesmelerde ınsanları madur ettıklerı ıcın boyle bırsey getırmısler sanırım ama arayıp sordugumda bununla ılgılı bılgılerı olmadıgını soyledıler subesıne gıdıp konusmam gerek sanırım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...