Oberkommissar
Onaylı Üye
Yorumunuz için teşekkürler. Sıvı soğutma önerisi için ufak bi araştırma yaptım ve çok fazla şikayet alan bir model gibi duruyor.1080p için 5800x3d işlemci iyi olur ama 5600 kullanıyorum 6800 ekran kartı ile darboğaz yaşamadım . aynı kasa modelini kullanıyorum kasa biraz ufak sıvı soğutmayı dikkatli seç , anakartı bence b550 serisinden git sistem pahalı çünkü ekran kartsız hali . kule tipi soğutucuyla maksimum yükte 62 dereceyi geçirtemedim 5600 işlemciye , 5800x3d ve o kasa için gametech hydra 240mm sıvı soğutma almanı öneririm .
çok iyi soğutuyor . Hazır sistemlere baksana çok daha uyguna içinde ekran kartı olan model bulabilirsinYorumunuz için teşekkürler. Sıvı soğutma önerisi için ufak bi araştırma yaptım ve çok fazla şikayet alan bir model gibi duruyor.
Listesel olarak bir fark yok gibi gözükebilir ama oyunlarda 30-40FPS fark var ikisi arasında.amd daha cazip parçalar güzel ama işlemci tarafındaki 3d olan model bir tık gereksiz 3d olmayanı alıp bütçeden kar edebilirsin birbirlerine çok yakın performans veriyorlar
Nasıl yaşamadın ya, 5 5600 X ve asus TUF RX 6800 var bende yaşıyorum ben ara sıra.1080p için 5800x3d işlemci iyi olur ama 5600 kullanıyorum 6800 ekran kartı ile darboğaz yaşamadım . aynı kasa modelini kullanıyorum kasa biraz ufak sıvı soğutmayı dikkatli seç , anakartı bence b550 serisinden git sistem pahalı çünkü ekran kartsız hali . kule tipi soğutucuyla maksimum yükte 62 dereceyi geçirtemedim 5600 işlemciye , 5800x3d ve o kasa için gametech hydra 240mm sıvı soğutma almanı öneririm .
en ağır oyunlarda bile hiç sorun yaşamadımNasıl yaşamadın ya, 5 5600 X ve asus TUF RX 6800 var bende yaşıyorum ben ara sıra.
alınmaz kanka intel her zaaman ön planda benim için kat kat iyiMerhaba, benim şu an kullandığım sistem Ryzen 5 1600 işlemcili ve GTX 1050 Ti ekran kartlı bayağı eskimiş bir sistem. Bunun yerine daha iyi bir sistem toplamaya karar verdim ve birkaç ürün listeledim fakat bileşenlerin performansı hakkında çok bir fikrim yok. RAM'ler uyumlu mu? İşlemci ve ekran kartı optimize çalışabilir mi gibi bir sürü soru var kafamda. Bu nedenle yardım istiyorum sizlerden ve kafamdaki sistemi aşağıya bırakıyorum.
İşlemci: Ryzen 7 5800x3D veya Ryzen 5 5600X. İkisi arasında kararsızım.
Anakart: ASUS TUF X570-PRO Wi-Fi II 5100MHz(OC) DDR4.
RAM: Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance 3200MHz CL16. Anakartla beraber CL değerini sanırım düşürebiliyoruz ya da MHz değerlerini yükseltebiliyoruz. Anakart destekliyor mu bilmiyorum.
Kasa: ASUS TUF GT301. Sıvı soğutma bunun için uygun mu bilmiyorum.
İşlemci soğutucu: Thermaltake TH240 - 240mm sıvı soğutucu.
PSU: ASUS TUF Gaming 650b 650W 80+ Bronze 135mm fanlı PSU.
SSD: 2 SSD'de NVMe M.2 Samsung 970 EVO düşünüyorum. Birisi 250GB diğeri ise 1TB olacak şekilde.
Ekran kartsız bu sistemin fiyatı 27.450TL tutuyor. R7 5800x3D dahil olan fiyat. Tüm parçaları bir siteden toplayıp direkt almak istediğimden pahalı çıkmış olabilir. Değer mi değmez mi? Fikrinizi belirtin.
Ekran kartı olarak henüz seçimimi yapmadım fakat aklımda GDDR6X 3070 Ti ya da yine GDDR6X 3060 Ti var. İkisi de TUF serisi, Gigabyte veya diğer markalar ile farklarını tam bilmiyorum. Sadece ASUS bana biraz güven veriyor.
Tüm bu sistemi bırakıp Intel bir sistem toplamaya da yönelebilirim fakat AMD bana daha cazip geliyor.
he bide bunun yerine hazır sistemde alabilirsin dostum.Merhaba, benim şu an kullandığım sistem Ryzen 5 1600 işlemcili ve GTX 1050 Ti ekran kartlı bayağı eskimiş bir sistem. Bunun yerine daha iyi bir sistem toplamaya karar verdim ve birkaç ürün listeledim fakat bileşenlerin performansı hakkında çok bir fikrim yok. RAM'ler uyumlu mu? İşlemci ve ekran kartı optimize çalışabilir mi gibi bir sürü soru var kafamda. Bu nedenle yardım istiyorum sizlerden ve kafamdaki sistemi aşağıya bırakıyorum.
İşlemci: Ryzen 7 5800x3D veya Ryzen 5 5600X. İkisi arasında kararsızım.
Anakart: ASUS TUF X570-PRO Wi-Fi II 5100MHz(OC) DDR4.
RAM: Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance 3200MHz CL16. Anakartla beraber CL değerini sanırım düşürebiliyoruz ya da MHz değerlerini yükseltebiliyoruz. Anakart destekliyor mu bilmiyorum.
Kasa: ASUS TUF GT301. Sıvı soğutma bunun için uygun mu bilmiyorum.
İşlemci soğutucu: Thermaltake TH240 - 240mm sıvı soğutucu.
PSU: ASUS TUF Gaming 650b 650W 80+ Bronze 135mm fanlı PSU.
SSD: 2 SSD'de NVMe M.2 Samsung 970 EVO düşünüyorum. Birisi 250GB diğeri ise 1TB olacak şekilde.
Ekran kartsız bu sistemin fiyatı 27.450TL tutuyor. R7 5800x3D dahil olan fiyat. Tüm parçaları bir siteden toplayıp direkt almak istediğimden pahalı çıkmış olabilir. Değer mi değmez mi? Fikrinizi belirtin.
Ekran kartı olarak henüz seçimimi yapmadım fakat aklımda GDDR6X 3070 Ti ya da yine GDDR6X 3060 Ti var. İkisi de TUF serisi, Gigabyte veya diğer markalar ile farklarını tam bilmiyorum. Sadece ASUS bana biraz güven veriyor.
Tüm bu sistemi bırakıp Intel bir sistem toplamaya da yönelebilirim fakat AMD bana daha cazip geliyor.
Baktım da sürekli bir parça kısma olayı var hazır sistemlerde bu da gelecekte problem yaratır diye tek tek toplaması daha iyi. Hem aldığın parçaları biliyorsun hem de alırken araştırdığın için elindeki sistemin neler yapabileceğini çok rahat anlıyorsun.O paraya hazır sistemlere baktıbmı yorgun sistem yerine garantili sistem
doğru bende olsam tek tek kendim toplarım aklımda soru işareti kalmaz ve 1 sıkıntı oldu zaman hiç yoktan parçaların 1 garantisi olurbu fiyata neden hazır sıstem almıyorsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?