sistemin özellikleri
İ7 4470 işlemci
8GB veya daha üstü (16GB) ram (ramlar ana kart ile uyumlu olmalı)
DDR3 teknolojisine sahip uyumlu ana kart (işlemciyle uyumlu olacak)
1 TB HDD veya 500 GB SSD ( okuma ve yazma hızı 6GB/sn olsun buna dikkat edin )
AMD Radeon HD 6570 2GB 128bit ekran kartı ( bu ekran kartı aşırı ısınır en az 6 veya 8 tane fan bağlayıp kullanın + mümkünse sıfırını veya garantisi olanı alın bu benim tavsiyem şiddetle öneriyorum ! )
ekran kartı problemi yaşamak istemezsen NVIDIA GT 6300 2GB 128bit olanı kullana bilirsin ama ondada en az 2 veya 3 fan bağla tavsiyemdir.)
powersuplly ( güç kaynağını 220watt alman tavsiyemdir ana kartta 4 lü 12watt işlemci güç girişi varsa )
nedir 4 lü 12watt işlemci güç girişi : işlemcinin gücünü yani voltajını aldığı elektriği aldığı kablodur, bazı ana kartlarda 8 veya 12 olanları da vardır. bunları karşılayacak güç kaynakları 500 veya 650watt güç kaynaklarıdır bilginize ana kart alırken 4 lü 12watt işlemci güç girişli olandan alın, ekran kartını beslemesiz alın eğer beslemeli alırsan 350 - 400watt güç kaynağı almak zorunda kalırsın
işlemci olarak seni uyarıyım sakın AMD alma nedeni ısıdan ötürü ileride ciddi performans kaybı yaşarsın her zaman İNTEL işlemcilere yönel !
Not : yukarıdaki metinde hiç bir kurum kişi veya kuruluşa hareket veya aşağılayıcı bir cümle kullanılmamıştır. ve sadece zaman içinde elde edilen bilgiler kullanılmıştır bilginize sunarım.
=> 4. Nesil intel işlemci önermişsin bu işlemciler ; Dördüncü Nesil Intel İşlemciler
4 Haziran 2013 günü Computex Taipei
2013 etkinliğinde tanıtılan dördüncü nesil işlemciler Haswell kod adını almışlardır. 7 Yıl öncesinin işlemcisini önermen akla mantığa sığmıyor.
=>
2007'de ise DDR3 ortaya
çıktı.
=>
HD 6570 Ekran kartı ise
2011 yılı nisan aylarında duyuruldu.
=>
AMD işlemci alma ısınıyor demişsinde bu
10-15 yıl önceydi. Günümüzdeki güncel AMD işlemcileri 7 nano metre Teknolojileriyle üretiliyor ve ortalama 65 Watt TDP değerlerindedir. (
TDP (Thermal Desing Power), kelime karşılığı olarak ısıl tasarım gücü olarak bilinen ekran kartlarında ve işlemcilerde ısı yayma kapasitesi olarak bilinmektedir. Bir
işlemcinin birim zamanda yük altında çalışırken ortaya çıkardığı ısı enerjisinin Watt türünde değerini ifade etmektedir. )
Sana Piyanist MEMİŞ 'den KAFAN GÜZELMİ felek Şarkısını armağan ediyorum.