Daha çok ilgili sitelerden veya Donanım Arşiv gibi YT kanallarına bakmanı öneririm. Onlar sahip olduğun bütçenim en iyi performans sağlayacak sistemler önerirler. Ben benim sistemi öyle aldım ve gayet memnunum. Ama maalesef dolar kuru yüksek 1000 doların var elinde. Ve işlemcin ekran kartını besleyebilsin her bir donanımın bir biri ile uyumlu olmalı yoksa sisteminde sorunlar çıkabilir. Verdiğin paraya yazık olur.
7k için güzel bir sistem dizebilirsin tavsiyem itopya veya diğer sistem toplama sitelerinden her bileşenin ortalama fiyatını alarak ayrı ayrı siparişlerle kendin dizmen bu şekilde çok daha uyguna gelir. Marka olarak kesinlikle anakart ve ekran kartı msi işlemci amd ryzen ram corsair öneririm uzun ömürlü olur
Kardeşim millet 144hz al demişte ona göre bir ekran kartı alman gerekli min 2060 super lazım belki daha üstü onun rahat ve dar boğaz yapmayacak bir işlemci alman lazım oda min 1400 başlıyor yani bana kalırsa 75hz monitör alıp ekran kartı ile işlemciyi biraz düzgün tut derim.Yani 1650-1660 ekran kartı alıp 144 hz monitör almanın hiçbir anlamı kalmıyor çünkü kullanamayacaksın ( dandik oyunlarda yüksek fps alırsın ama ) sağlam oyunlarda ayarları yüksek oynadığında 100-110 fps alacağın için 144 anlamsız kalıyor.