İlk öncelikle parçaları saymadan bir kaç bir şey demek istiyorum Gtx 1660 Ekran Kartına Ray Tracing Özelliği Yazılımsal Olarak Var! Bu ne demek oluyor demek şu ki rtx 2060 almadan ray tracing özelliğine ucuz bir şekilde sahip olabiliyorsunuz bu yüzden bu sistemde gtx 1660 ekran kartı modelini tercih ettim ister iseniz parçalara geçelim.
Parçaların (27.10.2020) Tarihindeki Fiyatı !
- İşlemci : AMD Ryzen 5 2600X 3.70GHz 19MB Soket AM4 İşlemci
İşlemci olarak bu işlemciyi seçtim çünkü hem oc yapabiliyorsunuz hem de gayet yeterli bir işlemci bu işlemci sizi rahatlıkla 5 yıl götürebilir ya da daha fazla
- Anakart : Gigabyte B450M S2H AMD B450 Soket AM4 DDR4 3600(O.C.)Mhz mATX Anakart
Anakart olarak bu anakartı seçmemim sebebi ise ram tipinin DDR4 3200 Mhz olduğu için ve yine oc yapilabildiği için
- Ramler : Team Elite 8GB (1x8GB) DDR4 3200MHz CL22 Siyah Ram
Ram olarak bu ramleri tercih etmemde en büyük rol oynayan şey olan anakartımız karşılabilceği azami (maksimum) Mhz yani 3200 Mhz Olmasıdır Ramlerimiz 8 gb olup 2 şer tane bulunmaktadır 16 GB RAM (8x2)
- Ekran Kartı : MSI GeForce GTX 1660 Ventus XS 6G OC GeForce GTX 1660 6GB GDDR5 192Bit DX12 Gaming Ekran Kartı
İşte Sistemimizin göz nuru Ekran Kartımız bu ekran kartının yazılımsal olarak ray tracing güncellemesi alan bir ekran kartıdır eğer bu ekran kartını kullanıyor iseniz rtx özelliğini kullanabileceksiniz demektir bu da gayet iyi bir şey ve Ekran Kartı 6 GB ve Her zamanki gibi OC yapabiliyorsunuz.
- SSD : James Donkey JD960 960GB 2.5" 3D Nand 520MB-500MB/sn SSD Disk
işte şimdi sıra SSD'imizde 1 TB SSD tercih ettim bende şahsen bu SSD yi 1 yıldır kullanıyorum hem oyunlar hem pc hızlı bir şekilde çalışması için SSD tercih Ettim 1 TB'ın yeterli olacağını düşünüyorum ister iseniz bu seçeneği değiştirip 500 gb ssd alabilirsiniz.
- Kasa : Rampage Spectra USB 3.0 Temperli Cam Rainbow Fan LED'li Mid Tower Gaming(Oyuncu) Kasa
Bu kasayı tercih etmemdeki en büyük sebep fiyat performans bir kasa olmasıdır ayrıca temperli cam bulunmaktadır ve tabikide RGB de
- PSU : GamePower GP-650 APFC 14cm 80+ Bronze 650W Power Supply
Bu PSU yu seçmemdeki en büyük sebep 80+ sertfikalı olmasıdır güç tasarufu sağlıyan bir PSU ayrıca F/P