ABD, Ukrayna savaşı ve Navalny'nin ölümü üzerine Rusya'ya yüzlerce yaptırım uyguluyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ölmedim geri döndüm kaldığımız yerden devam
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
ABD, Rusya'ya yönelik geniş kapsamlı yaptırımlar uygulayarak, 500'den fazla kişiyi ve kuruluşu hedef aldı. Bu adım, Moskova'nın Ukrayna'yı işgalinin ikinci yıldönümü ve Rus muhalif lider Aleksey Navalny'nin ölümüne karşı bir misilleme olarak atıldı. Başkan Joe Biden, önlemlerin amacının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "yurt dışındaki saldırganlığı ve içerideki baskıyı" daha ağır bir bedelle ödemesini sağlamak olduğunu belirtti.

Yaptırımlar, Rusya'nın Mir ödeme sistemini, finans kurumlarını, askeri sanayi tabanını, yaptırımları atlama çabalarını, gelecekteki enerji üretimini ve diğer alanları hedef aldı. Ayrıca, Navalny'nin ölümü ile ilişkilendirildiğini söylediği cezaevi yetkililerini de vurdu.

Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov, "Washington'ın yaptırımların bizi deviremeyeceğini anlamadığını" söyledi. ABD ayrıca Rusya'nın önde gelen tanker grubu Sovcomflot'a yaptırım uygulayarak, G7'nin belirlediği petrol fiyat sınırlarını ihlal ettiğini iddia etti. Aynı zamanda şirketle bağlantılı 14 ham petrol tankerini de hedef aldı.

Biden yönetimi, Ukrayna'nın karşı karşıya kaldığı mühimmat eksikliği ile başa çıkmaya çalışırken, ABD Kongresi'nde onaylanması aylarca geciken daha fazla askeri yardım onayını arıyor. Aynı gün Avrupa Birliği, Britanya ve Kanada da Rusya'ya karşı önlemler aldı.

ABD Hazine Bakanlığı yaklaşık 300 kişiyi ve kuruluşu hedef alırken, Dışişleri Bakanlığı 250'den fazla kişiyi ve kuruluşu, Ticaret Bakanlığı ise Entity List'e 90'dan fazla şirketi ekledi. ABD ve müttefikleri, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal ettiği 2022 tarihinden bu yana binlerce Rus hedefine yaptırım uyguladı. Ancak Rusya'nın 2.2 trilyon dolarlık dışa odaklı ekonomisi, beklenenden daha dirençli çıktı.

ABD'nin yaptırım listesi arasında yer alan isimlerin çoğunun Rus firmaları olduğunu ve Moskova'nın yaptırımları atlama çabalarını göz ardı etmesi nedeniyle etkisiz olduğunu belirten eski Hazine yetkilisi Brian O'Toole'e göre, bu adımın etkisi sınırlı. Ancak eski üst düzey Hazine yetkilisi Ben Harris, sadece ABD'nin uyguladığı yaptırımların büyüklüğünün etkileyici olduğunu ifade etti.

Alınan önlemler arasında ABD Hazine Bakanlığı, Mir ödeme sistemini işleten devlete ait National Payment Card System'a yaptırım uyguladı. Ayrıca, Rus bankalarını, yatırım şirketlerini, girişim sermayesi fonlarını ve finans teknolojisi şirketlerini hedef aldı. ABD, ayrıca Rusya'nın gelecekteki enerji üretimini ve ihracatını hedef alarak, Sibirya'daki Arctic LNG 2 projesine daha fazla darbe vurdu.

Washington, Rusya'nın yaptırımları atlama çabalarına karşı önlemler almaya giderek artan bir şekilde çaba gösteriyor. ABD'nin çembere alma stratejisinin bir parçası olarak, bu adımların atlama çabalarına karşı önlem almak için hazır olduğuna dair net bir mesaj gönderdiğini belirten eski Ulusal Güvenlik Konseyi yetkilisi Peter Harrell, bu adımı "değerli ancak aşamalı bir adım" olarak değerlendirdi.

KAYNAK
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Discord alpexe
Uzman Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Rusya böyle saldırgan tutum sergilediği sürece en büyük korkan ülke abd olmalı çünkü bütün düşmanlarına yaptırımları uygulayan onlar

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
içimin yağları eridi devletlwer savaşıyo insanlar ölüyo

Uzman Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Yaptırım güya yersen...Rusya kendine yetebilen ülke ne yaparlarsa yapsınlar Putini tebrik etmek lazım ülkesinin çıkarı için herşey yapıyor.

Gökyüzü sadece uçmaktan korkanların sınırıdır
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
valla yaptırım maptırım rusyaya kesmez. ukrayna vakti ile zaten rusya topraklarıydı adam delikanlı gibi ya verin işinize bakın dedi ya da söke söke alırım dedi ve dediği gibi de yaptı kaşınan ukrayna oldu. abd desen zaten arkadan gaz veriyo herkese piyon gibi yönetiyo milleti. abd ye yakında iyi bi ense köküne şaplak atıp oturtacaklar da hayırlısı

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Ukraynayı almadan Rusya durmayacak bence hiç hiyeti yok durmaya bu savaşı bı 10 yıl daha izleriz bence durmazlar adamlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...