Açılışta "Pcnizin aygıtınızın onarılması gerekiyor" mavi ekran hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Peace at home peace in the world
Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Öncelikle saçma sapan yorum atanlar reportlanıcaktır bilginize.

Arkadaşlar öncelikle laptopumu 2 gün önce hepsiburadadan aldım. Geldi usb belleğe windows 10 kurup format attım. Her şey güzel driverlarını kurdum ettim , oyun oynadım bütün işlerimi rahat bir biçimde gördüm bu arada laptop bana 128 gb ssd+ 1tb hdd ile geldi. Akşama pcyi kapattım . Tekrardan açtığımda bu hatayı aldım hatta hata kodu da 0xc000000e hatası. internette bayağı araştırdım ettim tekrardan format attım pcye ama düzelmedi . İşin garip yanı şu pc acılırken biosa giriyorum hiçbir şey yapmadan biostan cıkıp pcyi açmaya calıstıgımda normal bir şekilde açılıyor. Fakat her açılışta bu işlemleri yapmam gerek. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
tam olarak emin değilim harddisk ile ilgili bir problem olabilir bir bilgisayaracıya göstersen daha iyi

Peace at home peace in the world
Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Arkadaşlar anlıyorsanız yorum yapın lütfen bu yorumlar nedir ya !

Uzman Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
muhtemelen hard disk kafa atıyor olabilir konuyu araştır çözümü olacaktı

Uzman Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
tak tak diye ses geliyor mu ? açarken

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
you have completely formatted or replaced new windows folders instead of old windows or unused documents.

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
I think it can be on your hard drive but if you bought it recently, go to the store

Üye
6 HİZMET YILI
Öncelikle saçma sapan yorum atanlar reportlanıcaktır bilginize.

Arkadaşlar öncelikle laptopumu 2 gün önce hepsiburadadan aldım. Geldi usb belleğe windows 10 kurup format attım. Her şey güzel driverlarını kurdum ettim , oyun oynadım bütün işlerimi rahat bir biçimde gördüm bu arada laptop bana 128 gb ssd+ 1tb hdd ile geldi. Akşama pcyi kapattım . Tekrardan açtığımda bu hatayı aldım hatta hata kodu da 0xc000000e hatası. internette bayağı araştırdım ettim tekrardan format attım pcye ama düzelmedi . İşin garip yanı şu pc acılırken biosa giriyorum hiçbir şey yapmadan biostan cıkıp pcyi açmaya calıstıgımda normal bir şekilde açılıyor. Fakat her açılışta bu işlemleri yapmam gerek. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

maybe the hard disk suffered some kind of damage to the system, and will have q exchange friend

temmie
Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
selam. internette şunu buldum;

Kod:
Sorunu çözmek için öncelikle Windows 7 kurulum diskinizi -yoksa kurulum yaptığınız USB belleği- bilgisayara takın ve bilgisayarın boot menüsüne girerek bilgisayarı DVD’den başlatın.

Windows 7 kurulum ekranında ilk olarak dil seçenekleri karşınıza çıkacak. İleri diyerek bir sonraki adıma geçin fakat burada kuruluma başlamak yerine alt kısımda “Bilgisayarınızı Onarın” seçeneğine tıklayın.

Bilgisayarınızda yüklü olan Windows 7 sürümü tespit edilip otomatik olarak seçilecektir. Şimdi bir kez daha ileri deyin ve açılan pencereden “Başlangıç Onarma”yı seçin. Eğer bu işlem uzun süre boyunca çalışıp takılıyorsa bilgisayarı yeniden başlatın ve yukarıdaki işlemleri tekrar uygulayın. Bu defa “Başlangıç Onarma” yerine “Komut İstemi”ne tıklayın.

Karşınıza gelen siyah ekrana:

diskpart

yazın, Enter’a basın ve işlem tamamlanana kadar biraz bekleyin. İşlem bitiminde tekrar komut yazmanız için imleç yanıp sönecektir. Şimdi:

list disk

komutunu verip tekrar Enter’a basın. Çıkan listede sabit diskinizi boyutundan tanıyabilirsiniz. Diski seçmek için:

select disk <sabit diskinizin listedeki numarası>

komutunu verin. Örneğin bizim diskimiz ilk sırada olduğu için “select disk 0″ komutunu verdik. Komutu girdikten sonra “Disk 0 şimdi seçili disk” diye doğrulama alacaksınız.

Şimdi diskin üzerindeki bölümleri görmek için

list partition

komutunu verin. Sabit diskteki bölümler listenecektir. Bizim senaryomuzda, diskin üzerindeki bölümlerin harfleri silinmişti. Şimdi bu harfleri yeniden oluşturmak için sırasıyla bölümleri seçip bu bölümlere birer harf atayacağız. İlk bölümü seçmek için:

select partition 1

komutunu verin. “1 birimi şu anda seçili birim” yazacaktır. Şimdi bu birime harf atamak için aşağıdaki komutu vereceğiz fakat harfler kullanımda ise bir sonraki harfi verebilirsiniz:

assign letter=f

Şimdi aynı işlemi ikinci bölüme yapalım. Önce bu komutu:

select partition 2

sonra da bu komutu verin:

assign letter=g

Bu durumda sabit diskin üzerindeki 100 MB’lık alana F, işletim sisteminin bulunduğu alana ise -ki bu genelde c olur- G harfini atamış olduk. Sabit disklere gerekli harfleri atadıktan sonra 100 MB’lık bölümde yer alan boot bilgisini değiştireceğiz. Bunun için ilk olarak var olan boot bilgisi dosyasının adını değiştirmemiz gerek. Bu komut ile değişimi yapıyoruz:

ren F:\boot\bcd bcd.old

Enter’a bastıktan sonra BCD dosyasının adının değişip değişmediğini kontrol etmek için “dir” komutunu kullanabilirsiniz. Şimdi son adım olarak BCD’yi yeniden oluşturmamız gerekiyor. Bunun için de:

bootrec /rebuildbcd

komutunu veriyoruz. Sistem biez “Yükleme önyükleme listesine eklensin mi?” sorusunu soracaktır. “Y” tuşuna basıp Enter’a basarak işlemi onaylıyoruz ve “İşlem başarıyla tamamlandı.” cevabını alıyoruz. Artık Windows sorunsuz bir biçimde başlayacaktır ve sürücü harfleri de normale dönecektir.

deneyebilirsin.

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Bu Windows onarım bence aptalca. Benim için hiç işe yaramadı. Yaptığım şey, bir süre önce pencereleri kaydetmek için ayarları iade etmektir. Bu Windows seçeneği harika.

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Götür servise çözerler bende de aynı marka var ama sorun yaşamadım böyle

Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
acer nitronun Aynısı bizde var ama bir sıkıntısı cıkmadı tamire götür

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Make sure it's your hard drive.
It can be memory compatibility too
It usually gives this problem with different brands of memories.
Complicated that computer can be many things.
But start with the memory, try to clean it with a school brush.
Is it under warranty?
Stay tuned if you open the warranty.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...