Ağrıyan el için ne yapılmalı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Normal oynuyordum, şarj gitti. Ben de ucuyla oynamaya başladım, ucunda sıkıntı vardı. Oynayınca düzeliyordu sonra bir anda şarj aletinin bir yeri açıldı, açılan yerden patlama gibi alev sıçramaya başladı. Parmağıma geldi, parmağım siyah nokta gibi bir şey oldu. Ağrıyor şu an ve ağrı git gide artmaya devam ediyor yardım.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
herşeyin bi ömrü oldugu gibi onunda ömrü tükenmiş patlamış ):geçmiş olsun

Trashware
Onaylı Üye
Ödüller
2
Sosyal
4 HİZMET YILI
knk elindemi patladı yoksa sadece parmagınmı

Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Patlamasının bir sürü sebebi olabilir, kablo arızası, ürün kalitesizliği, prizden alınan fazla elektrik vs.

Elin için bir şey yapmana gerek yok, azıcık yoğurt sür geçer.

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Elektiriğe bağlı herhangi kabloda hasar varsa yada deforme varsa kullanma değiştir. elin içinde eczaneye gidip durumu anlat bir krem verirler receteye gerek yok

Onaylı Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Çoksa hastaneye gitsene.

Moderatörün son düzenlenenleri:

Why

Ma name is enough
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Merhaba,

Bu konu ile ilgili özel olarak kendi nişanlımı arayarak bilgi aldım (uzman hekim). Ne yapılması ve nasıl hareket edilmesi ile ilgili yetkin bilgilerini bana iletti.

Durumu açıkça belirttiğimde ciddi bir durum olmadığını, hatta endişelenecek hiçbir şey olmadığını dile getirdi. Lakin bu gibi durumlarda ne yapılması gerektiği ile ilgili bana birçok tavsiye ve yordam da bulundu. Bunları sana ve sizlere; yanık, elektrik vb. durumlarda ne yapmanız gerekiyor açıklıyor olacağım.

İlk öncelikle akımın büyüklüğüne bağlı olarak;
  • Yanıklara yönelik antibiyotik, antiseptik ve dermatolojik tedavi uygulanmalı,
  • Ağrının giderilmesine yönelik antienflamatuvar veya ağrı kesiciler kullanılmalı,
  • Yoğun sıvı kaybının önüne geçilmesi adına damardan sıvı tedavisi uygulanmalı,
  • Tetanos riskinin önüne geçmek adına tetanos aşısı vurulmakta faydalıdır.

Tüm detayları ile uzman hekim tarafından bana iletilen bütün bilgileri size harfi harfine yazdım.
    Umuyorum faydası dokunacaktır.

Geçmiş olsun, iyi forumlar dilerim.

Несмотря на предателей, я все еще стою.
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
Üstteki mesaja da ek olarak burası hastane değil, sağlık sorunlarınız için hastaneye gidin. Konu kilit.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...