Aliexpress neden ve nasıl bu kadar ucuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Bu siteyi ne zamandır biliyorum ve çok saçma sapan linklerin altından çok saçma sapan reklamlardan bu site çıkıyor o yüzden pek güvenemiyorum ama güvenememim başka bir sebebi daha var aşırı derecede ucuz 600-700 liralık saat 30 liraya satılıyor veya telefonlar anormal derecede ucuza satılıyor diğer tüm alışveriş sitelerine çok büyük bir fark atıyor bu ucuzluk nerden geliyor hadi çakma satıyor desek gene bu kadar ucuza veremez yani nasıl bu kadar ucuza geliyor anlatabilecek var mı?

Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
dostum çünkü çin menşeli bir firma direkt üreticiden buraya gelir ancak şunu unutma vergiler kargo vs vs derken o 60 tl sana olacak 300 400 tl :)

Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
dostum çünkü çin menşeli bir firma direkt üreticiden buraya gelir ancak şunu unutma vergiler kargo vs vs derken o 60 tl sana olacak 300 400 tl :)
Ürün çin menşeili olunca ne oluyor ayrıca ürünün asıl fiyatı satın alırken mi gözüküyor eskiden yoktu sanki bu

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Maliyeti daha ucuz oluyor genelde kaliteli ürün de var ama ucuz baktıkların çok kaliteli değildir.

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Genelde çoğu ürün çin malı toplu üretim veya replika olduğu için birde sana özel kargodan ziyade toplu uzun süren kargolar uğraş sıfır nerdeyse bedava fiyatına alabiliyosun ama çok sağlam ürünler bekleme bence

𝗗𝗶𝘀𝗰𝗼𝗿𝗱 : 𝘄𝗲𝗻𝘇𝘆𝗶𝘇𝗺
Uzman Üye
Ödüller
1
Sosyal
2 HİZMET YILI
Kanka yurt dışı geliyo vergisi bilmek nesi derken gene artıyo fiyatı

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Bir kaç önemli başlık var bu konu hakkında;
Düşük Üretim Maliyetleri: Çin'de üretim ucuz.
Vergilendirme: Gümrük ve KDV'yi Alıcı öder, bu da fiyatı düşürür.
Rekabet: Milyonlarca Satıcılar birbirleriyle yarışır, fiyatlar düşer.
Toptan Satış: Toptan satış, perakendeye göre daha ucuzdur.

Uzun zaman önce Aliexpress'i kullanamaya başlamıştım. 10 Kuruşa süs çiçeği tohumu bile almışlığım var. Çinli üretici 10 kuruşa çinden buraya tohumu gönderiyor ancak Türkiye sınırlarına girdiğinde Gümrük vergisi vb. şeyler ekleniyor. Son sipariş ettiğim 10 kuruşluk süs bitkisi için, Satıcıya 10 kuruş ödedim ancak PTT 45 TL Gümrük vergisi istemişti. İstemiyorum kargoyu iade edin dedim. Muhtemelen kendileri aldılar kullandılar. Her neyse asıl sebepleri yukarıda yazdıklarım.

Onaylı Üye
1 HİZMET YILI
Üreticiden direk tüketiciye ulaştığı için olabilir.

Onaylı Üye
1 HİZMET YILI
600 liralık mal 30 lira olmasının sebebi çakma olduğu için. birde çinde iş gücü maliyeti çok düşük olduğu için

Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Ürün çin menşeili olunca ne oluyor ayrıca ürünün asıl fiyatı satın alırken mi gözüküyor eskiden yoktu sanki bu
şöyle direkt üreticiden alıyorsun yani tarladan halka gibi düşünebilirsin aslında haliyle adamlar ekstra bir masrafa girmiyor sen de girmiyorsun + olarak çakmanın da çakması gibi bir şey onların malları o yzüden normal

Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Sepete ekleyip ödeme aşamsına geç kanka o işin öyle olmadığını anlayacaksın. Vergi kargo eklenmemiş halini görüyorsun.

Arkanda
Ultra Üye
Ödüller
7
4 HİZMET YILI
AliExpress, birçok satıcının doğrudan üreticilerden ürün satmasına olanak tanır. Bu, aracıların ve perakendecilerin ortadan kalkmasına neden olarak maliyetleri düşürür.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...