Artık elimiz kolumuz dijital ortam olmuş durumda. Bütün sanayi şirketleri ağ sistemleri üzerinden yönetiliyor... Almanya hükümeti daha hızlı internet, kablosuz erişim noktalarını çoğaltmak için önümüzdeki beş yıl içinde çok büyük bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. 40 binden fazla okulun internet hızını arttırmak için harekete geçen Alman hükümeti 560 milyar euro'luk bir yatırım bütçesi hazırladı. Tasarı eğitim bakanlığı tarafından meclise sunuldu ve Merkel'in kabilesi tarafından tam oy alarak hayata geçirilecek. Bu 560 milyar euro'luk yatırım hem eğitime hem de teknolojinin gelişimine büyük katkılar sağlanacağı belirtiliyor.
Hritiyan birliği partisi üyesi Johanna Wanka ''biz dijital eğitimin geliştirilmesi için ileriye dönük bir sıçrama yapmak zorundaydık. Bu yarın için kullanılacak para Almanya'nın geneline yarar sağlayacatır'' dedi.
Almanya da dijital eğitimle ilgili bir araştırmada öğrencilerin yalnızca yüzde ikisi bir okul bilgisayarında günlük internet erişimine sahip olduğu tespit edilmiştir. Uluslararası para fonu ve kalkınma örgütü bu yatırımla beraber cari açığın artmaması için kamu ve özel sektör yatırımlarını hızlandırmaya davet etti.
Görünen o ki önümüzde ki 5 yıl Almanya'da dijital bir devrim olacak.
Bu arada alıntı demiyelimde kaynak diyelim alıntı dediğin bu forumda paylaşılsaydı alıntı olurdu ondan alıntı olduğunu düşünmüyorum sadece kaynak olarak kullandığım bi site bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum ?
Bu arada alıntı demiyelimde kaynak diyelim alıntı dediğin bu forumda paylaşılsaydı alıntı olurdu ondan alıntı olduğunu düşünmüyorum sadece kaynak olarak kullandığım bi site bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum ?