Almanya'da ilk Müslüman mezarlığı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Несмотря на предателей, я все еще стою.
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
Wuppertal Üniversitesi öğrencileri, Almanya'da bir ilk olacak Müslüman mezarlığı projesinin planlarını tamamladılar. Mezarlık, Yahudi ve Evangelist mezhebini benimsemiş Hristiyanların mezarlıklarının yanına inşa edilecek.

memoryhackers.org-1585.jpg

DUVAR – Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Wuppertal kentinde Müslümanların defnedilmesi için bir mezarlık planı hazırlandı.
WDR’in haberine göre, projeyi yaratan Wuppertal Üniversitesi mimarlık bölümü öğrencilerinden Katharina Massold “Biz bu projeyi okulda hazırlarken Almanya’da hiç Müslüman mezarlığı bulunmadığını öğrendik ve buna çok şaşırdık. Bir dersimiz için hazırladığımız bu plan gerçek bir projeye dönüştüğü için çok mutluyuz.” dedi.
memoryhackers.org-22586.jpg

Müslüman mezarlığı için, Yahudi ve Hristiyanlığın Evangelist mezhebi mezarlıklarının yan yana bulunduğu alan ayrıldı. 2018 yılında açılması planlanan mezarlığa, 3000 Müslüman’ın defnedilebilmesi hedefleniyor.

Türk İslam Kültür Derneği’nden Mustafa Temizer projeyle ilgili “Wuppertal’da 30.000 Müslüman yaşıyor. Hayatını kaybedenlerin neredeyse hepsi bugüne kadar kendi vatanlarına gömülmek istedi. Fakat mezarlığın yapımı bittikten sonra bu durumun değişeceğini düşünüyorum. Yahudi, Hrıstiyan ve Müslüman mezarlıklarının yan yana olması, Wuppertal’da insanların farklı inançlarıyla barış içerisinde yaşadıklarının bir sembolü” dedi.

Mezarlık finansal olarak Almanya’daki Müslüman Vakıfları’nın elde ettiği bağışlarla desteklenecek.

İlk resmi düzgün koyduğum halde niyeyse öle gözükmüş onun için özür dilerim kb yin.

Moderatörün son düzenlenenleri:
  • Konuyu başlatan
  • Moderatör
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
Alman Iste ne Beklersın

Olm geri felanmısın? Müslüman mezarlığı inşa edilecek alman işte ne beklersin diyorsun saygı duyup müslüman mezarlığı inşa edicekler sen alman işte ne beklersin diyorsun konuyla alakalı atsanız şu yorumları artık.

Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Olm geri felanmısın? Müslüman mezarlığı inşa edilecek alman işte ne beklersin diyorsun saygı duyup müslüman mezarlığı inşa edicekler sen alman işte ne beklersin diyorsun konuyla alakalı atsanız şu yorumları artık.
Kardes Anlamıyon barı Konusma Sımdıye Kadar yapmadıkları"na Kızıyorum Farketmeselerdı Insa bıle edılmıcektı az Mantık

• Konuyu başlatan
  • Moderatör
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
Kardes Anlamıyon barı Konusma Sımdıye Kadar yapmadıkları"na Kızıyorum Farketmeselerdı Insa bıle edılmıcektı az Mantık

kardeş ozaman bidakine alman ne beklersin yerine buzamana akdar inşa etmemişlerde sonradan farkedipmi inşa ediyolar alman işte ne beklersin desen bişey dememde böle demen pek açık olmadı.Anlamadım kısacası

İnsta ♥ @LazHayalet ♥
Efsane Üye
Ödüller
18
Sosyal
10 HİZMET YILI
o zaman gidip almayanda ilk musluman olarak öleyim :D

Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Ilk Yorumu anlasaydın 2"ncı Yorumu yazmak zorunda kalmayaktım Ztn anlamanıda beklemıyorum Hucrelerın Yetmez

• Konuyu başlatan
  • Moderatör
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
ulan şimdi bişey dicem ben ban yicem senin 17 mesajın var topu topuna benim 250 e yakın ban yesem üzer biraz. Git az ötede oyna...

HADİ HOPPALARAAAAAAA
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Biraz Dua Okuyak

Moderatörün son düzenlenenleri:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...