İşlemcim Amd Fx 8120 3.1 Ghz Overclock Nasıl Yaparım Kasada 5 Fan Var Soğutma Sistemi İdeal 4x2 1333Mhz Ram Var Yardım Ederseniz Sevinirim Ana Kart ASROCK
AMD'nin özel işlemci overclock uygulaması var. AMD Overdrive Technology internetten araştırıp BIOS'a gerek kalmadan program en stabil ve yüksek hızlarda kendisi otomatik ayarlama yapıp o.c ediyor işlemciyi. Aşağıda linkini koyuyorum. Araştırıp videoları izlerseniz kolay bir şekil de 5 dakika da yapabilirsiniz.
stabil bir overclock yapmak ve maximum performans almak istiyorsan ramlerinin kaliteli ve cas gecikmesinin (cl2-cl2,5-cl3gibi.düşük değer daha iyi) mümkün olan en düşük değerlerde olmasıgerekiyor.
biraderim bana kalırsa yapmaman daha iyi pc ne zarar verebilir
stabil bir overclock yapmak ve maximum performans almak istiyorsan ramlerinin kaliteli ve cas gecikmesinin (cl2-cl2,5-cl3gibi.düşük değer daha iyi) mümkün olan en düşük değerlerde olmasıgerekiyor.
biraderim bana kalırsa yapmaman daha iyi pc ne zarar verebilir
Ben uzun süredir Overclock yaptım ve hiç bir makina ve cihazım da bunun ile ilgili bir sorun yaşamadım. Abartılmadığı sürece bi sorun da olucağını sanmıyorum.
Evet ama anakart ve işlemci sorunluymuş aldığım yerden daha 1 hafta olmadan götürüp I5 3470 ve H61 taktırdım sıfır para vermeden
Şimdi örnek vericek olursak i5 taktıktan sonra lolde daha önce 80 fps alırken şimdi 300 fps alıyorum. Cs go apex legends vs. gibi oyunlarda da fps değerim %100 yükseldi diyebilirim.
[QUOTE = "Mentos, gönderi: 1259573, üye: 25484"]
biraderim pc in iyi bencede gerek yok : D ama dedigin gibi yaptıysan helal olsun 4.40 hızı iyi arttırır farknı görmüşsündür
[/ALINTI]
Benim Turboyla 4.3 Ghz Oluyor da Ben Nasıl Yapacağımı Bilmiyorum