Soyle diyecegim eğer halen işlemci almadıysan amd tavisye etmem kendi sahsi gorusum bu cunki aşırı derecede ısınma sorunları oluyor fıyarları duşuk olabilir fakat o düşürdükleri fıyatı sıvı soğutucularla tekrar kapatıyorlar intel bu konuda rakip tanımam ne kadarda piyasa kötülesede inteli bence en iyi işlemci intel almadıysan intel işlemci tavisye ederim tabi sisteminede uygunsa tercih senin !!!
amd ryzenle başlattığı yenilenmeyle eskitti onları.Soyle diyecegim eğer halen işlemci almadıysan amd tavisye etmem kendi sahsi gorusum bu cunki aşırı derecede ısınma sorunları oluyor fıyarları duşuk olabilir fakat o düşürdükleri fıyatı sıvı soğutucularla tekrar kapatıyorlar intel bu konuda rakip tanımam ne kadarda piyasa kötülesede inteli bence en iyi işlemci intel almadıysan intel işlemci tavisye ederim tabi sisteminede uygunsa tercih senin !!!
Kanka doğruluk payın vardır elbet ama sunu anlatmaya calısıyorum deneyip yanılmanız lazım tabi bahesttigim seyler eski şeyler olabilir ama suanda yeni cıkan amd işlemcilerini kullanan kac kişi var eskiden kullanıyordum amd 2 saat icinde pc agırlasıyor kafayı yiyordu yani tanıtımlarda gosterildigi gibi 10 dakkayla olmuyor bi acsın bakiyim 4 saat 5 saat pc bakalım o zaman ne oluyorO ikisiyle beraber normal pubg bile 100 fps civarlarında çalışıyor lowda, mobil pubg kasmaz
O eskidendi kanka, artık amd işlemciler her türlü daha iyi
Isı konusunda İntel hala Amd den iyi. Performans olarak arada uçurum olmasa da 3-5 fps oynayabiliyor. Bencmark sonuclarına girip işlemcileri karşılaştırabilirsiniz ama fiyatları göz önünde bulundurun. Örn: intel i5 8700K işlemciyi Ryzen 7 3700x - 3800x işlemcileri ile performans kıyaslamasına sokuyorlar. İ9 9900k Dururken ya da i7 9700K dururken. Ayrıca her oyunun performans testi farklı çıkacaktır. Çok çekirdek kullanan oyunlar ya da tek çekirdekte fazla yükte çalışan oyunlar.Ya ben amd kotu demiyorum ztn soyle biligsayar secimi gibi eğer render yapacaksan amd işlemci toplarsın ama oyun oynuyacaksan intelden vaz gecmiyeceksin soyle cok basit ispatlanabilir evet ryzen kotu bi işlemci değil ama bence intelle birde değil ornek olarak gecişlerde alt+tab gecişlerinde bekleme süresi uzun donma sorunları var ısınma sorunları var tabi bunlar dedigim gibi ufak tefek sorunlar soyle birseyde diğecegim büyük sistemlere baktıgınız zaman şirketlerin kullandıgı sistmelerden bahsediyorum intelden baska hicbirsey gormeessiniz suanki piyasa inteli öldürüyor nie intelin cogu yerde reklam verdigini gordunuzmu amd sürekli reklam verdigi icin sürekli yayıncılara youtuberlere destek sağladıgı icin ön plana cıkıyor
Post automatically merged:
Kanka doğruluk payın vardır elbet ama sunu anlatmaya calısıyorum deneyip yanılmanız lazım tabi bahesttigim seyler eski şeyler olabilir ama suanda yeni cıkan amd işlemcilerini kullanan kac kişi var eskiden kullanıyordum amd 2 saat icinde pc agırlasıyor kafayı yiyordu yani tanıtımlarda gosterildigi gibi 10 dakkayla olmuyor bi acsın bakiyim 4 saat 5 saat pc bakalım o zaman ne oluyor
Kaytılıyorum bu dediklerine malesef intel biraz fiyat farkından bide ön planda olmadıgından dolayı bide amd ye nazaran fazla kullanılmadıkları için bilmiyorlar !Isı konusunda İntel hala Amd den iyi. Performans olarak arada uçurum olmasa da 3-5 fps oynayabiliyor. Bencmark sonuclarına girip işlemcileri karşılaştırabilirsiniz ama fiyatları göz önünde bulundurun. Örn: intel i5 8700K işlemciyi Ryzen 7 3700x - 3800x işlemcileri ile performans kıyaslamasına sokuyorlar. İ9 9900k Dururken ya da i7 9700K dururken. Ayrıca her oyunun performans testi farklı çıkacaktır. Çok çekirdek kullanan oyunlar ya da tek çekirdekte fazla yükte çalışan oyunlar.
Peki sana güzel bi soru soriyim Pişmanmısın intel kullanmaktan ?Hiç AMD kullanmadım ama internette fiyas performans adı altında paylaşılan videoların hepsinde bi amd anakartı işlemcisi mutlaka oluyor pek model bilgim yok ama yorumlara istinaden yazdım bir gün bakalım bir daha pc alırsam amd deneyeceğim kendimi bildim bileli intel kullanıyorum
4+4 2666MHZAmd bir işlemci kullanacaksan ramleri göz ardı etmemen lazım ? Bütçe söylersen daha kolsy yardımcı olabiliriz.
Senin hiç yoktan single 8gb 3000mhz yapman lazım iyi bir performans için4+4 2666MHZ
ryzendense intel tercih etmeni öneririm
Bizim ulkede fiyatta asiri derecede fark var ilk once i5 9400f almak istiyordum cok pahali ama sanirim ryzen5 2600 alcamryzendense intel tercih etmeni öneririm
Pubg mobile kasacağını düşünmüyorum. Islemci önerisi istiyor isen bütçen nedir? Daha kolay yardımcı olabiliriz belki sana
Kasmaz şuan ideal bir işlemci fazlasına gerek yok
Isı konusunda İntel hala Amd den iyi. Performans olarak arada uçurum olmasa da 3-5 fps oynayabiliyor. Bencmark sonuclarına girip işlemcileri karşılaştırabilirsiniz ama fiyatları göz önünde bulundurun. Örn: intel i5 8700K işlemciyi Ryzen 7 3700x - 3800x işlemcileri ile performans kıyaslamasına sokuyorlar. İ9 9900k Dururken ya da i7 9700K dururken. Ayrıca her oyunun performans testi farklı çıkacaktır. Çok çekirdek kullanan oyunlar ya da tek çekirdekte fazla yükte çalışan oyunlar.
Ya ben amd kotu demiyorum ztn soyle biligsayar secimi gibi eğer render yapacaksan amd işlemci toplarsın ama oyun oynuyacaksan intelden vaz gecmiyeceksin soyle cok basit ispatlanabilir evet ryzen kotu bi işlemci değil ama bence intelle birde değil ornek olarak gecişlerde alt+tab gecişlerinde bekleme süresi uzun donma sorunları var ısınma sorunları var tabi bunlar dedigim gibi ufak tefek sorunlar soyle birseyde diğecegim büyük sistemlere baktıgınız zaman şirketlerin kullandıgı sistmelerden bahsediyorum intelden baska hicbirsey gormeessiniz suanki piyasa inteli öldürüyor nie intelin cogu yerde reklam verdigini gordunuzmu amd sürekli reklam verdigi icin sürekli yayıncılara youtuberlere destek sağladıgı icin ön plana cıkıyor
Post automatically merged:
Kanka doğruluk payın vardır elbet ama sunu anlatmaya calısıyorum deneyip yanılmanız lazım tabi bahesttigim seyler eski şeyler olabilir ama suanda yeni cıkan amd işlemcilerini kullanan kac kişi var eskiden kullanıyordum amd 2 saat icinde pc agırlasıyor kafayı yiyordu yani tanıtımlarda gosterildigi gibi 10 dakkayla olmuyor bi acsın bakiyim 4 saat 5 saat pc bakalım o zaman ne oluyor
Bütçeni bilmediğim için pek fazla yorum yapamayacağım. Fakat amd ryzen serisi alan arkadaşlar 150 - 300 tl daha ucuz diye alıyorlar. Oradan kalan parayı da sıvı soğutmaya gömüyorlar genelde. Ben intel kullanıcısıyım ve intel'in o dandik stok fanı bile oyunlarda 70 derecenin üzerine çıkarmıyor işlemciyi. Hemde intel tek çekirdek performansı ve ek teknolojileri ile amd den önde olduğu için eğer oyun için diziyorsan intel derim. Ama miming gibi bir yapıda kullanım yapacaksan amd iyi diye söylüyorlar çoklu çekirdekte. Ekran kartı cephesine gelirsek, işlemci cephesindeki gibi nvdia hem performans hemde ısı olarak amd nin önünde diye düşünüyorum ama fiyat olarak tabii ki de ekran kartı cephesinde fark olacağını söyleyebilirim.
1600 yerine 2600 alsan daha rahat olabilir oyunlar için. yada 1600x'e de yönelebilirsin. ram de önemli 16gb 3000mhz iyi gider.
amd ryzenle başlattığı yenilenmeyle eskitti onları.
cevapladiginiz icin hepinize tesekkur ederim sanirim ryzen5 2600 alcamO ikisiyle beraber normal pubg bile 100 fps civarlarında çalışıyor lowda, mobil pubg kasmaz
O eskidendi kanka, artık amd işlemciler her türlü daha iyi
tamamdirSenin hiç yoktan single 8gb 3000mhz yapman lazım iyi bir performans için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?