AMD Radeon RX 6900 XT'nin 3GHz'ye Kadar hız aşırtması Yapabileceği Bilgisi Paylaşıldı. AMD önümüzdeki aylarda amiral gemisi Radeon RX 6900 XT Raflarda yerini alacak. Bir düşük modeli olan Radeon RX 6800 XT'de bu hız oranı 2.8 GHz Olarak ölçüldü. Nvıdıa'nın ekran kartı sektöründe en büyük rakibi gördügü AMD yeni Nesil RX 6000 serisi ekran kartını geçtigimiz aylarda tanıtmıştı. Radeon RX 6900 XTRadeon RX 6800 XTRadeon RX 6800 olmak üzere toplamda üç ekran kartından oluşan seri Nvıdıa GEFORCE RTX 30 serisine rakip olarak görüldü. Geçtigimiz Günlerde yapılan testlerde ise NVIDIA'nın rakiplerini ciddi anlamda zorladıgı bilgisi paylaşıldı.
rtx 3060 ın fiyatı 400 dolar bandında. 6900 XT için 999 dolar, 6800 XT için 649 dolar ve 6800 için 579 dolar. önümüzdeki senenin başında göreceğimiz 6700 serisi 400 dolar bandında çıkar diye düşünüyorum. yakın gelecekte 3060 daha makul duruyor tabiki 6700 çıkınca işler değişecektir
AMD is really kicking ass this year. Bad news for Nvidia, they had better step up their game or lose the title of the "king". This might be the first time in 10 years I actually buy an AMD GPU... if they can stock enough of them.
Rakiplerini zorlaması olması gereken zaten. Bununda geleceği merak konusu. Son zamanlar da AMD diğerlerine göre daha ön planda ve tercih ediliyor. Umarım yakın zamanda diğerlerine karşı üst düzey olur ve fiyatlar açısından da bizi sevindirecek değerler olur.
Beklediğim serilerden ancak fiyat konusunda çok üzülüyorum ve beklediğim gibi çıkmıyor hep. Fiyatları alım-satım durumuna göre olmasına rağmen vergiler ile yine de biraz pahalı oluyor ve alabilmek için geride kalıyoruz. Bende bekliyorum ama değerlendirebileceğim bir düzeyde olursa çok sevinirim artık.
Önemli olan hız aşırtmak değil OC yapıldıktan sonra ne kadar süre istikrar'lı bir şekilde devam ediceğidir 3 veya 5 aydan sonra sıkıntı vericekse hiç yapmasınlar daha güzel.