ddr3 anakartım var ekran kartım çok zayıf olduğu için yandı bende ekran kartı almak istedim . internettten ddr5 4gb bi ekran kartı buldum fakat anakartım ddr3 alıp takarsam düzgün çalışırmı ? (acil)
Evet, takılır. Anakart'ın özelliğindeki DDR türü Anakart'a takman gereken RAM türü ile aynı olmalıdır. Örnek DDR3 Anakart'a DDR3 RAM takılmalı. Ama Ekran kartının Anakart'ta ki bellek türüyle bir alakası yok. diye bilmekteyim iyice araştırmadan almanızı önermem.
Ya sinirim bozulmaya başladı ama gerçekten bak kuralları okuyun lütfen bilgisiz olduğunuz konulara yorum atmak için atmayın lütfen arkadaşlar kişileri yanlış yönlendireceksiniz sonra Olabilir emin değilim herhalde tarzı yorum görmekten moralim bozuldu güzelim platformu mahvediyorsunuz. Rica ediyorum kurallara uygun şekilde yorum attınız konulara.
If u get a ddr5 your hardware need to be changed because of the differences : GDDR5 has a higher bandwidth than DDR3. That means that the GDDR5 ram will allow more information through in a shorter amount of time. But this is also dependant on memory clock speed and bits. You've probably seen graphics cards (GPU's) advertised as 128 bit or 256 bit.
O dediğin olay RAM'ler içindir. Sen ekran kartı alacaksın. Ekran kartı PCI Express slotu kullanıyor. Ekran kartlarında hem ileriye hemde geriye dönük uyumluluk vardır. Yani sistemine GDDR5 ekran kartı takabilirsin. Ancak sisteminin özelliklerini yazarsan ve güç kaynağının kaç watt olduğunu söylersen daha yardımcı olabiliriz. Çünkü o ekran kartını alırsan güç kaynağın yeter mi yetmez mi bilmiyoruz. Ayrıca darboğaz yapar mı bunu da bilmek lazım. Kısaca sen sistem özelliklerini ve güç kaynağını buraya yaz ki kesin bir sonuç çıksın ortaya.
O dediğin olay RAM'ler içindir. Sen ekran kartı alacaksın. Ekran kartı PCI Express slotu kullanıyor. Ekran kartlarında hem ileriye hemde geriye dönük uyumluluk vardır. Yani sistemine GDDR5 ekran kartı takabilirsin. Ancak sisteminin özelliklerini yazarsan ve güç kaynağının kaç watt olduğunu söylersen daha yardımcı olabiliriz. Çünkü o ekran kartını alırsan güç kaynağın yeter mi yetmez mi bilmiyoruz. Ayrıca darboğaz yapar mı bunu da bilmek lazım. Kısaca sen sistem özelliklerini ve güç kaynağını buraya yaz ki kesin bir sonuç çıksın ortaya.
Anakartındaki ddr3 ibaresi takabileceğin uygun ram teknolojisidir. Ekran kartı için anakart üzerindeki Pci slotunla ekran kartının uyumlu olması gerekir.