Selam beyler, nasılsınız?
Uzun süredir buralardayım ama bugün kendi geliştirdiğim ufak bir projeyi sizinle paylaşmak ve görüşlerinizi almak istedim.
Malum artık her şey abonelik sistemine döndü (Spotify, YouTube Premium, Netflix, Game Pass derken ay sonu neye ne kadar ödediğimizi şaşırıyoruz). Ben de bu duruma sinir olup hem kendim kullanmak hem de kendimi geliştirmek için bir Android uygulaması yazdım. Adı
Aboneliklerim.
Uygulamanın mantığı basit ama işlevsel:
- Tüm abonelikleri, ödeme tarihlerini ve aylık/yıllık giderleri tek bir ekrandan görüyorsunuz.
- Kendi içindeki bütçe ve spending trend grafikleriyle paranızın nereye gittiğini gösteriyor.
- En çok uğraştığım yer ise içine eklediğim
"Falki" adındaki yapay zeka asistanı oldu. Gemini altyapısıyla çalışıyor. Falki ile doğrudan sohbet edip bütçe analizi yaptırabiliyor, tasarruf ipuçları isteyebiliyorsunuz (mesela "Bu ay en çok hangi kategoriye harcamışım?" veya "Bana tasarruf önerileri ver" gibi).
- Ortak ödemeli abonelikleriniz varsa (aile paketi vs.) kişi başına düşen maliyeti falan da hesaplıyor.
- Unutkanlar için ödeme bildirimleri, çoklu para birimi desteği ve göz yormayan mavi ışık filtresi gibi detaylar da ekledim.
Uygulamada normalde premium özelliği var ama forumdan indirmek isteyenler için herhangi bir reklam zorunluluğu falan yok, temiz bir şekilde kullanabilirsiniz. Reklam sıklığını da rahatsız etmeyecek şekilde (sohbet kısmında 10 mesajda 1 olacak şekilde) epey düşük tuttum.
Boş vaktiniz varsa indirip kurcalayabilir, tasarımını veya işlevselliğini test edip görüşlerinizi buraya yazabilirseniz çok sevinirim. Arayüzde veya özelliklerde geliştirmemi istediğiniz yerler varsa önerilere sonuna kadar açığım.
Play Store linki:
Şimdiden geri dönüş yapan ve destek olan herkese teşekkürler beyler, cansınız.