Arkadaşlar animeye merak saldim nasil bişey bu şimdi dizi gibi birşeymi yoksa farklı türleri olan bir film çesidimi?
/Hangi animeleri önerirsiniz izlemek için
anime aslında çizgi filmdir amaa animeyi seven insanlar çizgifilm diyince gözü falan parlıyor bukadar kızlmasının sebebi ülkemizde çizgi film anlayışının şirinler ,
bugs bunny , gibi şeylere benzetmeleridir
Japon kültüründe oldukça popülerdir kendileri. Sadece çizgi-film olmakla kalmayıp kitapları da oldukça meşhurdur. O ülkede her kitaplıkta ona özel bir bölümü muhakkak vardır. Bizim ülkemizde de gerçek fanlara sahiptir. İnternet cafedeyken sabah saatlerde gelip akşama geç vakitlere kadar her gün anime izleyen bir arkadaşım vardı. Oradan biliyorum.
Anime japon kültürüne ait bir kavram ve terimdir çizgi film olarak kıyaslanamaz çizgi film çizgi filmdir anime animedir animasyon animasyondur birbiri ile karıştırılması yanlıştır.
Genel olarak konularında insanlara bir şeyler katma üzerinedir bir çok animede ana tema insanların pes etmemesi çabalarsa kazanabileceği vb pozitif terimlerdir.
Arkadaşlar animeye merak saldim nasil bişey bu şimdi dizi gibi birşeymi yoksa farklı türleri olan bir film çesidimi?
/Hangi animeleri önerirsiniz izlemek için
Anime Japon kültürüne ait farklı kategorilerle farklı kitlelere hitap eden animasyon grafiklerinde bir nevi dizi gibi bölümler halinde izleniyor, dizi halinde olmayıpta film gibi 1 saat 1.30 saatlik "animovie" diye adlandırılan türüde mevcut.
Animovie olarak Kimi no namae wa (Your Name) Önerimdir kesinlikle izlenmesi gerekenlerden.
Anime olarak da senin nasıl tür sevdiğine bağlı değişir..