Onaylı Üye
Merhaba aşırı detayli bilgilerin icin çok teşşekur ederim fakat bendeki sorunu çozmuyor maalesef,
Bendeki sorun amd nin entegre kartini oyunlarda ve masaustunde kullanmasi, ddu ile amd kartini kaldirdiğimda tek nvidia kalınca duzeliyor durum
Merhaba aşırı detayli bilgilerin icin çok teşşekur ederim fakat bendeki sorunu çozmuyor maalesef,Merhaba
windows arama kutusuna bu komutu optionalFeatures yazıp enter basınız. Açılan penceredeki numaralarla gösterdiğim kutucukları işaretleyiniz ve tamam diyiniz bu arada windos update ayarlarınız açık olsun güncellemeler için.
Driver Booster ile sistem sürücü ve Driver güncellemesi yapınız. Windows Update ağ da bekleyen güncelleri alınız.
Şimdi aşağıdaki adımları uygulayınız
Adım 1 : Masaüstüne sağ tık yapınız açılan pencerede Görüntü Ayarlarını tıklayınız
Adım 2 : Açılan ekranda alta geralan Grafik Ayarlarına tıklayınız
Adım 3 : Açılan ekranda Oyun dosyalarını ekleyiniz.
Adım 4 : Çalıştır---> msconfig komutunu girip enter deyiniz
Adım 5 : Sistem Yapılandırması ekranında Ön Yükleme seçeneğine tıklayınız
Adım 6 : Gelişmiş Seçenekler başlığına tıklayınız
Adım 7 : Üste yer alan işlemci sayısı kutucuğuna tik koyunuz. Tik in altındaki tırnak işaretine tıklayınız ve Bilgisayarınızın işlemci sayısı kaç ise seçiniz ve Tamam deyiniz.
Adım 8 : Bir önceki pencereye geldikten sonra uygula ve tamam deyiniz Bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı isteyecek ve yeniden başlatınız.
Adım 9 : Monitörün önerilen ekran çözünürlüğü ile Oyun motor ayarlarındaki görüntü çözünürlüğü aynı şekilde ayarlayınız.
Adım 10 : Çalıştır--->Temp çalıştır--- >Prefetch çalıştır--- >%TEMP% bu klasörleri oyuna girmeden önce temizleyiniz.
Adım 11 : Sisteminizi ve driver, sürücüleri güncelleyiniz.
Adım 12 : Oyuna girmeden önce anti vürüs ve windows defender kapatınız veya kaldırınız. Smart scren ve tarayıcı güvenliğinide kapatınız.
Adım 13 : Hız aşırtma işlemi yapmayınız.
Adım 14 : Sisteminizde visual studio arşivi ve DirectX güncel olduğundan emin olunuz.
Adım 15 : Windows arka plan uygulamalarının hepsini kapalı konuma getiriniz.
Adım 16 : Oyuna girdiğiniz de arka planda çalışan üçüncü parti uygulamaları kapatınız spotify vb.
Adım 17 : Nvidia GeForce Experience programını indirip kurduktan sonra açılan penerede görselde numaralarla belirttiğim şekilde nvidia geforce game ready driver kurmanız geregiyor.
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
Ekli dosyayı görüntüle 99412
Daha sonra Ekran kartı ince ayarlamalarını yapmak için Masa üstüne mousla sağ tık yapınız ve Nvidia Denetim masası penceresini açınız ve bu panelden sırasıyla ince ayarlarınızı yapınız. Sizin için kolaylık olması açısından aşağıdaNvidia Denetim masasındaki ayarlamalar için görseller üzerinde kırmızı tik işareti yaparak belirtmiştim sizde aynı şekilde uygulayınız. Bu şekilde Nvidia ekran kartınızı devreye alarak kullanabileceksiniz.
Nvidia Denetim Masası Penceresini açınız ve resimlerde tik işareti ile belirttiğim ayarların aynısını uygulayınız.
Bar kısmındaki "Performans-----------------------------Kalite" seçeneğini kendinize göre ayarlayabilirsiniz görüntü önemli değil performans olsun istiyorsanız bardaki oku Performans olan tarafa çekiniz.
Buradan Nvidia ekran kartınızı seçiniz.
Buradan oyun oynarken fps performans için ince ayar seçeneklerinden tercih yapıyorsunuz benimde bu şekilde
Buradan oyun oynarken fps performans için ince ayar seçeneklerinden tercih yapıyorsunuz benimde bu şekilde
Buradaki ayarıda seçtikten sonra sağ altta uygula ve tamam deyiniz.
Buradaki Ayarlamaları yapınız ve uygula tamam deyiniz. Bu kısım ekran kartları arasındaki geçişi sağlama penceresidir.
Adım 18 : Arka planda çalışan Gereksiz Hizmetleri kapatmak için Çalıştır > Hizmetler açılan Hizmetler penceresinde aşağıdaki hizmetlerin üzerine mousla sağ tıklayınız > özellikler deyiniz> Açılan pencerede ortada yer alan Başlangıç türü yazan yerdeki tike tıklayıp açınız ve Devre Dışı seçeneğini seçiniz ve uygula tamam deyiniz.
Oyuna açmadan önce internet modeminizi kapatınız ve 1 dk bekledikten sonra tekrar açınız ve bu işlemden sonra oyuna giriniz.
Bu işlemlerden sonra FPS açısından sorunun çözülüp çözülmediğini gözlemleyiniz.
Merhaba aşırı detayli bilgilerin icin çok teşşekur ederim fakat bendeki sorunu çozmuyor maalesef,
Bendeki sorun amd nin entegre kartini oyunlarda ve masaustunde kullanmasi, ddu ile amd kartini kaldirdiğimda tek nvidia kalınca duzeliyor durum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?