Atari ve Minecraft hakkında bunları biliyor muydunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
𐱅𐰇𐰼𐰚
Süper Moderator
Ödüller
10
3 HİZMET YILI
Oyun Konsolu(Atari)

10306_alt2.png

1980'lerin başındaki arcade patlamasının ardından Mattel, Atari ve Magnavox gibi şirketlerin tümü ev konsolu pazarında rekabet etti. Atari piyasayı erkenden ele geçirdi ancak bir dizi kalitesiz oyundan sonra şirket neredeyse iflas etti ve 536 milyon dolarlık zarara uğradı.

Minecraft

Minecraft_cover.png

Son derece popüler olan Minecraft oyunu Microsoft'a 2,5 milyar dolara satılan, tek bir video oyunu tasarımcısı Markus Persson tarafından yaratıldı. Oyun bugüne kadar 154 milyonun üzerinde kopya sattı.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Süper Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Microsoft oyunun eski sadeliğini koruyamadı yeni şeyler getirce diye oyunun içine ettiler artik Minecraft oynarken zevk almıyorum , max 2 hafta sürüyor oynamam

Banlı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
güzel bir paylaşım olmuş bilmiyorum fakat çok kişinin işine yaramaz artık Minecraft oynayan çok nadir insan var eski tadını vermıyor

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Vay be Atari firmasına yazık olmuş gerçekten. Az oynamadık oyunlarını falan :(

Banlı Üye
3 HİZMET YILI
Minecraft... oyunu rahat 100 150 kere bitirmişimdir ama artık oynasam gelmiyor ve çok pahalı 450 lira mazide kaldı

Sen benim geceme ışık yayan yıldız gibisin
Süper Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Eline sağlık kardeşim yeni bir bilgi Öğrenmiş oldum

天使
Süper Üye
Ödüller
3
Sosyal
4 HİZMET YILI
Bilmiyordum guzel konu baslıgı ve icerik

bir ucaktik dustuk bir gemiydik battik
Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
Minecraft eskiden güzeldi microsoft çoğu gereksiz şeyi ekledi oyunun sadeliği gitti

Süper Üye
Ödüller
8
4 HİZMET YILI
Bill Gates'in Yazdığı Dünyanın İlk PC Oyunu: DONKEY.BAS. Üstelik Apple bu oyunu utanç verici olarak nitelendirmiş ve genç Bill Gates,
IBM'i bu oyun vasıtasıyla ikna edip Microsoft'u o şekilde kurmuştu. Her şeyin bir oyunla başladığı,
teknoloji tarihinin en unutulmaz hikayelerinden birisi.

a.png

Minecraft'ın geliştiricisi, Markus Alexej Notch Persson programlamaya beş yaşında başlamış. Babası Markus'a Commodore 128 ev bilgisayarı almış ve
Markus, type-in programlarına odaklanmış bir bilgisayar dergisine abone olmuştur. Yaptığı deneyler sonucu sekiz yaşında ilk programını yazmıştır.
Profesyonel olarak da, Wurm Online gibi oyunlarda ve Kingcom da oyun programcısı olarak çalışmıştır.

Minecraft 10 Mayıs 2009 tarihinde geliştirilmeye başlanmıştır. Markus Persson, Kingcom daki işinden çıktıktan sonra bağımsız program yazma ve
geliştirmeye odaklanmıştır. Markus Persson, Minecraft'ı yazmak için Dwarf Fortress, RollerCoaster Tycoon ve Dungeon Keeper gibi oyunlardan ilham almıştır.
Oyunun temellerinin ne olması gerektiğini düşünen Markus, Infiniminer adlı bir oyunu keşfetmiştir ve TIGSource 24 Şubat 2021 tarihinde
Wayback Machine sitesinde arşivlendi. forumlarındaki kullanıcılarla oynamıştır. O zamanda Markus, izometrik inşa oyun fikirlerini kafasında canlandırırken, bu düşüncelerini denemek için prototipler yazmıştır.

Microsoft, 17 Eylül 2014 sabahı Minecraft'ı ve oyunun yapan stüdyo Mojang Studios'u satın alacağı haberlerini onayladı. Tam 2.5 Milyar dolarlık bir fiyata
yapılan bu devir telaş getirsede aynı istikrarıyla hayatına devam etti. Mojang Studios'un devredilmesiyle beraber Markus, hayatına devam etti.

Son düzenleme:
Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Oyun Konsolu(Atari)

Ekli dosyayı görüntüle 80447

1980'lerin başındaki arcade patlamasının ardından Mattel, Atari ve Magnavox gibi şirketlerin tümü ev konsolu pazarında rekabet etti. Atari, piyasayı erkenden ele geçirdi, ancak bir dizi kalitesiz oyundan sonra, şirket neredeyse iflas etti ve 536 milyon dolarlık zarara uğradı.

Minecraft
Ekli dosyayı görüntüle 80448

Son derece popüler olan Minecraft oyunu, Microsoft'a 2,5 milyar dolara satılan, tek bir video oyunu tasarımcısı Markus Persson tarafından yaratıldı. Oyun bugüne kadar 154 milyonun üzerinde kopya sattı.
Minecraft a çok güncelleme geldi sade hali daha iyidi aslında

Süper Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Minecraft insanlara hem özgürlük tanıması hemde farklı modlar bulundurması sebebi ile mükemmel bir öncü oyun bana göre. Atari de üzücü küçükken ördek vurma oynardık ne güzel günlerdi :) Paylaşım için de teşekkürler devamını bekliyoruz :D

visâl
Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Keşke Minecraft şu son güncellemede insanları doyurucak yenilikler getirseydi de oyunda deneyecek yeni şeyler bulabilseydik çok tekdüze geliyor artık

Süper Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Keşke Minecraft şu son güncellemede insanları doyurucak yenilikler getirseydi de oyunda deneyecek yeni şeyler bulabilseydik çok tekdüze geliyor artık
Kankam bence bozmak istemiyorlar o sadeliği oyuncuların çoğu eski ve alışılmışın çok dışına çıkıldığı zaman hemen tepki veriyorlar Çin'de denendi bu baya tepki aldılar.

visâl
Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Kankam bence bozmak istemiyorlar o sadeliği oyuncuların çoğu eski ve alışılmışın çok dışına çıkıldığı zaman hemen tepki veriyorlar Çin'de denendi bu baya tepki aldılar.
Haklı olabilirsin nasılsa büyük bir şirket böylesine bir riskin altına kolayca girceklerini düşünmüyorum fakat oyun uzun zamandır hep aynı ya baymaya başladı gibi bi vibe verdi bana

Mondoro Rokoko
Banlı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Minecraft aga be.. 10.000 TNT ile PC denemesi yapılır :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...