AVR denetleyici kullanarak Devir metre yapmamda yardımcı olurmusunuz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
ATmega32 çipini kullanarak projeme devir metre (Tachometter) eklemem gerekiyor ve bunu da 16x2 lcd ekrana i2c kütüphanesi kullanarak ekrana dakikada şaftımın kaç tur attığını yazdırmam gerek devir okumasını pnp proximty kullanarak alıyorum yani her şaft üzerindeki metal proxmity sensörümün önüne geldiği zaman HIGH pulse alıyorum bu pulse bilgisini devir bilgisine dönüştürmem gerekiyor .Daha c dili ile denetleyici programlamada yeni olduğum için bilgim böyle bir yazılım yapmaya yetmiyor yardımcı olursanız sevinirim

Seçkin Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
chatgpt bu konuda sana daha çok yardımcı olur

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
chat gbt kulan ben genelde oyle yapıyom

CoreCheat CSGO
Griffin Premium
Ödüller
14
Sosyal
10 HİZMET YILI
Ya interrupt atayacaksın hedef pine ki programı kesip sayacını arttırsın ya da direkt mainthread oluşturucaksın bir tane belli bir ms de bir dönen (Ana loopun ne kadar sürede döndüğünü öğren mikrokontrolcünün datasheetinden) o kadar süreyi saniye sayacı haline getirip saniyede kaç kere değiştirdiğini hesaplatıp onu hedeflediğin süreye oranlayacaksın. Pinin bir önceki durumunu (bir değişken oluştur prev_state diye eğer son durum yeni duruman farklıysa sayacı 1 arttırıp son durumu prev_state e kaydet) şu anki durumu ile karşılaştırıp sayacı arttırıcaksın. Kullandığın sensöre hall effect sensör denir. Gir internete "hall effect sensor tachometer examples" yaz araştır.

Edit: ayrıca konunun C# ile bir alakası yok. Konu yanlış yerde.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...