Merhaba arkadaşlar, benim şu anda sahip olduğum RAM Corsair'in 8 GB 3000 MHz bir RAM'ı ve anakartım da B450M A Pro Max anakarıtnı kullanıyorum. Bu anakarta uygun 8 GB ve en az 3000 MHz ve üstü RAM tavsiyesi alabilir miyim? Fiyat fark etmez ama fazla uçuk da olmazsa sevinirim.
3200 MHz RAM almanız çok mantıksız sistemde kullandığınız corsair RAM 3000 MHz ile çalıştığı için yeni aldığınız RAM de en düşük olan hıza göre yani 3000 MHz'ye göre çalışacaktır bunu da dikkate alın.
ben yıllarca hyper x kullandım 8 gb 3200mhz hızında herhangi bir sıkıntısını görmedim. Kingston biraz daha pahalı kaçabilir ama son günlerde pahalı olmayan bir şey kalmadı. önemli olan anakartın beslediği son miktarın üstünde almamak, misal veriyorum anakart en fazla 2666mhz destekliyor ona gidip 3200mhz hızında ram takmak çok saçma olur. Kısacası marka takıntın yoksa HYPER X öneririm ryzen sistemde sıkıntısız kullandım.
yerinde olsam yine sendeki corsair modelinin aynısından alırdım. fiyat nedir bilmiyorum ama en azından dual çalıştırısın ram'lerini, daha hızlı ve performanslı olur.