Beyler yazılımlar ugrasmak ıstıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
udemy den ders bakabilirsin ücretsiz denk getirebileceğin bir sürü kurs var, biraz takip etmen yeterli oalcaktır.

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Javascrit kesinlikle frontend ve backend için mükemel bir dil node.js ve mongodb vertabanlarına bakmanı öneririm

Seçkin Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
benim fikrimce, çok kitap okumalısın sebebi ise algoritmayı çözmeye ve direk olarak anlamak için

Seçkin Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
VB ölü bence. Yazılımla uğraşacaksan web tasarımla başlarsan işin çok kolay olacaktır. İngilizce bölümüne geçmeden önce bilgisayardaydım çoğu kişi C falan deniyordu ve hata ediyordu. Hile programlamaya çalışanlar C++ dan başlıyor sadece. C++ bilenler bile zorlanıyor hile oluştururken çünkü çoğu dllmain gibi inject methodlarını sadece kağıtlarda bulabiliyorsun. Genellikle açık kaynak kodlarından alınıyor açıkçası. Mantığını bilmeyince zor geliyor ama. Algoritma da abartılıyor çünkü büyük bir projede çalışırsan tüm iş sana düşmüyor. Algoritmayı tasarlamak için matematikçi çağırıyorduk.

Tutti mi chiedono perché ho imparato questa lingua
Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Dostum sana önerim VB.NET ile başlama. Boşa zaman. C# öğren arasında fazla fark yok. Benim öğrenmem 1 günümü aldı. Kısaca önerim C# :)
madem c# la vb.net arasında fark yok neden vb.net değilde c# :D ?
c# da yapılabilen şeyler vb.nette yapılamıyormu?
kısacası vb.net en tavsiye ettiğim kolay yazılım dillerindendir her yazılıma başlamak isteyen vb.net öğrensin mantığını anlasın zaten c# dediği gibi arkadaşın arasında fark yok ilk kolaydan başla vb.net öğren

1881 ⁓ 193∞
Seçkin Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
madem c# la vb.net arasında fark yok neden vb.net değilde c# :D ?
c# da yapılabilen şeyler vb.nette yapılamıyormu?
kısacası vb.net en tavsiye ettiğim kolay yazılım dillerindendir her yazılıma başlamak isteyen vb.net öğrensin mantığını anlasın zaten c# dediği gibi arkadaşın arasında fark yok ilk kolaydan başla vb.net öğren
Çıldırıyorum :D. Öncelikle VB.NET en basit yazılım dili bunda sana katılıyorum ama ikisini tek örnekte karşılaştıralım kısaca:

1- Program Structre ( Genel Programlama Yapısı)
Aşağıdaki örnekte programlama yapısına baktığınızda ilk olarak c# bloklarının scope işaretleriyle kapanması dikkat çekiyor. Vb de ise class ve metot bitişleri ‘End’ kullanılmakta.
VB de kod satır bitişi için herhangi bir şey kullanmazken c# kod bloklarında ‘;’ o satırdaki kodun bittiğini ifade ediyor.
Karar yapısı olarak kullanılan if VB kod bloğunda ‘Then’ kelimesiyle ayrılmış durumda. C# da ise if bloğunun içerisindeki karar yapısı parantez içerisinde belirtilmekte. Ayrıca eşitlik için iki eşit işareti kullanılmaktadır.

VB.NET
VB.Net:
Imports System

Namespace Hello
   Class HelloWorld
      Overloads Shared Sub Main(ByVal args() As String)
         Dim name As String = "VB.NET"

'See if an argument was passed from the command line
          If args.Length = 1 Then name = args(0)

Console.WriteLine("Hello, " & name & "!")
      End Sub
   End Class
End Namespace

C#
C#:
using System;

namespace Hello {
   public class HelloWorld {
      public static void Main(string[] args) {
         string name = "C#";

// See if an argument was passed from the command line
         if (args.Length == 1)
            name = args[0];

Console.WriteLine("Hello, " + name + "!");
      }
   }
}

Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
ilk olarak vb.net i öneririm ben öyle başlamıştım öncelikle hedef projeler belirle ve bu hedeflerin üzerine araştır udemy falan var elbette fakat bana zaman kaybı gelmiştir çok basitten alıyorlar

Süper Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
çok zor ama bilgi alabilirsin paralı web sitelerden

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...