Evet. Fan tam oturmazsa tabii sogumaz. Bu yüzden kapatiyormus kendisini. Net sorunun bu saniyorum. Yeni bir fan alman gerekli gibi gozukuyor.dostlarım araştırma sonucunda işlemcide sorun olduğunu düşündüm ve bunu buldum nasıl daha iyi bir şekilde soğutabilirim termal macunu yeni değiştim ama işlemci fanının ayaklarının soketleri kırık bu yüzden soğutmuyor olabilir mi?
Güç kaynağında kondansatörler akmis olabilir, veya ramlerin bozulmus olabilir, hatta voltaj arttigi icin sicaktan kendisini kapatiyor bile olabilir. Tamamen temizleyip macunlari yenileyip dener misin? Diğer türlü psu sıkıntısı gibi gozukuyor. Aklima geldi de, SSD'ler bozuldugunda da boyle sikintilar cikabiliyor.
Evet. Fan tam oturmazsa tabii sogumaz. Bu yüzden kapatiyormus kendisini. Net sorunun bu saniyorum. Yeni bir fan alman gerekli gibi gozukuyor.dostlarım araştırma sonucunda işlemcide sorun olduğunu düşündüm ve bunu buldum nasıl daha iyi bir şekilde soğutabilirim termal macunu yeni değiştim ama işlemci fanının ayaklarının soketleri kırık bu yüzden soğutmuyor olabilir mi?
sağolun hocam peki bu sebebpten ötürü başka bir sebebi olabilirmi bu kadar ısınmasınınEvet. Fan tam oturmazsa tabii sogumaz. Bu yüzden kapatiyormus kendisini. Net sorunun bu saniyorum. Yeni bir fan alman gerekli gibi gozukuyor.
Hatta teknik olarak söyle aciklamak gerekirse, sicaklik arttikca parcalar kendilerini korumak icin yetiyorsa voltaj dusururler, eger yetmiyor ise kendisini kapatiyor.dostlarım araştırma sonucunda işlemcide sorun olduğunu düşündüm ve bunu buldum nasıl daha iyi bir şekilde soğutabilirim termal macunu yeni değiştim ama işlemci fanının ayaklarının soketleri kırık bu yüzden soğutmuyor olabilir mi?
Post automatically merged:
hocam işlemcim 100 derece macununu yeni değiştim fakat soğutmuyor işlemci fanının ayakları kırık tam olarak üstüne gelmediği için soğutmuyor olabilirmi?
Aslina bakarsan senin sorununu yasayan cok insan var, yüksek ihtimal fandan dolayi kaynaklaniyor. Sicaklik degerlerini attigin anda fandan dolayi oldugunu anladim. Sicaklik degerleri normal olsaydi yazdigim gibi, bir çok parça bu kapanma sorununu cikarabiliyor (Kondansator, PSU'da ariza, Ramler daha cok mavi ekran vererek kapatir)sağolun hocam peki bu sebebpten ötürü başka bir sebebi olabilirmi bu kadar ısınmasının
hocam şimdi kasanın tek kanadını açtım ve fanı işlemcinin üstüne oturtum 40 derece düştü şuan açıkcası şuanki durumumdan ötürü harcayacak cebimden 5 kuruş fazla çıakcak bir param yok marketten fazla bir tane çikolota alsam evin döngüsü bozuluyor şuan durumu hallebilmiş olmam mutluluk verdi teşekkürler. sağlıcakla kalın.Hatta teknik olarak söyle aciklamak gerekirse, sicaklik arttikca parcalar kendilerini korumak icin yetiyorsa voltaj dusururler, eger yetmiyor ise kendisini kapatiyor.
Aslina bakarsan senin sorununu yasayan cok insan var, yüksek ihtimal fandan dolayi kaynaklaniyor. Sicaklik degerlerini attigin anda fandan dolayi oldugunu anladim. Sicaklik degerleri normal olsaydi yazdigim gibi, bir çok parça bu kapanma sorununu cikarabiliyor (Kondansator, PSU'da ariza, Ramler daha cok mavi ekran vererek kapatir)
Dostum eğer iyi güvenilir bir servis - tamirci tanidigin varsa alternatif yontemlerle tamir edip de cozebilirsin saniyorum. Cok daha uygun olur.hocam şimdi kasanın tek kanadını açtım ve fanı işlemcinin üstüne oturtum 40 derece düştü şuan açıkcası şuanki durumumdan ötürü harcayacak cebimden 5 kuruş fazla çıakcak bir param yok marketten fazla bir tane çikolota alsam evin döngüsü bozuluyor şuan durumu hallebilmiş olmam mutluluk verdi teşekkürler. sağlıcakla kalın.
sağolun hocam yazılımcıyım birazcıkta donanım dersi almıştım ileri donanım tekniklerimi halledebiliceğimi düşünüyorumDostum eğer iyi güvenilir bir servis - tamirci tanidigin varsa alternatif yontemlerle tamir edip de cozebilirsin saniyorum. Cok daha uygun olur.
Rica ederim ne demeksağolun hocam yazılımcıyım birazcıkta donanım dersi almıştım ileri donanım tekniklerimi halledebiliceğimi düşünüyorumteşekkürler
usta işlemciyi %60 kullanılıyor şuan ve cpu 100 derece oldu yine fan yerinde sanırım işlemcimde bi sorun varRica ederim ne demek
hocam işlemcide herhangi bir sikinti oldugunu sanmiyorum. fan tekrar cikmis saniyorum. voltaj değerlerini de atar misin? veya overclock yaptin mi?usta işlemciyi %60 kullanılıyor şuan ve cpu 100 derece oldu yine fan yerinde sanırım işlemcimde bi sorun var
overlock yapmadım fanı kontrol ettim şuan yerinde şuan bir kaç farklı şekilde tarama yapıyorum bütün uygulamaları kapattıktan sonra işlemci kullanımına göre değerleri sana atacağımhocam işlemcide herhangi bir sikinti oldugunu sanmiyorum. fan tekrar cikmis saniyorum. voltaj değerlerini de atar misin? veya overclock yaptin mi?
2017 yılından toplama bilgisayar fakat arkadaşlarımda böyle bir sorun yokaga işlemcisi çok mu kötü yani eskimi
hocam işlemci kullanımına göre artması normal fakat bu kadar artması normal değil gibihocam işlemcide herhangi bir sikinti oldugunu sanmiyorum. fan tekrar cikmis saniyorum. voltaj değerlerini de atar misin? veya overclock yaptin mi?
overlock yapmadım fanı kontrol ettim şuan yerinde şuan bir kaç farklı şekilde tarama yapıyorum bütün uygulamaları kapattıktan sonra işlemci kullanımına göre değerleri sana atacağım
2017 yılından toplama bilgisayar fakat arkadaşlarımda böyle bir sorun yok
hocam işlemci kullanımına göre artması normal fakat bu kadar artması normal değil gibi
hocam tamam fanda sorun var ama fandaki sorun büyük olsa uygulamalar açık değilkende değerler 100 olmazmıydıvoltajlar da normal gozukuyor. fanla alakali oldugunu dusunuyorum hala. sen oturdugunu sansan da oturmamis olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?