Çözüldü Bilgisayarım açıldıktan sonra ufak bir zorlanmada kapanıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Las mentiras son necesarias cuando la verdad es
Onaylı Üye
Ödüller
7
Sosyal
7 HİZMET YILI
Dostlarım öncelikle selam,bügn sizlerden1 aydır ömrümü yiyen bir problem için yardım istemek istedim öncelikle anlatayım;
Olay bu anlattıklarımdan sonra olmaya başladı;

Arkadaşlar tekrardan fivem başlayalım diye rica etti kıramadım ve indirdim fakat fivem %100 cpu kullanıyordu fivemin ilk saatlerinde pc bir anda kapandı ve tekrar açıldı oyuna girdim 10 dakika sonra birdaha...

en sonunda fivemi sildim ama şimdiye kadar dikkatimi çekmeyen bir şey gördüm hiç bir uygulama açık değilken bile %50-%80 arası cpu kullanımı vardı trojandan şüphelendim mh loader dısında bulamadı, belki yanlıslık vardır dedim format attım yinede tık yok hatta o kadar ileriki lolde arena moduna girsem ilk maça başladığı gibi bilgisayar kapanıp açılıyor, yeniden trojan kontrolü yaptım ama tık yok işlemciden kısıp ekran kartını çalıştırayım dedim bir şey değişmedi..

güç ve tasaruf modunu açtım ve ne göreyim minimum işlemci kullanımı yüzdesi %100dü ayarı%70 yaptım fakat bir değişim yok.

işlemciyi yakmış olabilirmiyim?

not:kasayı iyice temizledim termal macunları değiştim fakat bir çözüme ulaşamadım.

Ekli dosyalar

• resim_2023-08-02_214309248.png
    resim_2023-08-02_214309248.png
    440.8 KB · Görüntüleme: 76
  • tasarufmodu.png
    tasarufmodu.png
    8.8 KB · Görüntüleme: 77
Çözüm
dostlarım araştırma sonucunda işlemcide sorun olduğunu düşündüm ve bunu buldum nasıl daha iyi bir şekilde soğutabilirim termal macunu yeni değiştim ama işlemci fanının ayaklarının soketleri kırık bu yüzden soğutmuyor olabilir mi?
Evet. Fan tam oturmazsa tabii sogumaz. Bu yüzden kapatiyormus kendisini. Net sorunun bu saniyorum. Yeni bir fan alman gerekli gibi gozukuyor.
Uzman Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Otomatik kapatması iyi bir şey. Aşırı ısınmadan oluyordur. Ama aşırı ısınmanın kaynağını bulman lazım ve ya kısa devre. Yedek güç kaynağın varsa dene yoksa bir bilgisayarcıya götür beraber deneyeyin bu tip sorunlar genelde güç kaynağının bazı yerlerinin özellikler transistörlerinin şişmesiyle olur. Fan dönüş değerlerini kontrol edin. Anakart üstünde ki kondansatörleri kontrol edin şişme bozulma var mı. En güncel biosunuzu yükleyin muhtemelen bu dediklerimi yaptıktan sonra soeun kalmayacak. İşlemci yanmaz yanmış olsaydı hiç bir türlü açamazdınız.

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Sorunun BIOS ile bir zerre ilgisi yok. Soketine uygun bir soğutucu al sorun çözülecektir. Fanın soğutucuya büyük ihtimal değmiyor o nedenle soğutamıyor. Bir süre sonra da sistem sorun olmaması adına kendini kapatıyor işlemciyi yakamazsın zaten.

Onaylı Üye
Ödüller
7
Sosyal
7 HİZMET YILI
Sorunun BIOS ile bir zerre ilgisi yok. Soketine uygun bir soğutucu al sorun çözülecektir. Fanın soğutucuya büyük ihtimal değmiyor o nedenle soğutamıyor. Bir süre sonra da sistem sorun olmaması adına kendini kapatıyor işlemciyi yakamazsın zaten.
tamamdır usta bıos güncellersem ne olur peki?
Post automatically merged:

Otomatik kapatması iyi bir şey. Aşırı ısınmadan oluyordur. Ama aşırı ısınmanın kaynağını bulman lazım ve ya kısa devre. Yedek güç kaynağın varsa dene yoksa bir bilgisayarcıya götür beraber deneyeyin bu tip sorunlar genelde güç kaynağının bazı yerlerinin özellikler transistörlerinin şişmesiyle olur. Fan dönüş değerlerini kontrol edin. Anakart üstünde ki kondansatörleri kontrol edin şişme bozulma var mı. En güncel biosunuzu yükleyin muhtemelen bu dediklerimi yaptıktan sonra soeun kalmayacak. İşlemci yanmaz yanmış olsaydı hiç bir türlü açamazdınız.
bilgisayarcı ne kadar fiyat söyler?

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Sorun muhtemel olarak ekran kartı ile alakali olabilir oyun oynarken kapanıyorsa ekran kartı çok yüksek ısinmalara çıkıyor demektir ekran kartı chip setinin bir termal macunu sürülmesi gerekli ve soğutucu fanlar işlemcilere tam oturduğundan emin olman gerekli dostum
DXdiag bölumunde sadece bilgisayarın genel özelliklerini göstermişsin dostumda bu dxdiag bölumünde" ekran" bölümunden vram bölumünede baktin mı ekran kartın
Örnek olarak atıyorum kafadan gtx 1070 gibi bir ekran kartin var diyelim bunun kaç ram olduğunu dxdiagda ekran bölumünde vram olarak yazar dostum eğer ki bu bölümde vram yoksa bilgisayarin temel grafik işlemcisi olan hd intel graphici kullaniyor olabilir atiyorum kendi ekran kartın 4gb sa intel hd graphic mantıksal grafik 1gb dır
Hemen hemen her bilgisayarda harici ekran kartınin yaninda hd graphipc mantiksal ekran işlemcisi olur yani bilgisayarin kendi kendi ekran kartıni kullanmiyor olabilir

Dostum işlemci yanma problemi fanı olmaması gerekli ki işlemci kendini oyle yakabilir ve işlemci fanı döndüğü ve termal macunu olduğu sürece işlemciyi evladiyelik bile kullanabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
7
Sosyal
7 HİZMET YILI
Sorun muhtemel olarak ekran kartı ile alakali olabilir oyun oynarken kapanıyorsa ekran kartı çok yüksek ısinmalara çıkıyor demektir ekran kartı chip setinin bir termal macunu sürülmesi gerekli ve soğutucu fanlar işlemcilere tam oturduğundan emin olman gerekli dostum
DXdiag bölumunde sadece bilgisayarın genel özelliklerini göstermişsin dostumda bu dxdiag bölumünde" ekran" bölümunden vram bölumünede baktin mı ekran kartın
Örnek olarak atıyorum kafadan gtx 1070 gibi bir ekran kartin var diyelim bunun kaç ram olduğunu dxdiagda ekran bölumünde vram olarak yazar dostum eğer ki bu bölümde vram yoksa bilgisayarin temel grafik işlemcisi olan hd intel graphici kullaniyor olabilir atiyorum kendi ekran kartın 4gb sa intel hd graphic mantıksal grafik 1gb dır
Hemen hemen her bilgisayarda harici ekran kartınin yaninda hd graphipc mantiksal ekran işlemcisi olur yani bilgisayarin kendi kendi ekran kartıni kullanmiyor olabilir

Dostum işlemci yanma problemi fanı olmaması gerekli ki işlemci kendini oyle yakabilir ve işlemci fanı döndüğü ve termal macunu olduğu sürece işlemciyi evladiyelik bile kullanabilirsin
dostum öncelikle ilgilendiğin için teşekkürler az önce fanı güzelce söktüm oturtabildiğim kadarıyla oturtum ezoz fanının yönünü değiştirdim ve kasının içini temizleyip termal macunları yeniledim ön kapağı ise söktüm az önce sorunu biraz daha araştırdıgımda kesin olarak fan soketlerinden oldugunu anladım şuan her şey güzel gibi fakat sana bir sorum var örneğin gta 5 oynarken ekran kartımı kullanmıyor işlemciye yükleniyor her şeyi denedim oyun içi ayarları yükseltim ekran kartını kullanı bile yükseltim fakat en fazla %40 gibi bir değer gördüm yardımcı olabilirmisin? teşekkürler :)

Ekli dosyalar

• resim_2023-08-03_020848535.png
    resim_2023-08-03_020848535.png
    92.7 KB · Görüntüleme: 42
Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
dostum öncelikle ilgilendiğin için teşekkürler az önce fanı güzelce söktüm oturtabildiğim kadarıyla oturtum ezoz fanının yönünü değiştirdim ve kasının içini temizleyip termal macunları yeniledim ön kapağı ise söktüm az önce sorunu biraz daha araştırdıgımda kesin olarak fan soketlerinden oldugunu anladım şuan her şey güzel gibi fakat sana bir sorum var örneğin gta 5 oynarken ekran kartımı kullanmıyor işlemciye yükleniyor her şeyi denedim oyun içi ayarları yükseltim ekran kartını kullanı bile yükseltim fakat en fazla %40 gibi bir değer gördüm yardımcı olabilirmisin? teşekkürler :)
İşlemcin, ekran kartını besleyemediği için %40 gibi değerler görüyorsun.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Dostum öncelikle fanları kontrol etmişsin iyi güzel buraya kadar bir sıkintı yokda daha öncedende işlemcinin termal macununu değistirdiğini söylemişsin tekrardan islemcinin fanıni soküp termal macunu sürmenin bir anlami yok zaten sürdüğun termal macun kaliteli ise 1 sene arkana bakmadan kullanabilirsin demek
anladığim kadariyla bilgisayarinda fanlarda,kablolarda teknik bir problem yok gibi gözükuyorsa ekran kartı altyapı programı nvdia ise nvda geforce experience programini kur ekran kartı güncellemelerini tam yap yaptiktan sonra program icinde game ready oyun sürucü ile oyunlarini başlat nvdia programı sistemi oyuna gore optimize eder
Gta5 gibi bir oyunu oynuyorsan hz yüksek çözünürlüğun bir tik düşuk olmasi gerekli gta5 dede ekran kartı kullanimi max 1.5-2 gb arasinda grafik ayari dengelemesi yapmalısin bilgisayarin ekran kartıni görüyor,reknik olarak fan ve kablolarinda da sıkinti yoksa tek sikinti yazılımsal olarak bir geforce guncellemesi yap hem bilgisayarin directx 11-12 ve ekran kartininda yazilim programı güncellensin oyununu program içinden çalıştır
Belki İşlemcin, ekran kartın ve anakartıni uyuşmazlık yapabilir dostum bu uyuşmazlığida sistemini buradan kontrol et 4. Nesil bir işlemcin gtx ekran kartını besleyemiyor olabilir bilemeyiz

yani benim bildiğim 4.nesil bir i5 islemci için en ideal ekran kartı gt730 gibi bir ekran kartıdır daha öncesinde gt ekran kartı kullan din mi ?

bilgisayarina bir donanim uyumluk testi yap bence
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...