Çözüldü bilgisayarım cokuyor ne yapmalıyım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Bilgisayarım son zamanlarda durduk yere kapanıp tekrar kendisi acılıyor(Monitör değil pc kapanıyor.)
ve sistemim düşük'de değil 16gb ram 8 gb ekran kartı
sebebini bilen varmı?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Çöküyor derken neyi kastediyorsunuz? Bilgisayarınızın çalışırken kapanmasının birçok nedeni olabilir.

Yazılım kaynaklı olarak zararlı yazılımlar veya işletim sisteminizin verebileceği hatalar bilgisayarınızın kapanmasına neden olur. Donanımsal olarak da öncelikle işlemci, ram veya güç kaynağı ile alakalı olabilir. İşlemcinizin fanını kontrol edin eğer işlemci fanınız yerine tam olarak monte edilmemişse ısıya bağlı olarak anakart koruma amacıyla bilgisayarı kapatır. Diğer sorun ramlerinizin bozulmuş olması bilgisayarınızın kapanıp açılması ve mavi ekran hatası almanıza neden olur. Son olarak güç kaynağınızın transistörlerinde meydana gelen problemler ısınma ile beraber kendini gösterip güç dağıtımını dengesizleştirerek bilgisayarınızın...
Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Son zamanlarda banada sürekli mavi ekran geliyor sistemim çöküyor böyle değildi yaza girdik diye sıcaktan olabilir

Ultra Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
önce sorunu öğrenmelisin. eğer öğrenemezsen son care format.

simdi yapabilceğin seyler:
Virüs taraması
Cmdye sfc /scannow yazmak
disk kontrolü yapmak ve diski kontrol et. cünkü monitör kapanmıyor demiştin.

ayrıca kasa güc kaynakları kabloları cıkartıp takmak bazen çözüm olabiliyor.

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
dostum merhaba bendede aynı sorun vardı ne yaptıysam duzelmedı oyunlarda anıden kapanma oluyordu ekran kartınla alakalı bır sorun tahmınım sıcaklık degerlerıne bak dılersen cunku ben yurt dısından almıstım gecen sene ekrankartı ıyade etım tr den aldım taktım hıc bır sorun yoktu pcde. anakart board larını bıle ısınıyodur dıye metal plaka taktım sogutucu butun sorun ekran kartında cıktı tabıkı kapsamlı bakılması lazım power de arzalı olabılır bır cok etken olabılır benım tavsıyem profesyonel bır yardım al ona gore bakarsın caresıne.

Onaylı Üye
Ödüller
1
Sosyal
4 HİZMET YILI
pc deki fanları temizleyip bir macun yenilemesi yapabilirsin sonrasında fortmat atarak işini garantiye alman iyi olur

Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
bilgisayarım son zamanlarda durduk yere kapanıp tekrar kendisi acılıyor(monıtor diil pc kapnıor)
vce sistemim dusukde diil 16gb ram 8 gb ekran kartı
sebebini bilen varmı?
kablolarda bi oturmamazlık olabilir masa sallandıkça onlardan dolayı kapanabilir ama genede bilgisayarın parçalarına baktırmanı öneririm

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Dostum pc nin sistemsel bir sorun olmayabilir. anakart yada hd de bir sorun olabilir. veya temazsızlık da olabilir. söküp kasanı güzel temizleyip ve içindeki bağlantıları kontrol etmeni tavsiye ederim. düzelmez ise format atmalısın bence.

The Ghost Living Inside You
Ultra Üye
Ödüller
7
Sosyal
6 HİZMET YILI
Virüs rat olabilir bilgisayarında güzel bir virüs taraması yap.Çıkmazsa formatla geçer.

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Banlı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
en mantıklı çözüm format hocam daha önce hiç duymadım böyle bir sorun o yüzden fazla yardımcı olamıyorum iyi forumlar.

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
kanka büyük ihtimal oynadığın oyun ekran kartını zorlayacak bir oyundur ve ya optimizasyonu kötüdür. ekran kartın aşırı ısındığı için kendisini kapatıyor olabilir ne kadar ortam serinde olsa ekran kartına çok fayda etmiyor ve diskini olabildiğince doldurmamaya çalış. oynamadığın oyunlar varsa silebilirsin veya sıvı soğutma alabilirsin çok işine yarar oyun içi drop yaşıyorsan onları minimuma indirir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...