Onaylı Üye
Evet eminim ztn tek hard disk varBios ekranında Windows'un kurulu olduğun SSD veya HDD'nin seçili olduğundan emin misiniz?
Evet eminim ztn tek hard disk var
Bios pilinden bahsediyorsunuz, lakin bios pilinde bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bios pilinde sorun olsaydı sistem kendiliğinden kapanırdı.masaüstü mü eğer öyleyse bilgisayarın bir şey pili oluyor bakkallarda falan satılıyor yuvarlak pil o bitmiştir benim eski bilgisayarda öyleydi onu yenile 10 15 lira falan
Memtest86 nedir nasıl kullanıcamA
Ram'inde ya da hdd'de sorun vardır.
MümkünseBağlantıları görmek için lütfen Giriş Yapile test edin.
Sorun RAM'lerde degilse büyük ihtimalle HDD'de bir sorun var, güncelleme sirasinda bir bozukluk olmus olabilir, ömrü dolmus olabilir veya herhangi benzer bir hata. HDD'yi de sisteme girmeden test edemeyeceginiz icin, mümkünse baska bir kasada test edin. Eger böyle bir imkan yoksa bilgisayari güvenli modda baslatmayi deneyin. Güvenli modda calisiyorsa sorunun nedenini bulmak icin sistemi daha iyi analiz edebiliriz.
Belirttiğim linkten videoyu izleyerek yardım alabilirsiniz.Memtest86 nedir nasıl kullanıcam
yani bilmiyorum ben değiştirdimde eski bilgisayarım da herhangi bir sorun olmamıştı sıkıntısız çalışıyordu 10 senelik pcidi birdeBios pilinden bahsediyorsunuz, lakin bios pilinde bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bios pilinde sorun olsaydı sistem kendiliğinden kapanırdı.
Bios pillerinin belli bir ömrü olduğunu biliyorum, bir yerden sonra ömürleri bitiyor, aynı saat pilleri gibi, zaten bios pilinde kullanılan pil saat pillerinden. Lakin sorunun ram veya HDD'den kaynaklı olduğu düşüncesindeyimyani bilmiyorum ben değiştirdimde eski bilgisayarım da herhangi bir sorun olmamıştı sıkıntısız çalışıyordu 10 senelik pcidi birde![]()
2 bellek var denedim 2 side sağlam yeni hdd aldım format dahi atmıyorEkran siyah kalmadığı için bios pilini tak çıkar diyemeceğim çünkü windows logosu geliyor. En son windows update yaparken mi kapattınız? Bunun dışında ramlerde yada işlemcide sıkıntı olabilir en son bende kasa çalışıyordu görüntü gelmiyordu işlemcide sıkıntı çıkmıştı burda görüntü geliyor bir ihtimal belleğinizde bir sıkıntı olabilir. İyi forumlar.
Atılmıyor yeni hddle denedim gine aynıformat filan atmaya çalıştınmı hiç