Bilgisayarımdaki FPS sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Beyler selamun aleyküm RX570 4gb ekran kartımda fps çok düşük özellikle oynadığım oyun Euro truck simulatör ağırlıklı fps gerçekten düşüyor ki bundan 1 kaç hafta önce yüksek ayarlarda 160 140 fps alırken 40 50 gösteriyor programda ortalama ekran kartımın sağlığını kontrol edebileceğim bir uygulama program varmıdır acaba Bilgisayarı 2019 sonlarında topladım. Bilgisayarın aniden fps düşüşü yaşatması garip geldi açıkçası aranızda konu ile alakalı bilgi sahibi olan varsa sevinirim.
Sistemim şu şekilde:
Rx570 4gb
AMD Ryzen 5 2600
16 GB RAM
120 GB SSD
1TB HDD
ASUS B450-MK Anakart

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
knk bende de aynı ekran kartı var sorun yaşamadım, btc miner virüsü yemiş olma ihtimalin var mıdır?

Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
knk bende de aynı ekran kartı var sorun yaşamadım, btc miner virüsü yemiş olma ihtimalin var mıdır?
Vallaha bilemiyorum yemiş olabilirim peki yediysem nasıl çözebiliriz ya daha önce bilgisayarda mining falan yazılı dosya gördüm ama silip geçmiştim.

Dınsıpiy
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Vallaha bilemiyorum yemiş olabilirim peki yediysem nasıl çözebiliriz ya daha önce bilgisayarda mining falan yazılı dosya gördüm ama silip geçmiştim.
KasperSky ile bilgisayarını tara. Gerekirse premium olanını al. Yada kesin çözüm format.

Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Görev yöneticisi kapalıyken ve açıkken fps değerlerini karşılaştırarak vürus var mı yok mu anlamıştım görev yöneticisini açınca kendini kapatıyordu(40fps=>160fps). Virüs taraması ile geçer dostum KasperSky öneririm.

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
antivirüs ile tara driverbooster ile güncelle bios una güncelle
genellikle böyle düşüşler windows güncellmesinden sonra cs de bazen 20 fps 50 fps kadar bende de oluyordu

Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Görev yöneticisi kapalıyken ve açıkken fps değerlerini karşılaştırarak vürus var mı yok mu anlamıştım görev yöneticisini açınca kendini kapatıyordu(40fps=>160fps). Virüs taraması ile geçer dostum KasperSky öneririm.
Bilgisayarı dün formatladım ginede yapsam bir çözüm olur mu ?
Post automatically merged:

antivirüs ile tara driverbooster ile güncelle bios una güncelle
genellikle böyle düşüşler windows güncellmesinden sonra cs de bazen 20 fps 50 fps kadar bende de oluyordu
Bios u sanırsam 1 ay önce olması lazım güncellemiştim ginede kontrol etsem mi ?

Kendi Ölümüm Benden Kaçmaya Devam Ediyor
Süper Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
format atmak direk kesin çözüm olacaktır virüs programları bazen sistem dosyaları içine yerleşen virüs .bat ları göremeyebilyor bu yüzden temiz formatını at direk driver pack kur tüm driveri ordan otomatik hepsini seç kur de hepsini kursun sonra driver booster indir onunla da drivlerleri güncelle keyfine bak :D

Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Oyununu oynarken veya bilgisayar boştayken görev yöneticisinden ekran kartının kullanım yüzdelerini kontrol edebilirsin.Bir terslik varsa(bilgisayar boştayken ekran kartını kullanıyorsa)virüs taraması yapman ya da format atman en doğrusu olacaktır

Seçkin Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
knk öncelikle virüs yemişsindir büyük ihtimalle antivirü programını aç taramaya başlat bişey çıkmazsa pc ni karantinaya al ztn orda garanti çıkar

Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
format atmak direk kesin çözüm olacaktır virüs programları bazen sistem dosyaları içine yerleşen virüs .bat ları göremeyebilyor bu yüzden temiz formatını at direk driver pack kur tüm driveri ordan otomatik hepsini seç kur de hepsini kursun sonra driver booster indir onunla da drivlerleri güncelle keyfine bak :D
Hocam Driver Booster gibi programlar iyi değil aksine zararlı diyorlar şuan bilgisayarım format atılmış durumda zaten ekran kartı driverlerim de yüklü aynı şekilde oyunlarda Driver booster kursam sorun olur mu daha önce kurdum tarattım ve Wifi adaptörüm çalışmamaya başladı gibi gibi sorunlar yüzünden format atmak zorunda kalmıştım gine aynısı olur diye şüpheleniyorum.

Kendi Ölümüm Benden Kaçmaya Devam Ediyor
Süper Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Hocam Driver Booster gibi programlar iyi değil aksine zararlı diyorlar şuan bilgisayarım format atılmış durumda zaten ekran kartı driverlerim de yüklü aynı şekilde oyunlarda Driver booster kursam sorun olur mu daha önce kurdum tarattım ve Wifi adaptörüm çalışmamaya başladı gibi gibi sorunlar yüzünden format atmak zorunda kalmıştım gine aynısı olur diye şüpheleniyorum.
arkadaşın sorumu GPU yalnız çakışan 2 tür html driveri olabilir ya da ekran kartının gücünü kesip tasarruf moduna getiren bir pil yönetimi reg dosyası olabilir buna ne dersiniz peki ? bunları yaptıktan sonra kaspersky ile pc yi bir defa taratsa zaten aldığı zararı 5dk da kapatır :D akıl var nizam var

Ey yüce yaradan bana fantastik bir hayat yaşattın.
Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
Merhabalar

Öncelikle kartın ilk sahibiyseniz sorun yok fakat mining yapılmış bir kart ise ömrü tükenmiş olabilir.
İkinci olarak ani düşüşler normal değil herkesin dediği gibi virüsler bunu yapabilir ve en sağlıklı yöntem format atmaktır.
BIOS güncellemesinin fpsine katkısı olmaz ama deneyebilirsin.
Driver Booster gibi programlar zararlı değildir. Zararlı olsa koskoca şirketler yıllık milyon dolarlar veripte bu yazılımı kullanmaz içiniz rahat olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...