Çalışan fan neyin fanı ? Eğer laptopa sahipsen bu çok normal işlemci ve ekran kartın çok ısınıyordur , bi serviste macun değişimi ve temizlik yaptır sesi kesmez ama bilgisayarının bozulmasını engeller. Kasa ise örneğin işlemci fanı içinde aynı şey geçerli tabi bios veya bios denetimi yapan anakart yazılımı sayesinde fanın hızını düşürebilirsin. ( ısıları kontrol etmek kaydı ile ) veya smart fana geçebilirsin. Özetle Temizlik ve bir teknik servisten hizmet alma vakti gelmiş yani çok meraklısı değilsen bu işlerin bi servise git 50 lira 100 lira para vermekten çekinmeyin . ( ondan sonra vay efendim işlemci bozulmuş vay efendim gpu chipseti gitmiş aman aman çok para falan demeyin yani bu gün 100 lira vereceksin yarin 2 bin lira gibi rakam karşına çıkmayacak hiç risk alma örneğin eğer laptopsa sadece temizlik değil 2-3 yıldan sonra bakır soğutma borun etkinliğini yitirir fanıda temizlesen macunuda değiştirsen fayda etmez yine ısınır hele birde oyun oynuyorsan ekran kartı chipini yakmaya ve tamir olsa bile yüksek rakamlar ödemeye hazır ol , bir diğer örnek eğer amd cpu kullanıyorsan kasa için söylüyorum en ufak hatada işlemcini bozmaya hazır ol yani bazı cihazlar şakaya gelmez cihaz ucuzdur ve performanslıdır fakat bunun dezavantajı olarak narindir dayanıksızdır uzman kullanıcı için dizyan edilmiş fiyatı bir çok güvenli tasarımdan mahrum bırakılarak düşürülmüş profseyonel kullanıcıya sunulmuş parçalardır . Özetle Bir servise gitmen çok çok iyi olur donanımına bilinçsizce yapacagın müdahale bilgisayarını bozabilir bile , laptop için örnek yapışık dediğimiz yeni nesil işlemciye sahipsindir çalışan makinayi temizlemek için açarsın fan metalini kaldırırsın ve o ufak sarsıntıdan işlemci bozulur bunlar yaşanan şeyler riske girmeyin .)