Bios hatası alıyorum kaç gündür lütfen yardım edin.[Sorunumu düzelttim canlar,jumperlardan birisi düşmüş onu bulup taktım.]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Öncelikle selamun aleyküm.kac gündür fotoğraftaki hatayı alıyorum. Ne yaptıysam düzelmedi.tum videoları izledim anakartın modeliyle aynı olan hataları bile izledim.daha önce başına gelen oldu mu ?
Post automatically merged:

Sorunumu halletim arkadaşlar.Jumperlardan birisi düşmüş.Bulup yerine takınca sorunum düzeldi.

Ekli dosyalar

• IMG_20210108_010729.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Have you tried to reinstall your windows ?

Seçkin Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Bir diskete bios update indir.bu disketin içine autoexec.bat dosyasini kopyala reset at.kurulum bitene kadar bilgisiyarı kapatma

Onaylı Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Have you tried to reinstall your windows ?
Yes but i can't access bios

Bir diskete bios update indir.bu disketin içine autoexec.bat dosyasini kopyala reset at.kurulum bitene kadar bilgisiyarı kapatma
Kusura bakma reis ya ben aşırı fazla anlamıyorum.Yani başka bir bilgisayardan flash belleğin icine o dediğin dosyayı indirip direkt atmam mi gerekiyor.zaten biosa giremiyorum kendisi yükler mi öyle yapınca

Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Arkadaşım bendede aynı sorun vardı Ekran kartı gücelleştirmelerine dikkat etmemişim bir bilgisiyar Atolyesine gidip onun onarıcı programını flash belleğe alman lazım ondan sonra bilgisiyara tak orda bir şey beliricek ve onu ok yönüyle next yap ondan sonra bilgisiyar kendini kapatıp açıcak Açıldıgında ise Sıfırla diyebilirsin Önerim Çünkü Otomatik yeniliyor ve Hatan Düzeliyor eğer düzelmesse Format Attırabilirsin. Yararı olduysa ne mutlu bana .

Onaylı Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
bios pilini resetlemeyi denedin mi
Evet bir kaç kere denedim olmadı malesef

Evet sanırım dediğini yapmam gerekecek son. Çare olarak yarın deneyeyim bari çok teşekkür ediyorum tavsiyeniz için

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Evet bir kaç kere denedim olmadı malesef
anakartın direkt olarak üstünde bir çizik kırık vs var mı bence ya bu yüzden ya da usb kablolarına girişlerinde vs usb den kaynaklı bir arızan var çünkü bios hatası ayarları sıfırlamana rağmen hala çıkıyorsa çok garip

Onaylı Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Anakart sağlam da zaten açılış ekranında su yazı vardı
usb device current status detected

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Kardeşim bence sorun anakartta , anakartı değiştir veya en yakın bilgisayarcıya götür derim baksın bi

Onaylı Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
o sotunun biliyorum ben flash bellekten yaparsan sorun düzelir

Üye
5 HİZMET YILI
Biosu update ederken dıkkat et bılgısayarın kapanırsa falan gerı donusu yok

Bjorn Lothbrok

B
Bilgisayara bağlı tüm usb aygıtlarını çıkartın bunları yapar iken teker teker deneyin en son hangi usb aygıtını çıkarttığınızda sorun yaşamıyorsanız o aygıtı kontrol edin. Bu sorun genelde hasarlı bir usb bağlantı noktasıyla karşılaşıldığında yaşanılıyor sıkça. Ancak sizin yaşadığınız sorun bundan kaynaklanıyor diye net bir cevap veremeyiz. Anakarttaki usb bağlantı kablolarına göz atın teker teker bağlantıları çıkarıp sistem açılıyormu deneyin en son çıkardığınız bağlantı noktasında sistem açılıyorsa sorun bağlantı kablosundan yada kablonun girdiği soketten kaynaklanabilir. Bios updatelik bir durum değil bu genelde ancak yeni bir sürüm yayınlaşmısa tabiki güncellemek iyidir.

Üye
5 HİZMET YILI
bios pilini resetle ve yaklaşık 2 dakıka takma sonra bios ayarlarından saatini tarihini yap

Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
tüm kartları işlemciyi ve RAM’leri söküp tekrar takın. Öncelikle mümkün olduğunca az bileşenle bilgisayarı başlatmaya çalışın. yerine düzgünce oturduğundan emin olmak için üstüne hafifçe bastırın en son çare işi bilene yani bilgisayar tamircisine götürebilirsiniz. garantisi varsa bilgisayarın içini açmanızı tavsiye etmem direk yetkili servise verin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...