Çözüldü BIOS Update yaparken USB bellek gözükmüyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ultra Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
arkadaşlar bios update yapmaya çalışıyorum fakat usb belleğim formatda kullandığım icin rufus 2 parçaya bölmüş durumda ve q-flash bios dosyasının icinde olanı degilde diğer bölümü görüyor nasıl çözerim?

Çözüm
arkadaşlar bios update yapmaya çalışıyorum fakat usb belleğim formatda kullandığım icin rufus 2 parçaya bölmüş durumda ve q-flash bios dosyasının icinde olanı degilde diğer bölümü görüyor nasıl çözerim?
Bu durumda, BIOS güncelleme dosyasını doğru bölüme kopyalamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
  1. USB belleği bilgisayarınıza takın.
  2. Windows tuşuna basın ve "Disk Yönetimi" yazarak disk yönetimi aracını açın.
  3. USB belleğinizi bulun ve sağ tıklayarak "Sürücü Harfi ve Yolunu Değiştir" seçeneğine tıklayın.
  4. Açılan pencerede "Yeni" düğmesine tıklayın ve bir sürücü harfi seçin.
  5. "Tamam" düğmesine tıklayın ve Disk Yönetimi aracını kapatın.
  6. Rufus programını açın ve BIOS güncelleme dosyasının bulunduğu bölümü...
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur
Ultra Üye
Ödüller
5
Sosyal
3 HİZMET YILI

Bu video size yardımcı olabilir .

bir ucaktik dustuk bir gemiydik battik
Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
usbyi biçimlendir tek parça olsun

ölmedim geri döndüm kaldığımız yerden devam
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
Bu durumda, BIOS güncelleme dosyasını doğru bölüme kopyalamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
  1. USB belleği bilgisayarınıza takın.
  2. Windows tuşuna basın ve "Disk Yönetimi" yazarak disk yönetimi aracını açın.
  3. USB belleğinizi bulun ve sağ tıklayarak "Sürücü Harfi ve Yolunu Değiştir" seçeneğine tıklayın.
  4. Açılan pencerede "Yeni" düğmesine tıklayın ve bir sürücü harfi seçin.
  5. "Tamam" düğmesine tıklayın ve Disk Yönetimi aracını kapatın.
  6. Rufus programını açın ve BIOS güncelleme dosyasının bulunduğu bölümü doğru sürücü harfine seçtiğinizden emin olun.
  7. USB belleği yeniden biçimlendirmeden ve bölmeden işlem yapmak istediğinizi onaylamak için "Başlat" düğmesine tıklayın.
  8. Rufus işlemi tamamladıktan sonra, BIOS güncelleme dosyasını doğru bölüme kopyalayarak yeniden deneyin.
Bu işlemleri uygulayarak BIOS güncelleme dosyasını doğru bölüme kopyalayabilirsiniz. Ancak, BIOS güncellemesi sırasında dikkatli olmanız gerektiğini unutmayın ve talimatları doğru bir şekilde uygulayın. Ayrıca, BIOS güncellemesi sırasında güç kaybı veya kesintilerden kaçınmak için bilgisayarınızın güç kaynağına bağlı olduğundan emin olun.

Çözüm
injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
arama kısmına cmd yazıp cmdyi Yönetici olarak çalıştır

1- " Diskpart " enter
2- " List disk " enter

Bu kodları sırasıyla yazdığında karşına bilgisayarındaki diskler gelecek.
Flash'ın boyutundan da hangi disk olduğunu anlayablirsin.
Disk sürücünün numarası başındaki numara.
Diyelim ki flash 32gb

Disk 1 980gb
disk 2 32gb yazıyor burada flashın disk2 de olduğunu varsayıyorum, sen sende hangi numaradaysa bir sonraki kodda o numarayı yazmalısın

3- " sel disk 2 " enter (Yukarıda yazdığıma dikkat et, yanlış disk numarasını seçersen dosyaların gidebilir.)
4- " Clean " enter

bu işlemleri yaptıktan sonra Bilgisayar yönetiminde Disk yönetimini bul Flash tek bölüm olarak görünecektir.
Sağ tıkla yeni bölüm oluştur bu kadar yapamazsan yazarsan eğer resimli olarak yardımcı olmaya çalışırım.

Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Bios update yaparken dikkat et kanka, güç kesintisi yaşarsan bilgisayarın sıkıntıya girer. Ayrıca usb gözükmeme sorununu komut istemiyle bir kod sayesinde çözebiliyorduk bulabilirsem yoruma eklerim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...