bir virüsü en kolay nasıl algılayabiliriz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Trojan downloader gibi virüsleri program kaldır/ekle var denetim masasında oradan anlayabilirsin. Şüphelendiğin dosyalar rar içindeyse rardan çıkarıp tek tek virustotal'de taratabilirsin. Veya direk tam tarama için eset online scanner kullanabilirsin kankam.

Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
İşlemci/Ekran kartı sıcaklığı - Tarayıcında ki eklentilere gözat senden habersiz eklenmiş eklentiler olabilir. - Artık kolay kolay şifreler çalınamıyor çift doğrulama var ve bunu aşabilecek yiğit yok bana göre. (telefon doğrulaması). - %appdata% (Local) Klasöründe ki garip isimli klasörler veya uygulamalar.

J A N T İ L E N D İ N
Ultra Üye
Ödüller
8
5 HİZMET YILI
malwarebytes 2 dakikada tüm pcyi tarıyor ve önüne gelen tüm virüsleri gösteriyor temizleyebiliyorsun

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Totalvirüse tartıyorum ben işe yarıyor sende yapabilirsin çok kolay

Uzman Üye
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
Eğer Darkcomet üzerinden seni hackledilerse kısacası sana bir dosya attıklarında ve indirdiysen kurtuluşun yok demektir. Bu dosyayı açtığında görev yöneticisinde genellikle Windows un programı gibi görünür. Format attığında silinmez ve kapattıkça kendisini bidaha açar. Belli bir virüs programları ile bulunabilir ama bu dosyaları çok ileri düzeyde gizliyorlar yani virüs programlarına yakalanmaması için birçok işlemden geçiriyorlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...