| Özellikler | Bayraktar TB2 | Reach-S |
|---|---|---|
| Haberleşme menzili | <300 km Uydu kontrolü ile sınırsız | 200 km – |
| Operasyonel irtifa Maksimum irtifa | 18 bin feet 25 bin feet | 19 bin feet – |
| Seyir hızı Maksimum hız | 70 knot 120 knot | 70 knot 100 knot |
| Faydalı yük kapasitesi | 150 kg | 120 kg |
| Faydalı yük Mühimmatlar | 4 adet lazer güdümlü akıllı mühimmat | 4 adet – |
| Yakıt kapasitesi Yakıt tipi | 300 Litre Benzin | – – |
| Kalkış ve iniş | Otomatik | Otomatik |
| Maksimum kalkış ağırlığı | 700 kg | 640 kg |
| Havada kalışsüresi | 27 saat | 24 saat |
| Kanat açıklığı | 12 metre | 12 metre |
| Yükseklik | 2.2 metre | * |
| Uzunluk | 6.5 metre | 5.5 metre |
| Motor gücü | 105 HP | 110 HP |
bende öyle düşünüyorum.Bizimkiler satmıştır
bence savunma sanayisinde baya ilerleme kaydettik.
Ekli dosyayı görüntüle 87829
2022'nin Eylül ayında Birleşik Arap Emirlikleri Bizden Bayraktar TB2 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) almak için iletişime geçti. Ülke yetkilileri ilk siparişte 20 tane aldıklarını açıkladı. Daha sonra 20'den 120'ye yükseleceklerini söylediler. Fakat bu anlaşma kısa süre içinde bozulabilir çünkü Birleşik Arap Emirlikleri Bayraktar TB2’nin kopyasını yaptığı ortaya çıktı.
Baykar Teknoloji tarafından üretilen ayraktar TB2 SİHA’lar (Silahlı İnsansız Hava Aracı) Birleşik Arap Emirlikleri içinde olmak üzere 30'dan fazla ülkeye satıldı. Bu SİHA'ların (Silahlı İnsansız Hava Aracı) bu dönemde popüler olmasının sebebi makinelerin içinde bulundukları yüksek teknoloji ve uzaktan kontrolünün olması bu makinaları ilgi çekici yapıyor.
Ayrıca Türkiye’nin sınır içi ve dışı operasyonları başta olmak üzere Libya, Azerbaycan ve Ukrayna tarafından savaşlarda etkin şekilde kullanıldı.
Birleşik Arap Emirlikleri ne kadar bizim SİHA'larımızı (Silahlı İnsansız Hava Araçları) donanım ve tasarım alanında kopyalasa bile aynısını yapması zor. Eğer aynı şekilde kopyalamaya devam ederse iki ülke arasında ki diplomatik bağlar arasında sıkıntı olacağını söyleyebilirim.
Aşağıda ki tabloda bizim ürettiğimiz SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) Bayraktar TB2 ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin ürettiği Reach-S'in özellikleri bulunmakta.
Özellikler Bayraktar TB2 Reach-S Haberleşme menzili <300 km
Uydu kontrolü ile sınırsız200 km
–Operasyonel irtifa
Maksimum irtifa18 bin feet
25 bin feet19 bin feet
–Seyir hızı
Maksimum hız70 knot
120 knot70 knot
100 knotFaydalı yük kapasitesi 150 kg 120 kg Faydalı yük
Mühimmatlar4 adet
lazer güdümlü akıllı mühimmat4 adet
–Yakıt kapasitesi
Yakıt tipi300 Litre
Benzin–
–Kalkış ve iniş Otomatik Otomatik Maksimum kalkış ağırlığı 700 kg 640 kg Havada kalışsüresi 27 saat 24 saat Kanat açıklığı 12 metre 12 metre Yükseklik 2.2 metre * Uzunluk 6.5 metre 5.5 metre Motor gücü 105 HP 110 HP
Not: İhraç edilen araçlar ile TSK kullanımında olanlar arasında yazılım ve donanım farkları bulunabilir.
Hocam Birleşik Arap Emirlikleri Avrupa’da değil.avrupa bizi kıskanıyo
İnan bana birileri yazıyorsa birileri de sileryazılımsal olarak kopyalabileceklerini düşünmüyorum. Selçuk Bayraktar dış etmenlerin herşeyini yapabilirsiniz. ama bu işi değerli kılan yazılımıdır demişti.
Bire bir aynı yazılımı hackleyip crackleyemezler diye düşünüyorum.
kanka bu işler bizim oyunlarımız da ki hile yazılımları oyun cracklerine benzemez milyar dolar yatırımlardan bahsediyoruz. satılan bir şeyden bahsediyoruz. ülkenin geleceğinden bahsediyoruz bu kadar kolay olmamalı diye düşünüyorumİnan bana birileri yazıyorsa birileri de siler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?