Yani kısaca özetlenecek bir konu değil. Öncelikle gidip güvenilir bir siteden coin cüzdanı oluşturmalısın. Daha sonrasın da, belli başlı bazı piyasada mining yazılımları var. Onlar ile kazma işlemini yapabiliyorsun. Bitcoin kazmak daha farklı standart kullanıcı bilgisayarları ile şuanda yapılamıyor diye biliyorum. Dediğim gibi üstün körü bir konu değil detaylı araştırmalar yapmak gerekiyor bu konu hakkında ki merakını gidermek için
Kısaca özetleyeyim ben sana ethemineden server ve port adreslerini al binance den hesap aç cüzdan kodunu server adresi ve portu kaydettiğin not defterine yapıştır kaydet sonrada çift tıkla. Anlamadı isen googleda daha detaylı var. Ekran kartının işlemcisini kullanıp kazıyor.
BTC kazman suan cok mantıklı degil benim rig var. Binance de ETH kazıyorum. Nasıl yapıldığını merak edersen linkteki videoyu izleyebilir 24 saatte kazancını direk hesabına aktaarabilirsin. Tabiki kazacağın ekran kartına görede değişir. Örneğin 4gb lik ekran kartlarıyla rig kurduysan Raven kazarsın ETH BTC cok az kazar zarar olur. ETH ve BTC için en az 8 gb RTX yada RX serisi lazımdır.
Ama ETH EN çok karlısı şuan !!!