Boks eldiveni ve boks torbası nasıl olmalı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
2 HİZMET YILI
Selamünaleyküm gençler, evde spor aletleri alıp evde spor yapmak istiyorum. Spor salonu yaklaşık otobüsle 30 dakikamı alıyor. Bu yüzden evde yavaştan spor aletlerini dizmek istiyorum ama ne yapacağımı ne alacağım hakkında bir fikrim yok açıkçası. Bir yardımcı olabilir misiniz? Boks eldiven kaç öz olmalı? Boy: 190 kg=97 iri yapılı bir şeyim. Bir de boks torbası yetişkin için ideal kaç olmalı? Boyut: 100-120 cm iyi midir ve torbanın ağırlığı kaç olmalıdır? 20-25, 25-30 kg hangisini almalıyım? Bir yardımcı olur musunuz? Seviyorum sizi <3

Moderatörün son düzenlenenleri:
Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Kanka alacağın eldivene dikkat et örnek bunu alabilirsin
Cleto Reyes WBC Edition bu iyi marka
oz olarak ise 10 oz alman mantıklı ve ideal olur

Üye
Sosyal
2 HİZMET YILI
Abi amatör boksörüm eldiven imkanın varsa everlast venum gibi markaları tercih edebilirsin biraz pahalılar ama çok kaliteliler, durumun ortalamaysa dragon en sağlam markadır fiyat performans olarak, oz olarakda 10 oz kafi

Banlı Üye
2 HİZMET YILI
bence 10 oz sıkabilir el veya bilek kalınsa rahat edeceğin şekilde al hem büyük olması gard alırken de ekstra avantaj sağlar vururkende sağlam sarsar patlayıcı kuvvet önemli tabi 12 iyidir

Uzman Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
12 oz yeterlidir hocam

Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
arkadaşım dragon kullanıyor ve baya övüyordu. bi araştır istersen

Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
ben başlarda eldiven yerine sargıyla çalışmanı tavsiye ederim yumruk mesafeni bil önce ve sert çalışma tabii ki

Arkanda
Ultra Üye
Ödüller
7
4 HİZMET YILI

Boks Eldiveni:​

• Ölçü: Genellikle boks eldivenleri, oz cinsinden (oz = ağırlık) ölçülür. 12 oz ile 16 oz arası bir eldiven alabilirsin. 16 oz, iri yapılı olduğun için seni daha iyi korur.
  • Kullanım Amacı: Eğer boks torbasıyla çalışacaksan 14-16 oz tercih edebilirsin, sparring (eşleşme) yapacaksan 16 oz daha iyi olur.

Boks Torbası:​

• Boyut: 100-120 cm boyutları, yetişkinler için uygun. Bu boyut, hem yer kaplamaz hem de yeterli alan sağlar.
  • Ağırlık: 25-30 kg ağırlığında bir torba almanı öneririm. Bu ağırlık, güçlü vuruşları karşılayacak kadar sağlamdır.
  • Doldurma: Torbanın dolgu malzemesi de önemli; kum, su veya özel dolgu malzemeleri tercih edebilirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...