Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Who you gonna call
Emektar Üye
Ödüller
13
5 HİZMET YILI
:yazı:

Hepinize merhaba arkadaşlar. Bu konumda sizlerle aklınızdan geçen hikayeye uygun film/dizi sunan arama motorunu ele alacağız. Umarım faydalı bir içerik olmuştur.

:resim:

jw.png

sdq3.JPG

:yazı:

Bugün ne izlesem diye düşünmekten sıkıldın mı? Artık sıkılmayacaksın. JustWatch isimli site aklınızda kurduğunuz hikayeyi size dizi/film olarak listeleyip sunuyor. Aklınızda o an ne canlanıyorsa yazın. Savaş, bilim kurgu, fantastik aklınıza ne geliyorsa yazdığınız hikayeden yola çıkarak dizi-filmleri kolaylıkla bulacak.
JustWatch film/dizi benzeri yapımlarını sunan bir arama motorudur. Kullanması çok kolay olan bu site, yazdığınız hikayeden yola çıkarak uygun dizi-filmleri listeleyip size sunuyor. Bunun yanı sıra JustWatch dizi-fimleri hangi platform üzerinden izleyebileceğinizi de söylüyor.
JustWatch adlı arama motoru, Netflix, Prime Video, Disney+ fuboTV, Apple TV Plus, Apple iTunes, Hulu, HBO Max, Peacock gibi bir çok platformları destekliyor.
Arkadaşlar önemli bir husus var. Aklınızdaki hikayeyi yalnızca ingilizce yazarak sonuç alırsınız siteden. Aklınızdaki hikayeyi çeviri motoruna yazın ardından JustWatch hikaye yazma kısmına yapıştırın. Zaten alttarafı kısacık bi özet yazacaksınız çokta zorlamayacak sizi. İngilizceye çevirmenin çokta zor olmadığını düşünüyorum :) Önceden izlediğiniz dizi veya filmin hikayesi aklınızda var ise aklınızdakileri JustWatch'a dökün. Sonuca varacaksınız. Aklınızdaki hikayeyi arama yapabilmesinin yanı sıra, film-dizileri tür ve IMDb puanlarına göre kategoriler halinde sıraya sokabiliyorsunuz. JustWatch'ın sıraya soktuğu film-dizilerin hangi platformlarda izlenebilir olduğunu, ve izlenebilir platformların abonelik ücretleri gibi bir çok platform ile ilgili bilgiyi listenin alt kısmında sıralıyor.

JustWatch Nasıl Kullanılır ?

dfg.JPG

1-)
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

2-) Boşluğa aklınızdan geçen hikayeyi özet geçerek yazın. (İngilizce zorunludur. Bilmiyorsanız çeviri kullanın. Aksi takdirde türkçe yazmanız size sonuç vermeyecektir.)
3-) Ardından Ghostwrite a story for me butonuna tıklayın ve sayfayı aşağıya kaydırın. Özet geçtiğiniz anahtar kelimeleri bulup size liste halinde film-dizi olarak sunacaktır.

Arkadaşlar aklınızda kurduğunuz bir hikaye var ise o kutucuğa özet geçerek yazın. Örnek vermem gerekirse hapistan kaçış adı altında bir dizi-film arıyorsunuz diyelim. Kutucuğa prison break yazın özet geçin yeterli olacaktır. Arkadaşlar şunu da söyleyeyim JustWatch internet sitesini sadece dizi-film aramak için kullanılmıyor. Bunların yanı sıra kendinize özgü dizi-filmleri listemeleme amaçlı da kullanabilirisiniz. Bunu yapmak için önce siteye kayıt olmanız gerekiyor. Ardından önceden izlediğiniz dizi-film ne varsa kaydedebilirsiniz.​

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
bi indirip bakayım ben de, mantıklı yapılmış bir uygulama bence

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
İndirilmiyor. sitesi var. Yorum yapmadan önce konuyu okuyun :)
Yanlış yazım için üzgünüm :) Konuyu okudum ve denedim bile zaten.

Sadece bir filtreleme varsa bile ben bulamadım. Yani "Just a few days from retirement, the main character is forced into an adventure they do not want when they are presented with a position of power that results in many innocents being killed." hikaye tamam, öneriler de güzel bence ama mesela Gantz:O'yu öneriyor ya, animasyon bir film bu, animasyon göster/gösterme tarzında bir filtre varsada göremedim ben.

Banlı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Piyasada güzel dizi film bulmak çok zorlaştı çünki çoğunu izledim :D bana gerçekçi bilim kurgu filmi lazım nete yazıyorum avengers diyo olum onun bilim kurguyla ne alakası var çok çocukca bilenler özelden veya alıntı olarak yazsın

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
bence indirmeye gerek yok neden mı ızlıycenız fılmlerı gırın google korku komedı vb yazın cıkar ztn :D

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Aynısını yapıyorum kanka güzel program :)

ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Ödüller
19
10 HİZMET YILI
İzlenecek bir şey kalmamıştı bunu öğrendiğim iyi oldu paylaştığın için sağol.

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
indirip deniyeceğim iyi bir uygulama bir de karantina da
Post automatically merged:

ben şuan dalga geçmeyin ama stranger things e yeni başladım ve güzel gidiyor

Vaktiyle bir atsız varmış derlerse ne hoş
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
vaaay tamm aradıgım şey bu

Onaylı Üye
10 HİZMET YILI
bence indirmeye gerek yok neden mı ızlıycenız fılmlerı gırın google korku komedı vb yazın cıkar ztn :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...