#include <stdio.h>
int main() {
int bakiye ;
char kupon[20];
int secim ;
int deger ;
int tercih ;
// Kahve çeşitlerini yazdır
printf ("Bi Kahve. \n \n Kahve fiyat listesi: 1-Mocha 5 TL\n2- White Mocha 5 TL\n3-Turk Kahvesi 4 TL\n4-Ucu Bir Arada 3 Tl\n5-Espresso 5 TL\n6-Capuccino 5 TL\n7-Filtre kahve 3 TL. \n \n ");
printf ("Bakiyenizi giriniz:");
scanf ("%d",&bakiye);
printf ("\n Bakiyeniz: %d",bakiye);
// Kullanıcıya seçim yaptır
printf("\nSecim yapiniz: ");
scanf("%d",tercih);
switch (tercih)
{
case 1:
printf ("\nMocha'yı sectiniz.");
if (bakiye >=5)
{
// Kulanıcıya kodunun olup olmadığını soruyouz
printf("Kuponunuz kodunuz varsa 1 i yoksa sifiri tuslayin (1/0)? ");
scanf("%s", kupon);
if (deger==0);
{
printf ("%10 indirim kuponu kazandiniz");
}
}
}
}
#include <stdio.h>
int main() {
int bakiye ;
char kupon[20];
int secim ;
int deger ;
int tercih ;
// Kahve çeşitlerini yazdır
printf ("Bi Kahve. \n \n Kahve fiyat listesi: 1-Mocha 5 TL\n2- White Mocha 5 TL\n3-Turk Kahvesi 4 TL\n4-Ucu Bir Arada 3 Tl\n5-Espresso 5 TL\n6-Capuccino 5 TL\n7-Filtre kahve 3 TL. \n \n ");
printf ("Bakiyenizi giriniz:");
scanf ("%d",&bakiye);
printf ("\n Bakiyeniz: %d",bakiye);
// Kullanıcıya seçim yaptır
printf("\nSecim yapiniz: ");
scanf("%d", &tercih);
switch (tercih)
{
case 1:
printf ("\nMocha'yı sectiniz.");
if (bakiye >=5)
{
// Kulanıcıya kodunun olup olmadığını soruyouz
printf("Kuponunuz kodunuz varsa 1 i yoksa sifiri tuslayin (1/0)? ");
scanf("%s", kupon);
if (kupon==0)
{
printf ("%10 indirim kuponu kazandiniz");
}
}
break;
}
return 0;
}
varsa güzel olurc bilmiyorum ama bilen bir arkadaşım yardımcı olabilir
Kod:#include <stdio.h> int main() { int bakiye ; char kupon[20]; int secim ; int deger ; int tercih ; // Kahve çeşitlerini yazdır printf ("Bi Kahve. \n \n Kahve fiyat listesi: 1-Mocha 5 TL\n2- White Mocha 5 TL\n3-Turk Kahvesi 4 TL\n4-Ucu Bir Arada 3 Tl\n5-Espresso 5 TL\n6-Capuccino 5 TL\n7-Filtre kahve 3 TL. \n \n "); printf ("Bakiyenizi giriniz:"); scanf ("%d",&bakiye); printf ("\n Bakiyeniz: %d",bakiye); // Kullanıcıya seçim yaptır printf("\nSecim yapiniz: "); scanf("%d", &tercih); switch (tercih) { case 1: printf ("\nMocha'yı sectiniz."); if (bakiye >=5) { // Kulanıcıya kodunun olup olmadığını soruyouz printf("Kuponunuz kodunuz varsa 1 i yoksa sifiri tuslayin (1/0)? "); scanf("%s", kupon); if (kupon==0) { printf ("%10 indirim kuponu kazandiniz"); } } break; } return 0; }
hocam kodu yazdım ya bu kod işinize yaramadımıvarsa güzel olur
yarıyor bir yere kadar çalışıyor ama kullanıcıdan seçim yapmasını istediğimde 1i i tuşşlatığımda sonuç vermiyorhocam kodu yazdım ya bu kod işinize yaramadımı
Bu kodda bazı sorunlar var:varsa güzel olur
Dediğim gibi ben bilmediğimden chatgptye sordum ona sorununu açıklarsan muhtemelen sana sorunu açıklaryarıyor bir yere kadar çalışıyor ama kullanıcıdan seçim yapmasını istediğimde 1i i tuşşlatığımda sonuç vermiyor
Çok teşekkür ederim iki saatir bunla uğraşıyorum ya bazen gözden kaçabiliyorBu kodda bazı sorunlar var:
Bu değişiklikler yapıldıktan sonra, kod şu şekilde görünecektir:
- Line 17'deki scanf fonksiyonunda tercih adresi olarak kullanılıyor, ancak tercih bir işaretçi değil. Bunun yerine, &tercih ile tercih değişkeninin adresini geçmelisiniz.
- Line 24'deki if koşulunda, koşul deger==0 olmasına rağmen, deger kodun hiçbir yerinde tanımlanmamıştır. Bunun yerine, koşul içinde kupon kullanmalısınız.
- Line 24'de if koşulundan sonra bir noktalı virgül var, bu da if ifadesinin boş olduğu anlamına gelecektir. Noktalı virgülü kaldırmalısınız.
- Line 13'deki switch ifadesi her durumda sona eklenen bir break ifadesi eksik, bu da kodun sonraki duruma devam etmesine neden olacaktır. Her durumda sona bir break eklemelisiniz bu sorunu önlemek için.
- main fonksiyonu sonunda kapatılmamış bir köşeli ayraç var. Bu sorunu çözmek için fonksiyonun sonuna bir kapatılmış köşeli ayraç eklemelisiniz.
ChatGPT
Post automatically merged:
Dediğim gibi ben bilmediğimden chatgptye sordum ona sorununu açıklarsan muhtemelen sana sorunu açıklar
Ekli dosyayı görüntüle 82645
olabilir böyle şeyler bu tür konularda basit yazılım sorularını chatgpt ücretisiz ing türkçe cevaplıyor ondan yardım alabilirsin anında çözüyorÇok teşekkür ederim iki saatir bunla uğraşıyorum ya bazen gözden kaçabiliyor
mesala program çalışmıyıp duruyordu ama halihazırda açık işlem olduğu içinmiş
ya ben de programcılık okuyorum sürekli hasta olduğumdan derse gelsem bile kaçırdığım noktalar olabiliyor 1 hafta zaten komple yoktum o yüzden. Teşekkürler önerin için bakacağımolabilir böyle şeyler bu tür konularda basit yazılım sorularını chatgpt ücretisiz ing türkçe cevaplıyor ondan yardım alabilirsin anında çözüyor
Chatgpt sormani tavsiye ederimSeçim olayı çalışmıyor elselere falan tanımlamadığım için mi böyle çalışması lazım ama hatam nedir ?
Kod:#include <stdio.h> int main() { int bakiye ; char kupon[20]; int secim ; int deger ; int tercih ; // Kahve çeşitlerini yazdır printf ("Bi Kahve. \n \n Kahve fiyat listesi: 1-Mocha 5 TL\n2- White Mocha 5 TL\n3-Turk Kahvesi 4 TL\n4-Ucu Bir Arada 3 Tl\n5-Espresso 5 TL\n6-Capuccino 5 TL\n7-Filtre kahve 3 TL. \n \n "); printf ("Bakiyenizi giriniz:"); scanf ("%d",&bakiye); printf ("\n Bakiyeniz: %d",bakiye); // Kullanıcıya seçim yaptır printf("\nSecim yapiniz: "); scanf("%d",tercih); switch (tercih) { case 1: printf ("\nMocha'yı sectiniz."); if (bakiye >=5) { // Kulanıcıya kodunun olup olmadığını soruyouz printf("Kuponunuz kodunuz varsa 1 i yoksa sifiri tuslayin (1/0)? "); scanf("%s", kupon); if (deger==0); { printf ("%10 indirim kuponu kazandiniz"); } } } }
Çok zekisiniz sağolun kesinlikle varyotube dan bak knk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?