C# ile Tersine Muhendislik Ders 2 | Harmony Giris

Devam'i gelsin mi ?

• Kullanılan toplam oy
    21
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Reverser
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Evet, bu dersimde sizlere Harmony adli kutuphane nedir, ne ise yarar, nasil kullanilir bunlardan bahsetmeye calisacagim.
Basit bir crackme'miz var;

Aman tanrim, o da ne oyle !
1gwyy7o.gif

Hayir olamaz bu en korkulu koruma, UnrealVM !

Bazi durumlarda dosyayi unpackleyemeyebiliriz.
Ve bu tip durumlari sikca yasayabiliriz. Bildiklerimizi basa alalim ;

1-) Bir program var (Malum)
2-) Bir sifre istiyor eger sifre dogru ise bizi doyuran bir mesaj veriyor (Iste o mesaj hedefimiz)
3-) Yanlis ise bizi kinayan bir mesaj veriyor (Kahrolasi yazilimcilar)
4-) Programin nasil kontrol yaptigini biliyorum (Iste altin anahtar)
5-) Fakat programi kiramiyorum (Uzulme, senin ilacin bende)

Bende bu crackme'nin source kodu var (cunku ben yaptim :brainfree: ), maalesef ki siz de olmayabilir :ensarcry:

RorfoEq.png

Iste kaynak kodumuz ve bence sen buna baktin ve altin anahtarini buldun,

Evet bulduguna eminim, burada ki altin anahtarimiz;
h2YouKB.png

Tam olarak burasi,

Kodu tamamen basit xor sifrelemesiyle cozup byte[] seklinde olan kodu string haline getiriyor.

Yani o kadar kurek cekmek burada karaya variyor.

Peki biz ne yapmaliyiz ?

Iste simdi Harmony'e ihtiyacimiz var.

Harmony, runtime olarak .Net ve Mono (Evet unity oyunlar da :uwot:) uygulamalar uzerinde degisiklik yapmani saglayan (hook atmani saglayan) bir kutuphane.

Yapacagimiz sey kolaylikla su sekilde, Encoding.GetString method'una hook atacagiz ve hedefimizi parametreden tereyagindan kil ceker gibi alacagiz.

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
, projenin GitHub uzerinde ki haline ulasabilir, yapimciyi tesvik etmek icin projesine bir
wF5PaJU.png
birakabilirsin.

Ve bizde bunun gibi altin anahtar'a sahip oldugumuz uygulamalarda kullanabiliriz.

Evet bu ders buraya kadardi..

Devaminda bakalim kucuk reverser'imiz crackme'yi kirabilecek, istenen hedefe ulasabilecek mi ?

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Hocam devam etmen dileğiyle, sosyal mühendislik ile aran nasil? Onun la da ilgili bir seri yaparmısin?

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
App Reverserin sosyal mühendislikle ne işi olur abicim ya :rem:
Bir konu ile kendini geliştirdikten sonra başka limanlara da açılmak bence yanlış değil. İşe girerken bile artık İngilizceyi biliyor olarak kabul edip başka bir dil biliyormusun diyorlar ya da sadece C# veya C++ ile yetinmekte yerinde saymaktan başka bir şey değil. Saygılar...

aka panic.rs
Kurucu
Ödüller
22
Sosyal
10 HİZMET YILI
Bir konu ile kendini geliştirdikten sonra başka limanlara da açılmak bence yanlış değil. İşe girerken bile artık İngilizceyi biliyor olarak kabul edip başka bir dil biliyormusun diyorlar ya da sadece C# veya C++ ile yetinmekte yerinde saymaktan başka bir şey değil. Saygılar...
Bir konu üzerinde en iyisi olmaya çalışmak bana göre daha iyidir sosyal mühendislik dedigin birilerini dolandırmanın güzel olarak gösterilen halidir. :rem:

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Bir konu üzerinde en iyisi olmaya çalışmak bana göre daha iyidir sosyal mühendislik dedigin birilerini dolandırmanın güzel olarak gösterilen halidir. :rem:
Bence sistemdeki açığı bulmaktır. Eğer dolandırmak olarak görürsek peki yapılan hileler ne kadar doğrudur?

Seçkin Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
selam gençler dll nasıl gömülüyo bilen varmı

Üye
9 HİZMET YILI
yararlı ilk defa duydum bu kütüphaneyi .net platformu için güzel bir kütüphane++

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...