Dostlar c++da yeniyim ufak çaplı birkaç özelliği olan bir yazılım yapmaya çalışıyorum 1 haftadır bu kodla uğraşıyorum muhtemelen çok basit bir hata ancak yeni olduğum için çözemiyorum
Hata: "pid" tanımlayıcısı tanımlı değil.
kod:
C++:
int threadCount = 0;
processId = pid;
if (!processId) {
if (debug) {
std::cout << termcolor::red << "\nNot set Process Id. It will search for aow_exe.exe \n" << termcolor::reset;
}
HANDLE hSnap = CreateToolhelp32Snapshot(TH32CS_SNAPPROCESS, 0);
PROCESSENTRY32 pe;
pe.dwSize = sizeof(PROCESSENTRY32);
Process32First(hSnap, &pe);
while (Process32Next(hSnap, &pe)) {
if (_tcsicmp(pe.szExeFile, _T("aow_exe.exe")) == 0) {
if (pe.cntThreads > threadCount) {
threadCount = pe.cntThreads; pid = pe.th32ProcessID;
}
}
}
processId = pid;
}
if (debug) {
std::cout << termcolor::blue << "PID : " << termcolor::green << pid << " \n" << termcolor::reset;
}
Dostum 2. satırda processId = pid; demişsin. pid ne nerden geldi herhangi birşey bilmiyor program daha önceden tanımlanmamış. O yüzden öyle bir hata veriyor. Kodu başka yerden aldıysan pidin tanımlandığı satırlarıda almalsıın
Dostlar aynı kodu dalgınlıktan 2 kere yazmışım ilk yazılımın heyecanından üstüne hastalıktan farkında değildim az önce farkettim artı olarak ; koymayı unuttuğum bir yer varmış onuda yapınca 16 hata birden çözüldü başka sorun ile karşılaşırsam yeniden buraya dönerim yardımcı olan, olmaya çalışan herkese teşekkürler
Dostum 2. satırda processId = pid; demişsin. pid ne nerden geldi herhangi birşey bilmiyor program daha önceden tanımlanmamış. O yüzden öyle bir hata veriyor. Kodu başka yerden aldıysan pidin tanımlandığı satırlarıda almalsıın
Post automatically merged:
Öyle yaparsa pid 0 olucak ama belki pid başka bir şeye tanımlanmış olabilir önceden. Buda istenmeyen sonuç doğurabilir
kardeş Dword pid = 0; bu satır pid i 0 yapıcak. cartı curtu yok pid = 0 demişsin. == karşılaştırma operatörü ortada == yok. pid == 0 sıfır deseydin pid 0 sa orda true değilse false dönderecek. çok zor birşey değil pid =0 demek pid i 0 a eşitlemek demek. Ayrıca DWORD demişsin. DWORD Windows.h kütüphanesinden gelen birşey. Onun orda include edilip edilmediğinide bilmiyoruz
Dostlar aynı kodu dalgınlıktan 2 kere yazmışım ilk yazılımın heyecanından üstüne hastalıktan farkında değildim az önce farkettim artı olarak ; koymayı unuttuğum bir yer varmış onuda yapınca 16 hata birden çözüldü başka sorun ile karşılaşırsam yeniden buraya dönerim yardımcı olan, olmaya çalışan herkese teşekkürler