int (tam sayı verilerini tutar);//örn 10-3-7-2346
float(desimal(virgüllü) sayı verilerini tutar);//örn 2.56-3.16 vs
char(tek bir karakter verisi tutar); // örn a b c d bu veri tipi sayılarıda karakter olarak tutabilir ama sayı sayı değerinde olmaz yani herhangi bir toplama çıkartma işleminde diğer sayılarla kullanılamaz
bool(true yada false olarak 2 tane değer tutar); //true-->1 false --->0
int x=10,a,b=27;
float y=7.4;// C++ da virgüllü sayılar virgülle değil .(nokta) ile tanımlanır
char z='A',t;
bool k=true,l;
//gördüğünüz gibi kodlama yaparken tanımlama bu şekilde yapılıyor satır bittikten sonra genel olarak ";" ile satırı bitiririz.
//verilerimizi değişkenler içinde saklarız bu örnekte int için x,a,b değişkenini kullandık float için y değişkeni vs.
//değişken isimleri harfle başlamak zorundadır arkadaşlar bunu unutmuyoruz
//son olarakta değikenlerin değerlerini başlangıçta atayabileceğimiz gibi atamadanda tanımlama yapabiliriz örneğin int için x değerini 10 olarak tanımlamışız ama a değişkeni için bir tanımlama yapmamışız bu daha sonra kullanıcıdan alınabilir veyahut hiç kullanılmasada olur.
o nasıl okulDostum valla bende endüstri mühendisliği 5. sınıf öğrencisiyim ilk senem 2. dönemden beri öğretiyolar ama hala dersi alıyorum. Allah kolaylık versin
youtubedan başladım udemy kursları satın aldım ilk kitabımıda dün aldım deitel c++, malesef doğru düzgün türkçe kaynak yok dediğim gibi ancak çeviri edinebilirsinÖncelike başarılar dilerim wolftüde c++ ile kodlanıyor bu dili nereden öğrenmek ile başladınız kitaplarını almalımıyım
Çeviride bir hayli zor olur hayırlısıyla bende başlayacağım önümüzdeki günlerde teşekkürler tavsiye içino nasıl okulbelki sanada faydam olur dostum eğitim hayatında başarılar
Post automatically merged:
youtubedan başladım udemy kursları satın aldım ilk kitabımıda dün aldım deitel c++, malesef doğru düzgün türkçe kaynak yok dediğim gibi ancak çeviri edinebilirsin
şu anda böyle bir imkanım yok malesef :/videolu anlatım olsaydı keşke
şahsen benim c++ başlarkenki amacım memory hacking öğrenmekti konuya tam olarak hakim değilim ve malesef buradan başlamak gerekiyor emeklemeden koşamazsın dostum unutmaC++'ın çok detaylı olmasa da Türkçe anlatımları mevcut, eğer biliyorsan memory hacking kısmından bir şeyler öğretsen çok daha iyi olur diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?