C++ Öğretici Konu (Başlangıç)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar ben Emre , İstanbul Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. Yaklaşık 1-1,5 aydır C++ öğrenmeye çalışıyorum. Ben şu anda profesyonel bir programcı değilim tabi ki bir şeyleri birlikte öğrenebiliriz diye düşünüyorum :) . Bu konuda maalesef Türkçe kaynak kısıtlı TR dökümantasyon oluşturma adına belki biraz faydalı olabiliriz diyede düşünmüyor değilim :D. Bu başlık altında C++ a küçük bir giriş yapmayı düşünüyorum. Tavsiyem, eğer hiç bilinmiyorsa birazda olsun matematik öğrenmek çünkü gerçekten önemli neyse konuya geri dönelim.

1) Veri tipleri
Arkadaşlar bilgisayarlar tüm makineler gibi gerizekalıdır. Ne yapacaklarını adım adım anlatmadıkça, tanıtmadıkça, öğretmedikçe kendi kendilerine bilemezler. En basitinden 5 sayısının tam sayımı yoksa bir virgüllü sayımı yoksa bir harfmi olduğunu bilgisayar bilmez bunu biz ona söylemeliyiz :). C++ programlamada sıklıkla kullandığımız 4 Adet değişkene bir bakalım.
C++:
int (tam sayı verilerini tutar);//örn 10-3-7-2346
float(desimal(virgüllü) sayı verilerini tutar);//örn 2.56-3.16 vs
char(tek bir karakter verisi tutar); // örn a b c d bu veri tipi sayılarıda karakter olarak tutabilir ama sayı sayı değerinde olmaz yani herhangi bir toplama çıkartma işleminde diğer sayılarla kullanılamaz
bool(true yada false olarak 2 tane değer tutar); //true-->1    false --->0

C++:
int x=10,a,b=27;
float y=7.4;// C++ da virgüllü sayılar virgülle değil .(nokta) ile tanımlanır
char z='A',t;
bool k=true,l;

//gördüğünüz gibi kodlama yaparken tanımlama bu şekilde yapılıyor satır bittikten sonra genel olarak ";" ile satırı bitiririz.
//verilerimizi değişkenler içinde saklarız  bu örnekte int için x,a,b değişkenini kullandık float için y değişkeni vs.
//değişken isimleri harfle başlamak zorundadır arkadaşlar bunu unutmuyoruz
//son olarakta değikenlerin değerlerini başlangıçta atayabileceğimiz gibi atamadanda tanımlama yapabiliriz örneğin int için x değerini 10 olarak tanımlamışız ama a değişkeni için bir tanımlama yapmamışız bu daha sonra kullanıcıdan alınabilir veyahut hiç kullanılmasada olur.

Son olarakta şunu belirtelim bu veriler RAM'imizde(RANDOM ACCESS MEMORY) tutulurlar. Tabiki de her şeyin bir bedeli var arkadaşlar :). Değişken tiplerinden int 4 byte, float 4 byte, char 1 byte, bool 1 byte olacak şekilde bizim GB GB olan RAM'imizden yer tutarlar.(bunu eğer gelebilirsek pointer konusunda çizerek detaylandırmayı düşünüyorum) :)
Beğeni ve isteğe göre bunu devam ettirebilirim arkadaşlar yorumlarınızı eksik etmeyin :) Sağlıklı günler.

Üye
6 HİZMET YILI
Öncelike başarılar dilerim wolftüde c++ ile kodlanıyor bu dili nereden öğrenmek ile başladınız kitaplarını almalımıyım

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Dostum valla bende endüstri mühendisliği 5. sınıf öğrencisiyim ilk senem 2. dönemden beri öğretiyolar ama hala dersi alıyorum. Allah kolaylık versin
o nasıl okul :D belki sanada faydam olur dostum eğitim hayatında başarılar :)
Post automatically merged:

Öncelike başarılar dilerim wolftüde c++ ile kodlanıyor bu dili nereden öğrenmek ile başladınız kitaplarını almalımıyım
youtubedan başladım udemy kursları satın aldım ilk kitabımıda dün aldım deitel c++, malesef doğru düzgün türkçe kaynak yok dediğim gibi ancak çeviri edinebilirsin:)

Üye
6 HİZMET YILI
o nasıl okul :D belki sanada faydam olur dostum eğitim hayatında başarılar :)
Post automatically merged:

youtubedan başladım udemy kursları satın aldım ilk kitabımıda dün aldım deitel c++, malesef doğru düzgün türkçe kaynak yok dediğim gibi ancak çeviri edinebilirsin:)
Çeviride bir hayli zor olur hayırlısıyla bende başlayacağım önümüzdeki günlerde teşekkürler tavsiye için

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Bitmeyen okul bizdeki :D Sanada başarılar dostum eline sağlık bilgilendirme için

☾⭒ königsrasse
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Bunu bir de videolu anlatıma geçirirsen tadından yenmez, eline sağlık çok teşekkürler.

☾⭒ königsrasse
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
C++'ın çok detaylı olmasa da Türkçe anlatımları mevcut, eğer biliyorsan memory hacking kısmından bir şeyler öğretsen çok daha iyi olur diye düşünüyorum :D

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
C++'ın çok detaylı olmasa da Türkçe anlatımları mevcut, eğer biliyorsan memory hacking kısmından bir şeyler öğretsen çok daha iyi olur diye düşünüyorum :D
şahsen benim c++ başlarkenki amacım memory hacking öğrenmekti konuya tam olarak hakim değilim ve malesef buradan başlamak gerekiyor emeklemeden koşamazsın dostum unutma :D

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
acaba ilerde videolu anlatım gelebilir mi bence öyle daha iyi öğreniriz

Just Mad
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Eyv Knk Bide Videolu Anlatrısan İzlenir Bence Güzel Bir Konu

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Çok güzel olmuş başlangıç için gayet ideal ve sade bir anlatım teşekkür ederim yardıma ihtiyacım oldukça dönüp bakıcam sanırım

Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
devamı geldiği takdirde çok başarılı bir konu olacağını düşünmekteyim, ellerine sağlık.

YÇK
Seçkin Üye
9 HİZMET YILI
yotubedede yeterlı bılgı yoktur dostum sayende kodlama ogrendım eyw

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...