PROGRAMMER
Seçkin Üye
if (connection.State == ConnectionState.Closed)
connection.Open(); // Eğer Connection bağlantısı kapalıysa açılmasını sağlıyoruz.
SqlCommand veriekle = new SqlCommand("insert into databaseadı (sutun1,sutun2,sutun3) VALUES" + "" + "(@sutun1,@sutun2,@sutun3)",connection);
veriekle.Parameters.AddWithValue("@sutun1","1.Verimiz.");
veriekle.Parameters.AddWithValue("@sutun2","2.Verimiz.");
veriekle.Parameters.AddWithValue("@sutun3","3.Verimiz.");
veriekle.ExecuteNonQuery();
Her veriyi veritabanına ekleyemezsin.Sqlcommand nesnesini oluştururken sql sorgusunu doğrudan parametre olarak geçirsek daha pratik olmaz mı
if (connection.State == ConnectionState.Closed)Sqlcommand nesnesini oluştururken sql sorgusunu doğrudan parametre olarak geçirsek daha pratik olmaz mı
Yukarıda ki yazdığım kod ile bir farklılık göremiyorum. Teşekkürler.Selam,
string customerName = "John Smith";
string city = "New York";
string connectionString = "Data Source=myServerAddress;Initial Catalog=myDataBase;User ID=myUsername;Password=myPassword";
SqlConnection connection = new SqlConnection(connectionString);
string insertQuery = "INSERT INTO Customers (CustomerName, City) VALUES (@CustomerName, @City)";
SqlCommand command = new SqlCommand(insertQuery, connection);
command.Parameters.AddWithValue("@CustomerName", customerName);
command.Parameters.AddWithValue("@City", city);
connection.Open();
command.ExecuteNonQuery();
connection.Close();
Bu örnek kodu kendi veri tabanı bağlantı bilgilerinizle ve tablo adınızla güncelleyerek kullanabilirsiniz.
Post automatically merged:
connection.Open();
SqlCommand veriekle = new SqlCommand("INSERT INTO databaseadı (sutun1, sutun2, sutun3) VALUES (@sutun1, @sutun2, @sutun3)", connection);
veriekle.Parameters.AddWithValue("@sutun1", "1.Verimiz.");
veriekle.Parameters.AddWithValue("@sutun2", "2.Verimiz.");
veriekle.Parameters.AddWithValue("@sutun3", "3.Verimiz.");
Bunu mu demek istedin dostum.
Gibi gibi evet ama zaten dikkat ettiğimde aynıymış ya yine de teşekkür ederim konu sahibi arkadaşa da teşekkür ediyorum güzel bir konu hazırlamışSelam,
string customerName = "John Smith";
string city = "New York";
string connectionString = "Data Source=myServerAddress;Initial Catalog=myDataBase;User ID=myUsername;Password=myPassword";
SqlConnection connection = new SqlConnection(connectionString);
string insertQuery = "INSERT INTO Customers (CustomerName, City) VALUES (@CustomerName, @City)";
SqlCommand command = new SqlCommand(insertQuery, connection);
command.Parameters.AddWithValue("@CustomerName", customerName);
command.Parameters.AddWithValue("@City", city);
connection.Open();
command.ExecuteNonQuery();
connection.Close();
Bu örnek kodu kendi veri tabanı bağlantı bilgilerinizle ve tablo adınızla güncelleyerek kullanabilirsiniz.
Post automatically merged:
connection.Open();
SqlCommand veriekle = new SqlCommand("INSERT INTO databaseadı (sutun1, sutun2, sutun3) VALUES (@sutun1, @sutun2, @sutun3)", connection);
veriekle.Parameters.AddWithValue("@sutun1", "1.Verimiz.");
veriekle.Parameters.AddWithValue("@sutun2", "2.Verimiz.");
veriekle.Parameters.AddWithValue("@sutun3", "3.Verimiz.");
Bunu mu demek istedin dostum.
Olmuş mu bak bakalım bi:Python da daha önce SQL bağlantısı yapmış ve c# bilmeyen birisi olarak paylaştığınız kod aşırı karışık geldi yorum satırları ile daha açıklayıcı hale getirebilirsiniz diye düşünüyorum.
import pyodbc # pyodbc kütüphanesi ile SQL Server bağlantısı kuruyoruz
server = 'localhost' # SQL Server'ın çalıştığı bilgisayarın adı veya IP adresi
database = 'databaseadi' # Bağlanılacak veritabanının adı
username = 'kullaniciadi' # SQL Server kullanıcı adı
password = 'sifre' # SQL Server kullanıcı şifresi
# Bağlantı dizesi (connection string) oluşturuyoruz
connection_string = f"DRIVER={{SQL Server}};SERVER={server};DATABASE={database};UID={username};PWD={password}"
# SQL Server'a bağlanıyoruz
connection = pyodbc.connect(connection_string)
# Bağlantıyı kontrol ediyoruz, kapalıysa açıyoruz
if connection.connected == False:
connection.open()
# SQL sorgusunu hazırlıyoruz
sql_query = "INSERT INTO tabloadi (sutun1, sutun2, sutun3) VALUES (?, ?, ?)"
# SQL sorgusunu çalıştıracağımız Command nesnesini oluşturuyoruz
command = connection.cursor()
command.execute(sql_query, ("1.Verimiz.", "2.Verimiz.", "3.Verimiz."))
# Değişiklikleri kaydediyoruz ve bağlantıyı kapatıyoruz
connection.commit()
connection.close()Hocam yanlış anlamışsınız c# kodu karmaşık geldi yazmıştım ama python kodunu yazmışsınız yine de saolun elinize sağlıkOlmuş mu bak bakalım bi:
python:
import pyodbc # pyodbc kütüphanesi ile SQL Server bağlantısı kuruyoruz server = 'localhost' # SQL Server'ın çalıştığı bilgisayarın adı veya IP adresi database = 'databaseadi' # Bağlanılacak veritabanının adı username = 'kullaniciadi' # SQL Server kullanıcı adı password = 'sifre' # SQL Server kullanıcı şifresi # Bağlantı dizesi (connection string) oluşturuyoruz connection_string = f"DRIVER={{SQL Server}};SERVER={server};DATABASE={database};UID={username};PWD={password}" # SQL Server'a bağlanıyoruz connection = pyodbc.connect(connection_string) # Bağlantıyı kontrol ediyoruz, kapalıysa açıyoruz if connection.connected == False: connection.open() # SQL sorgusunu hazırlıyoruz sql_query = "INSERT INTO tabloadi (sutun1, sutun2, sutun3) VALUES (?, ?, ?)" # SQL sorgusunu çalıştıracağımız Command nesnesini oluşturuyoruz command = connection.cursor() command.execute(sql_query, ("1.Verimiz.", "2.Verimiz.", "3.Verimiz.")) # Değişiklikleri kaydediyoruz ve bağlantıyı kapatıyoruz connection.commit() connection.close()
Ben öyle anladım o zaman karmaşık geldi diyince neblm bi şeyler yapmaya çalıştıkHocam yanlış anlamışsınız c# kodu karmaşık geldi yazmıştım ama python kodunu yazmışsınız yine de saolun elinize sağlık
using System.Data.SqlClient; // SqlConnection ve SqlCommand sınıflarını kullanabilmek için gerekli olan kütüphane
string connectionString = @"Data Source=(local)\SQLEXPRESS;Initial Catalog=databaseadi;Integrated Security=True"; // Bağlantı dizesi
using (SqlConnection connection = new SqlConnection(connectionString)) // SqlConnection nesnesini oluşturup bağlantıyı açıyoruz
{
connection.Open();
using (SqlCommand command = new SqlCommand("INSERT INTO tabloadi (sutun1, sutun2, sutun3) VALUES (@sutun1, @sutun2, @sutun3)", connection)) // SqlCommand nesnesini oluşturuyoruz ve parametrelerle birlikte sorguyu belirliyoruz
{
command.Parameters.AddWithValue("@sutun1", "1.Verimiz.");
command.Parameters.AddWithValue("@sutun2", "2.Verimiz.");
command.Parameters.AddWithValue("@sutun3", "3.Verimiz.");
command.ExecuteNonQuery(); // Sorguyu çalıştırıyoruz
}
connection.Close(); // Bağlantıyı kapatıyoruz
}Hocam yanlış anlamışsınız c# kodu karmaşık geldi yazmıştım ama python kodunu yazmışsınız yine de saolun elinize sağlık
if (connection.State == ConnectionState.Closed) // Connection bağlantımızı kontrol ediyoruz kapalı olup olmadığını.
connection.Open(); // Eğer Connection bağlantısı kapalıysa açılmasını sağlıyoruz.
SqlCommand veriekle = new SqlCommand("insert into databaseadı (sutun1,sutun2,sutun3) VALUES" + "" + "(@sutun1,@sutun2,@sutun3)",connection); // Sqlcommand ile veritabanı sqlquery yazıyoruz insert etmesi için gerekli tabloyu ve sutunları işliyoruz.
veriekle.Parameters.AddWithValue("@sutun1","1.Verimiz."); // sutun1 kısmına eklenecek veriyi yazıyoruz
veriekle.Parameters.AddWithValue("@sutun2","2.Verimiz."); // sutun2 kısmına eklenecek veriyi yazıyoruz
veriekle.Parameters.AddWithValue("@sutun3","3.Verimiz."); // sutun3 kısmına eklenecek veriyi yazıyoruz
veriekle.ExecuteNonQuery(); // verilerimizi okuyup sql'e import ediyoruz.
sizin kadar anlayışlı ve bilgili bir insan sayesinde bende öğrenmiş oldum arkadaşın sorduğu soruyu yanlış anlamanız sonucu benim derdimi çözdünüz teşekkürlerBen öyle anladım o zaman karmaşık geldi diyince neblm bi şeyler yapmaya çalıştık
bu şekilde daha iyi anlaşılabilir sanırsam:
using System.Data.SqlClient; // SqlConnection ve SqlCommand sınıflarını kullanabilmek için gerekli olan kütüphane string connectionString = @"Data Source=(local)\SQLEXPRESS;Initial Catalog=databaseadi;Integrated Security=True"; // Bağlantı dizesi using (SqlConnection connection = new SqlConnection(connectionString)) // SqlConnection nesnesini oluşturup bağlantıyı açıyoruz { connection.Open(); using (SqlCommand command = new SqlCommand("INSERT INTO tabloadi (sutun1, sutun2, sutun3) VALUES (@sutun1, @sutun2, @sutun3)", connection)) // SqlCommand nesnesini oluşturuyoruz ve parametrelerle birlikte sorguyu belirliyoruz { command.Parameters.AddWithValue("@sutun1", "1.Verimiz."); command.Parameters.AddWithValue("@sutun2", "2.Verimiz."); command.Parameters.AddWithValue("@sutun3", "3.Verimiz."); command.ExecuteNonQuery(); // Sorguyu çalıştırıyoruz } connection.Close(); // Bağlantıyı kapatıyoruz }
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?