Merhabalar iyi forumlar. Üniversitede ders içerisinde basit programlar yapmaya çalışıp kodlarla uğraşıyoruz fakat bir programda butona bastığında öncelikle tüm textbox ve comboboxları kontrol edip boş var ise errorprovider ile uyarmasını ve boş yerler dolmadan devam etmemesini istiyorum fakat bunu bir türlü çözemedim.
Kod :
Bu kod ile deniyorum başlangıçta tüm combo ve textboxlara uyarıyı veriyor herhangi birini doldurduğumda ise ondaki uyarıyı silip devam ediyor ve labela deneme yazısını yazdırıyor.
Farklı bir foreach döngüsüyle deniyorum bu sefer tüm textboxları dolduruyorum sırayla deneyerek düzgün gidiyor fakat comboboxlardan birtanesini seçtimmi yine devam edip labela deneme yazdırıyor.
Bilgisi olup yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.
Kod :
foreach (Control kontrol in groupBox1.Controls)
{
if (kontrol is TextBox || kontrol is ComboBox)
{
if (kontrol.Text == "")
{
errNull.SetError(kontrol, "Bu Alan Boş Bırakılamaz!");
}
else
{
errNull.SetError(kontrol, string.Empty);
label24.Text = "deneme";
}
}
}
Bu kod ile deniyorum başlangıçta tüm combo ve textboxlara uyarıyı veriyor herhangi birini doldurduğumda ise ondaki uyarıyı silip devam ediyor ve labela deneme yazısını yazdırıyor.
Farklı bir foreach döngüsüyle deniyorum bu sefer tüm textboxları dolduruyorum sırayla deneyerek düzgün gidiyor fakat comboboxlardan birtanesini seçtimmi yine devam edip labela deneme yazdırıyor.
Bilgisi olup yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.