c# textbox ve combobox boş olma kontrolü hk

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Merhabalar iyi forumlar. Üniversitede ders içerisinde basit programlar yapmaya çalışıp kodlarla uğraşıyoruz fakat bir programda butona bastığında öncelikle tüm textbox ve comboboxları kontrol edip boş var ise errorprovider ile uyarmasını ve boş yerler dolmadan devam etmemesini istiyorum fakat bunu bir türlü çözemedim.

Kod :
foreach (Control kontrol in groupBox1.Controls) { if (kontrol is TextBox || kontrol is ComboBox) { if (kontrol.Text == "") { errNull.SetError(kontrol, "Bu Alan Boş Bırakılamaz!"); } else { errNull.SetError(kontrol, string.Empty); label24.Text = "deneme"; } } }

Bu kod ile deniyorum başlangıçta tüm combo ve textboxlara uyarıyı veriyor herhangi birini doldurduğumda ise ondaki uyarıyı silip devam ediyor ve labela deneme yazısını yazdırıyor.

Farklı bir foreach döngüsüyle deniyorum bu sefer tüm textboxları dolduruyorum sırayla deneyerek düzgün gidiyor fakat comboboxlardan birtanesini seçtimmi yine devam edip labela deneme yazdırıyor.

Bilgisi olup yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

assembly so hard please help me
Donator
Ödüller
14
9 HİZMET YILI
C#:
if (textBox1.Text == "")
{
   MessageBox.Show("bla bla bla burayı doldurman lazım bla bla bla");
   return; // return eklemezsen program çalışmaya devam eder.
}

// butonunun normal fonksiyonu buraya gelecek.

MessageBox kısmını kendine göre değiştirebilirsin.

ya da

C#:
if(textBox1.TextLength == 0)
{
    MessageBox.Show("bu da farklı bir yöntem ikiside çalışır");
    return;
}

Son düzenleme:
Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Hata çıktığında devam etmemesini istediğin yerin altına return; ekle. Bu devam etmeden direk olarak methodu kesicektir.

tr1p
Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Hocam string donuyorsa === "" olarak kontrol et eğer boolean olarsk donuyosa farklı kontrol et.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...