• Üyelik paylaşımı yasaktır! Hesabınızı başkalarına vermeyin! Hesap paylaşımları yasaklama ile sonuçlanacaktır.

C# Timer ile Nesne Hareketi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ByClxon

Süper Üye
Katılım
7 Ocak 2016
Mesajlar
955
Beğeni Puanı
4
Yaş
22
[font='Titillium Web', sans-serif]Picturebox'u çalışma sayfamızda hareket nasıl ettiririz? Bu dersimizde bunu öğrenelim.[/FONT]



[font='Titillium Web', sans-serif]İlk olarak çalışma sayfamıza bir adet Picturebox, bir adet label, ve bir adet timer ekliyoruz.[/FONT]



[font='Titillium Web', sans-serif]Pictureboxımızın properties kısmından size 50;50 locationını 0;0 ayarlayıp arkaplanına bir renk veriyoruz.[/FONT]

[font='Titillium Web', sans-serif]Ve aşağıdaki Kodları sayfamıza yapıştırıyoruz.


Kod:

private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
{
timer1.Enabled = true;
}

private void timer1_Tick(object sender, EventArgs e)
{
if (pictureBox1.Top == 0)
{
pictureBox1.Left += 10;
label1.Text = "Left:" + pictureBox1.Left.ToString() +"n Right:" + pictureBox1.Right.ToString() + "n Top:" + pictureBox1.Top.ToString() + "n Bottom" + pictureBox1.Bottom.ToString();
}
if (pictureBox1.Left == 400)
{
pictureBox1.Top += 10;
label1.Text = "Left:" + pictureBox1.Left.ToString() + "n Right:" + pictureBox1.Right.ToString() + "n Top:" + pictureBox1.Top.ToString() + "n Bottom" + pictureBox1.Bottom.ToString();
}
if (pictureBox1.Top == 400)
{
pictureBox1.Left -= 10;
label1.Text = "Left:" + pictureBox1.Left.ToString() + "n Right:" + pictureBox1.Right.ToString() + "n Top:" + pictureBox1.Top.ToString() + "n Bottom" + pictureBox1.Bottom.ToString();
}
if (pictureBox1.Left == 0)
{
pictureBox1.Top -= 10;
label1.Text = "Left:" + pictureBox1.Left.ToString() + "n Right:" + pictureBox1.Right.ToString() + "n Top:" + pictureBox1.Top.ToString() + "n Bottom" + pictureBox1.Bottom.ToString();
}
[/FONT]
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt