Casper Excalibur monitör GTG ve MPRT değerlerini bulamıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Princesha İme Me Je Ti
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Merhaba MH. ailesi
GTG ve MPRT tam olarak nedir onu da bilmiyorum ama önemli olduğunu söylediler bir şekilde öğrenirim onu fakat yeni aldığım monitörde bu değerleri bulamadım ne kutuda yazıyor ne internette nasıl bulabilirim bu değerleri ? bir de bazı monitörler sadece gtg veya mprt oluyormuş farkı ne bunun ?

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

rara ѕυnт cara
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
MPRT tepki süresi "Moving Picture Response Time" olarak geçer ve adından da anlaşılacağı üzere oyun ayarlarından alışık olduğumuz "Motion Blur" ile alakalı. GtG tepki süresi ise piksellerin renk geçişleriyle alakalı.
Post automatically merged:

Bütçene uygunsa ve illaki curved ekran peşinde değilsen Dell S2721DGFA bu monitörü öneririm.

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Yorum alıntıdır

GTG, monitörlerdeki tepki süresini anlatmak için kullanılan bir ölçü birimidir. Grey to Grey yani griden griye manasına gelir. Monitör satın alırken yine de GTG değeri yerine Black to White değeri varsa buna bakmalısınız. Örneğin GTG'de 2 MS olan bir monitör aslında 4 MS olabilir.

İngilizce öğrenmiştim bu terimleri. MPRT tepki süresi "Moving Picture Response Time" olarak geçer ve adından da anlaşılacağı üzere oyun ayarlarından alışık olduğumuz "Motion Blur" ile alakalı. GtG tepki süresi ise piksellerin renk geçişleriyle alakalı.

Princesha İme Me Je Ti
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim ama bana monitör önerisi lazım değil bana GTG ve veya MPRT değerlerini nereden öğreneceğim lazım

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim ama bana monitör önerisi lazım değil bana GTG ve veya MPRT değerlerini nereden öğreneceğim lazım
Hocam ben monitör önerisi yapmadım zaten bunlar ne işe yarıyor demişsin onları açıkladım soruna gelecek olursak araştırıyorum hala bulursam eklemeye devam edeceğim

şu konuya bir bak istediğin cevap burada büyük ihtimalle tek tek yazmak istemedim hocam
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Eğer kutusu hala sende duruyorsa büyük ihtimalle kutusunda yazıyordur ama öyle oyunlarda çok büyük bir beklenti aramıyorsan (grafik/gerçekçilik), yüksek rütbelerde oynamıyorsan veya e sporcu değilsen bu değerlere bakmak zorunda değilsin

rara ѕυnт cara
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Zaten kutusunda yazan o 1 ms tepkime süresini MPRT modu aktif iken verecektir. GTG için bir şey diyemiyorum maalesef.

Donator
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
hocam ikisi de response süresi için kullanılan teknolojiler. senin bunu ölçmene gerek yok zaten yazıyor orada 1ms diye. Tepki süresi zaten hesaplanmış ve 1ms olarak yazıyor monitörde. Senin yazdığın ikili sadece kullanılan teknolojileri. Aradığın değer 1ms

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
pubg mobile memory hack game is not opening

Princesha İme Me Je Ti
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Anladığım kadarıyla bunlar 2 farklı mod ve monitör ayarlarından açılıyor. Kasa geldiğinde biraz kurcalayım bakalım monitörü (tabi önce pixel, ghostin ve sızma testi) belki bir şeyler çıkar, anlarım gtg oyun içinmiş sanırım deneriz ya olmadı

Zaten kutusunda yazan o 1 ms tepkime süresini MPRT modu aktif iken verecektir. GTG için bir şey diyemiyorum maalesef.
MPRT otomatik açık mı oluyor yoksa açmamız mı gerekiyor kapalı dursa kaç ms çıkar 5 10 falan çıkar mı. Yeni bir şey alınca artık bir sürü şey bilmen gerekiyor vallaha beynim yandı

rara ѕυnт cara
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
MPRT otomatik açık olmaz, monitör üzerindeki tuşlardan ayarlar menüsüne girerek açmanız gerekir.

Princesha İme Me Je Ti
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
MPRT otomatik açık olmaz, monitör üzerindeki tuşlardan ayarlar menüsüne girerek açmanız gerekir.
Teşekkür ederim kasa bir gelsinde hayırlısıyla ayarlayıp kurtulayım beynim yandı iyi ki laptop kullanıyorum. Bu sistemi 14 yaşındaki kardeşime diziyorum 3 gündür beynim acıyor düzgün olsun diye araştırmadığım şeyi kalmadı yeni jenerasyon fena her şeyini soruyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...