Çözüldü çift ram takınca mavi ekran hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
merhaba arkadaşlar pc aldıgımda 8 gb ben 16 gb yaptım ramler aynı marka ve model 3 ay once aldım sıkıntı yoktu 1 ay önce arada mavi ekran hatası verıyor veya pc kendine reset atıyor tek tek ramleri kontrol ettim sıkıntı yok ram testi yaptım gene sıkıntı yok ama çift ram takınca bi zaman sonra ya mavi ekran verıyor yada pc reset atıyor bios güncel ve default ayarlarda kullanıyorum minidump dosyasına baktımgımda mavi ekran hatası olarak MEMORY_MANAGEMENT ve UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP hatası verıyor pc güncel ve 1 ay once hdd den sdd gectim yeni windows kurdum sorunu çözemedim

Onaylı Üye
Ödüller
3
8 HİZMET YILI
arkadaşlar herkese teşekkürler ram slotlarını tek tek taktım sıkıntı yoktu ramleri teste ettim gene birşey yoktu tek tek çaılışıyor ama çift ram takınca 16 gb mavi ekran veriyor ramler aynı marka aynı model ve anakartın mhz destekliyor 2 yıl once aldıgım toplama pc 8 gb ram vardı 16 yapmıstım
hocam anakartın kaç ram slotu var

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Hand Of The God
Ultra Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
sılgı muahbbetını bende duymustum deneyınce duzelıp duzelmedınıgı eklermısıım hocam

Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
bende çift ram taktığımda ekran kartı bozulmuştu :d servise gönderdik tamir edip gönderdiler acaba silgi denesem olur muydu

Uzman Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Dostlar bende de dün olmaya başladı bu olay çok fazla program açtığım vakit mavi ekran yiyorum. Ramlere baktım acaba tam oturmadı veya bilgisayar okumuyor diye düşündüm ama bir sıkıntı gözükmüoyr bir de ramlerin yerlerini değiştirmeyi deneyeceğim düzelirse yeşillendiririm.

je vole dans l espace
Griffin Premium
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
İnternetten baktığımda ömrü bitimiş hdden kaynaklıda olabileceği söyleniyor hdd hala 2. yuvada falan takılıysa çıkarıp deneyebilirmisin ve ssdye test yapabilirmisin
Post automatically merged:

Dostlar bende de dün olmaya başladı bu olay çok fazla program açtığım vakit mavi ekran yiyorum. Ramlere baktım acaba tam oturmadı veya bilgisayar okumuyor diye düşündüm ama bir sıkıntı gözükmüoyr bir de ramlerin yerlerini değiştirmeyi deneyeceğim düzelirse yeşillendiririm.
İşlemcin yada ramların kaldıramayıp pcye mavi ekran verdiriyor olabilir

I love Vi
Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Knk youtubeda bi abiden görmüştüm lacivert silgi ile altınımsı kısımları sil gerçekten oluyo bide yuvalara üfle toz varsa gitsin

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Buna inanmayacaksın ama Tek çözüm Ramlerin bakır yerlerini silgiyle silmen lazım o zaman sorunun düzeleceğine yüzde yüz eminim burada boş muhabbet yapmak istemem doğrusu uzun süredir kullanılmamış ramler toxiclenme yapar ve bunun ilacı silgidir.
çok doğru söylüyor bu yöntem işe yarar

My Soldiers Rage My Soldiers Scream
Uzman Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
arkadaşın dediği gibi gerçektende ramlari silgi ile silip dene olmaz ise bios pilini çıkar tak

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
ramlar iyi temizle şaka gibi ama öyle olabiliyor soketin de bi bakımını yap düzelir önemli birşey değil

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...