Çığlık ( scream ) Serisini İzledin Mi ?

• Nereden İzlediysem Hep Aklıma Geliyor

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    8
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İnsta ♥ @LazHayalet ♥
Efsane Üye
Ödüller
18
Sosyal
10 HİZMET YILI
n3EAvp.jpg

Merhaba Bu Korku Film'ini Duymayan Kimse Yoktur Film'i Yıllar Öncesinden İzlemiştim ve Araştırmayı Sevdiğim İçin Aklıma Gelip Araştırdığımda Çok İlginç Şeyler Buldum Bunu Sizlerle Paylaşmak İstedim ve İnanın Çığlık Serisini İzlemediyseniz Çok Şey Kaçırmışsınızdır Demektir.

Yukarıdaki Ankete Katılmayı Unutmayın :)

Çığlık Yanı Orijinal Adıyla Scream İlk Film'i 1996 Yılında Yapılmaya Başlanmıştı ve Yıllar Geçtikçe Seri Şeklinde Devam Film'leri Yapılmaya Başlandı ve Her Film'i Bir Birinden Daha Güzel ve İzleyici Kitlesi Yıllar Geçtikçe Büyümeye Başladı ve Sevilmeye Devam Edildi.

'Scream' yani 'Çığlık' serinin Senaryosunu Kevin Williamson'ın yazdığı filmin Bir Döneme Ciddi Şekilde Damga Vurmasının Ardından. Çığlık Serisini Yapmaya Başlar.

Senaristi Kevin Williamson, 'Geçen Yaz Ne Yaptığını Biliyorum'lar, 'Fakülte'ler hep 'Çığlık'ın başarısı sayesinde hayatlarımıza dahil oldu. Peki 'Çığlık'ın çekilmesine sebep olan, filmin konusuna ilham veren olay neydi? Bunu Öğrenmeye Başlayalım Şimdi

'Çığlık' serisine ilham veren korkunç olay

'Gainesville Canavarı'
'Gainesville Canavarı'

Çığlık ( scream ) her ne kadar gerilim dolu ve korkunç olsa da aslında gerçek bir hikayeden yola çıkılmıştı.

Film'e İlham Veren Olay 1990 yılında bir seri katilin Florida'nın Gainesville şehrinde saçtığı dehşetin 'Çığlık' Filminin temellerinin atılmasındaki önemi büyüktü.

'Gainesville Canavarı' ya da 'Gainesville Katili' olarak bilinen seri katil Dany Rolling, kurbanlarına önce tecavüz etti, sonra da bir av bıçağıyla öldürdü.

Zehirli bir iğneyle
Zehirli bir iğneyle

Florida Üniversitesi'nde işlediği cinayetlerle ses getiren Rolling, üniversitenin ormanlık kamp alanında bıraktığı Delil Olarak DNA örneklerinden yola çıkılarak cinayetle ilişkisi ortaya çıkarılmıştı.

Dany Rolling Yakalandıktan Sonra 1994 yılında, olaydan 4 yıl sonra suçunu itiraf etti. 5 üniversite öğrencisini öldürmekten ötürü idam cezasına çarptırılmıştı.

2006'da İdam Cezasını zehirli bir iğneyle idam edildi. İnsanlar kurbanlardan çok onun adını iyi hatırlıyor.

Tıpkı filmdeki gibi
Tıpkı filmdeki gibi

Peki ya hiçbir suçu olmayan o kurbanlar?
Sonja Larson 18 yaşındaydı. Arkadaşı Christina Powell ise henüz 17'sindeydi.
Her ikisi de tıpkı 'Çığlık' filmindeki sahnede olduğu gibi evinde saldırıya uğradı. Larson öldürüldü, Powell tecavüze uğradı ve defalarca acımasızca bıçaklandı.

Medyada geniş yer buldu
Medyada geniş yer buldu

Bir sonraki kurban Christa Hoyt oldu. O da tıpkı diğer iki talihsiz genç kadın gibi tecavüze uğrayıp acımasızca bıçak darbelerinin hedefi oldu. Bu olaylardan sonra oda arkadaşları Manny Taboada ve Tracy Paules'un da cansız bedenleri bulundu. Paules'un başına gelenler de tıpkı diğer genç kadınların başına gelenlerle aynıydı. Bu sarsıcı cinayetlerden sonra medya derhal bu seri katili 'Gainesville Canavarı' olarak adlandırmaya başladı.

Oklar Danny Rolling'i gösterdi
Oklar Danny Rolling'i gösterdi

İlk şüpheli Edward Lee Humphrey oldu. Son işlenen cinayetten 3 gün sonra polis tarafından gözaltına alındı ancak kısa bir zaman sonra Danny Rolling ismi yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Danny Rolling, Hava Kuvvetleri'nden ihraç edilmiş, psikolojik sorunlar yaşayan biriydi.

İtiraflar geldi
İtiraflar geldi

Sonra itiraflar geldi Rolling'ten. Hedefinin aslında 8 kişiyi öldürmek olduğunu söyledi. Başarısız bir evlilik yaptığı, hatta maddi problemlerden ötürü süpermarketlerden para çalan biri olduğu ortaya çıktı.

1989'da da cinayetler işlemiş
1989'da da cinayetler işlemiş

İtirafların ardı arkası kesilmedi. 1989'da Louisiana'da da cinayetler işlediğini açıkladı. Diğer kurbanları gibi onları da bıçaklayarak öldürdü. Onlar 55 yaşındaki William Grissom, Grissom'ın 24 yaşındaki kızı Julie ve Julie'nin 8 yaşındaki oğlu Sean'dı. Evde akşam yemeği yerken cinayete kurban gittiler.

Hikâyeye şekil verdi
Hikâyeye şekil verdi

1996'da 'Çığlık'ın ilk filminin elde ettiği başarı sonrasında röportajlar veren senarist Kevin Williamson, işte bu korkunç olayların 'Çığlık'ın temelini oluşturduğunu söylemişti. Williamson, 'Gainesville Canavarı'nın kendisini oldukça etkilediğini ve yaşanan korkunç olayların bu hikayeye önemli bir biçimde şekilde verdiğini belirtti.

'Kabuslar gördüm' dedi
'Kabuslar gördüm' dedi

Bir gece konu hakkında televizyonda bir programa gözlerinin takıldığını belirten Williamson, bir de üstüne reklam arasında mutfaktan bir ses geldiğini sanınca korkudan adeta aklını kaçırdığını söyledi. Williamson, gece boyu kabuslar gördüğünü, sabah uyanır uyanmaz ilk yaptığı işin ise 'Çığlık'ın senaryosunu yazmak olduğunu açıkladı. Olayın 25'inci yıl dönümünde, katledilen gençlerin anısına Gainesville'de anma etkinlikleri düzenlendi.

Bir dram filmi mi olsaydı?
Bir dram filmi mi olsaydı?

Talihsiz gençler arasında yer alan Christina Powell'ın annesi ise yaşananların hâl âdaha kurbanların ailelerine acı verdiğini belirterek "Yaşananlar unutulmuyor. Ailemizin böyle bir acıyı unutması elbette mümkün değil..." diyor. 'Çığlık' serisi birçokları için izlemesi keyifli bir korku filmi serisi olabilir. Ancak ilham alınan olayın ürkütücülüğünü öğrenince insan "Bu hikâye keşke bir dram filmi olsaydı" demeden edemiyor...

Süper Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
İzlemeyenlere öneririm güzel gerilim filmi

Elbet Birgün
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
güzel bir gerilim serisi tavsiye ederim

Süper Üye
6 HİZMET YILI
Değişik bir yapıma benzıyor adını çok duydum ama izlemeye fırsatım olmadı açıkçası konusuda bilmediğim için internette insanların saçma sapan yorumlarına kulak verip izlememiştim bundan sonrası için pek yorumlara göz atmayıp filmleride buna göre yargılamamayı düşünüyorum. En kısa zamanda izleyeceğim bu 4 seriyide bu arada böyle bir konu açıp ön bilgi verdiğin içinde teşekkürler.

ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Ödüller
19
10 HİZMET YILI
Bende izlemiştim baya güzel hikayeler sarıyor izlemenizi tavsiye ederim

Seçkin Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
heyt be eskiden ne kadar güzeldi. şimdi ne korkutucu ne de eğlenceli.

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Çocukken izledim . O dönemler yapılan filmlerin kalitesi şimdi yok ...
Eskiler hep güzeldi
Post automatically merged:

Çocukken izledim . O dönemler yapılan filmlerin kalitesi şimdi yok ...
Eskiler hep güzeldi

Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Bunun komedi versiyonu olan konu muhabbet aynı Korkunç bir film serisi var izlemenizi öneririm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...