Who you gonna call
Emektar Üye
Hepinize merhaba dostlarım. Bugünkü konumda sizlere çok kullanılan internet tarayıcılarını listeleyeceğim.
Windows kullanıcıları için tarayıcılar Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge, Opera, Opera GX gibi bir çok tarayıcılar var. Bu internet tarayıcıları size bir çok farklı özellikler sunsa da, bu internet tarayıcılarından ziyade daha fazla özellik sunan tarayıcılar var. Bu konumda sizlere onları listeleyeceğim.
GOOGLE CHROME
İnternet tarayıcısı Google Chrome, Google şirketi tarafından geliştirilen bir ücretsiz tarayıcıdır. 2008 Eylül'de Microsoft Windows sürümü yayınlanmıştı. Ardından macOS, iOS, Android işletim sistemleri için de geliştirilmiştir.
MOZILLA FIREFOX
ilk piyasaya çıkış tarihi 23 Eylül 2002 olan Mozilla Firefox açık kaynak kodlu bir internet tarayıcısı. Mozilla Firefox; Windows, macOS, iOS, Android, Linux işletim sistemlerinde kullanılabiliyor.
MICROSOFT EDGE
Microsoft Edge web tarayıcısı Microsoft şirketi tarafından geliştirilen bir tarayıcıdır. Windows 10, Windows 10 mobile, Xbox One'da kullanılması için geliştirilmiş bir web tarayıcısıdır. Tüm cihazlarda Internet Explorer adlı web tarayıcısının yerini aldı ve varsıyalan tarayıcı olarak geliştirildi. 15 Ocak 2020'de piyasaya sunuldu.
OPERA BROWSER
Opera Software şirketi tarafından geliştirilen bir web tarayıcısıdır. Windows, macOS, Linux işletim sistemlerinde çalışan opera, 10 Nisan 1995 yılında piyasaya sunuldu. Ayrıca Opera, Blink tarayıcını motorunu kullanmakta.
VİVALDİ BROWSER
27 Ocak 2015 tarihinde piyasaya sunulmuş olan Vivaldi Browser, ücretsiz bir web tarayıcısıdır. Ayrıca Chromium tabanlıdır. Operanın eski ceolarından olan Jon Stephenson von Tetzchner ile kalabalık bir ekibiyle geliştirilmiş browserdir. Vivaldi Browser Windows, OS X, Linux, Android işletim sistemlerinde çalışmakta.
MİDORİ BROWSER
İlk piyasya çıkış tarihi 16 Aralık 2007 olan Midori Browser, WebKit motoru kullanıyor. GTK+ 2 arayüzü mevcut. Mahremiyetleriyle çok fazla ilgilenen kullanıcılar için özel olarak geliştirilmiş bir internet tarayıcısı bunun yanı sıra hızlı ve hafiftir. Linux ve Windows işletim sistemlerinde kullanılabiliyor.
MAXTHON BROWSER
İlk piyasaya çıkış tarihi 2002 olan Maxthon Browser, özelleştirilebilir arabirime sahip ayrıca çok güçlü sekmeli bir internet tarayıcısıdır. Kendi sayfa işleme motoruna sahip ayrıca. Çift çekirdekli tasarıma sahip bulut tarayıcısı. Bulut hizmetleri ne işe yarıyor diye soracak olursanız;
Okumayı kolaylaştıran modlar, web içerisinde gezinmeyi daha kolay hale getiren bir özellik. Bunun yanı sıra daha kolay bir ekran yakalama ayrıca güvenlik ve gizlilik işlevlerine sahip. Windows, Android, macOS, iOS, Windows, Phone, Linux işletim sistemlerinde kullanılıyor.