Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Who you gonna call
Emektar Üye
Ödüller
13
5 HİZMET YILI
:yazı:

Hepinize merhaba dostlarım. Bugünkü konumda sizlere çok kullanılan internet tarayıcılarını listeleyeceğim.
Windows kullanıcıları için tarayıcılar Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge, Opera, Opera GX gibi bir çok tarayıcılar var. Bu internet tarayıcıları size bir çok farklı özellikler sunsa da, bu internet tarayıcılarından ziyade daha fazla özellik sunan tarayıcılar var. Bu konumda sizlere onları listeleyeceğim.

GOOGLE CHROME

:resim:

laptop_desktop.png

İnternet tarayıcısı Google Chrome, Google şirketi tarafından geliştirilen bir ücretsiz tarayıcıdır. 2008 Eylül'de Microsoft Windows sürümü yayınlanmıştı. Ardından macOS, iOS, Android işletim sistemleri için de geliştirilmiştir.

xxx.png

MOZILLA FIREFOX

screen.19f69ea7f0ea.png

ilk piyasaya çıkış tarihi 23 Eylül 2002 olan Mozilla Firefox açık kaynak kodlu bir internet tarayıcısı. Mozilla Firefox; Windows, macOS, iOS, Android, Linux işletim sistemlerinde kullanılabiliyor.

xxx.png

MICROSOFT EDGE

xnew-edge-logo-in-start-menu.png.pagespeed.gp+jp+jw+pj+ws+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.AKiQQNvX1u.png

Microsoft Edge web tarayıcısı Microsoft şirketi tarafından geliştirilen bir tarayıcıdır. Windows 10, Windows 10 mobile, Xbox One'da kullanılması için geliştirilmiş bir web tarayıcısıdır. Tüm cihazlarda Internet Explorer adlı web tarayıcısının yerini aldı ve varsıyalan tarayıcı olarak geliştirildi. 15 Ocak 2020'de piyasaya sunuldu.

xxx.png

OPERA BROWSER

opera-for-desktop--rebranding.bb3b30959b70.png

Opera Software şirketi tarafından geliştirilen bir web tarayıcısıdır. Windows, macOS, Linux işletim sistemlerinde çalışan opera, 10 Nisan 1995 yılında piyasaya sunuldu. Ayrıca Opera, Blink tarayıcını motorunu kullanmakta.

xxx.png

VİVALDİ BROWSER

vivaldi-2.7-hero.jpg

27 Ocak 2015 tarihinde piyasaya sunulmuş olan Vivaldi Browser, ücretsiz bir web tarayıcısıdır. Ayrıca Chromium tabanlıdır. Operanın eski ceolarından olan Jon Stephenson von Tetzchner ile kalabalık bir ekibiyle geliştirilmiş browserdir. Vivaldi Browser Windows, OS X, Linux, Android işletim sistemlerinde çalışmakta.

xxx.png

MİDORİ BROWSER

Midori-Web-Browser.jpeg

İlk piyasya çıkış tarihi 16 Aralık 2007 olan Midori Browser, WebKit motoru kullanıyor. GTK+ 2 arayüzü mevcut. Mahremiyetleriyle çok fazla ilgilenen kullanıcılar için özel olarak geliştirilmiş bir internet tarayıcısı bunun yanı sıra hızlı ve hafiftir. Linux ve Windows işletim sistemlerinde kullanılabiliyor.

xxx.png

MAXTHON BROWSER

maxthon-cloud-browser_9_1110x695.jpg

İlk piyasaya çıkış tarihi 2002 olan Maxthon Browser, özelleştirilebilir arabirime sahip ayrıca çok güçlü sekmeli bir internet tarayıcısıdır. Kendi sayfa işleme motoruna sahip ayrıca. Çift çekirdekli tasarıma sahip bulut tarayıcısı. Bulut hizmetleri ne işe yarıyor diye soracak olursanız;
Okumayı kolaylaştıran modlar, web içerisinde gezinmeyi daha kolay hale getiren bir özellik. Bunun yanı sıra daha kolay bir ekran yakalama ayrıca güvenlik ve gizlilik işlevlerine sahip. Windows, Android, macOS, iOS, Windows, Phone, Linux işletim sistemlerinde kullanılıyor.

xxx.png

Griffin Premium
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Yararlı bir konu teşekkürler.

Banlı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Birçok tarayıcı kullanmış birisi olarak tavsiyem opera gx deneyin ve aradaki farkı görün düşük ram kullanımı kendi reklam engelelyicisi ve sınırsız vpni ayrıca videoları tarayıcı dışında oynatma bazı android uygulamalarını tarayıcıda çalıştırma vb daha birçok özelliği var

Onaylı Üye
Sosyal
9 HİZMET YILI
teşekkürler! vivaldi hoşuma gitti deneyeceğim

Süper Üye
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
Bilgi için teşekkürler chrome kullanıyorum bence en iyisi

kalemler yazmak için değil anlatmak için yazarlar
Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
microsoft edge en son surum mukemmel calisiyor digerlerini kaldirdim islemci yiyo gereksiz

Uzman Üye
5 HİZMET YILI
hiç görmediğim tarayıcılar var teşekkürler

Üye
8 HİZMET YILI
Chrome ve opera dışında pek bir bilgim yoktu yararlı bir konu olmuş

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Microsoft Edge kullanıyorum yine de yararlı bir konu bu arada öneririm verimli ve stabil çalışıyor sizi yarı yolda bırakmaz.

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
teşekkürler opera gx deniyiceğim :)

Üye
Ödüller
1
6 HİZMET YILI
arada alısagelmsın dısında seylerde var

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
neredeyse hepsini kullandım en az bellek tüketen ve kullanış yönünden opera en iyisi diye düşünüyorum.

Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Yararlı konu teşşekürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...