(Çözüldü)Sohbet programı timer sorunu! yeni

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Banlı Üye
6 HİZMET YILI
Merhabalar arkadaşlar ben sohbet programı yaptım bu timerde sohbetteki yazılar gözüksün diye hep yeniliyor işte yeniledeği zamanda kasıyor program ne yapa bilirim bildiğiniz birşeyler varmı valla 3 gün çözemedim sorunu veya projeyi atsam yapa bilen varsa yazsın
Timer = Enabled
Timer Interval = 50
Bu arada Timerdeki kodlar:

Kod:
        Try
            Dim client As New Net.WebClient
            client.Credentials = New Net.NetworkCredential("*******", "nopassword")
            RichTextBox1.Text = client.DownloadString("ftp://****/Chat.txt")
        Catch ex As Exception
            MsgBox("Sunucu bağlantı hatası")
        End Try

Moderatörün son düzenlenenleri:
⭐ Perfo ⭐
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Sürekli olarak txt dosyası indirttiğinden kasması çok normal. Bunun yerine bir veritabanına bağlasan çok daha sorunsuz olabilir. Biraz SQL bilgin olması gerekiyor.

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
6 HİZMET YILI
Sürekli olarak txt dosyası indirttiğinden kasması çok normal. Bunun yerine bir veritabanına bağlasan çok daha sorunsuz olabilir. Biraz SQL bilgin olması gerekiyor.
işte pek bilgim yok programmı yapmam nedeni 4 5 kişi arkadaş var konuşuyoruz discord filan kullanmıyoruz işte yani yanlış anlama ben bir program yapınca sevinç leniyorum bir program yaptım diye başka şekilde yapamazmıyım!

⭐ Perfo ⭐
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
işte pek bilgim yok programmı yapmam nedeni 4 5 kişi arkadaş var konuşuyoruz discord filan kullanmıyoruz işte yani yanlış anlama ben bir program yapınca sevinç leniyorum bir program yaptım diye başka şekilde yapamazmıyım!
Eğer bu şekilde devam edecek olursan: Sürekli olarak txt dosyası indireceği için hem ağı yavaşlatır, hem program geç tepki verir, hem gereğinden fazla ağ kullanımı yapar, gereksiz yere, timer'a bağladığın için yeni mesaj gelmese bile tekrar tekrar o txt dosyasını indirecek.
Bir SQL bağlantısı ile daha iyi bir şekilde yapabilirsin.

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
6 HİZMET YILI
Eğer bu şekilde devam edecek olursan: Sürekli olarak txt dosyası indireceği için hem ağı yavaşlatır, hem program geç tepki verir, hem gereğinden fazla ağ kullanımı yapar, gereksiz yere, timer'a bağladığın için yeni mesaj gelmese bile tekrar tekrar o txt dosyasını indirecek.
Bir SQL bağlantısı ile daha iyi bir şekilde yapabilirsin.
işte pek bilgim yok neyse!

Onaylı Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
sürekli indirmek yerine boyut kontrolü yapsan daha iyi olur yani sadece boyut kontrolü yap eğer boyut değişmiş ise öyle indir ama bunu timer ile değilde yeni bir thread ile yap

Software Engineer
Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
hosting al geckowebbrowseri kullan

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
sorun çözüldü teşekkurler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...